Opocené zadky a bříško po ježdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2015 11:29
fortuna

XXX.XXX.85.42

Krásný den všem :)
Mám takový dotaz, pozorovali jste někdy u svého koně opocení zadku a bříška? Už několikrát jsem si toho u mého všimla, zkoušela jsem hledat odpověď v chytrých knihách, na netu i tady na ifauně, ale nikde nic... Nikdy jsem se s tím nesetkala, kůň je opocený pouze klasicky pod sedlem a pak zadní nohy a zadní část bříška. Přelínaný už skoro je a navíc včera jsme měli 4 stupně, takže vedrem to nebude. Dřív se mi opocoval na plecích, na prsou a na krku (asi jako všichni koně, co jsem kdy jezdila) a během posledních 14ti dnů toto.
Pro doplnění - anglický plnokrevník v kondici, poslední měsíc a půl ježděn málokdy, potřebovali jsme trošku přesvalit záda takže jsme měli dvoufázové tréninky na lonži, jednou za týden skoky ve volnosti a poté den volna. Teď začínáme zase jezdit.

23.3.2015 12:10
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Mesiac a pol 5x do týždňa dvojfázový tréning na lonži.. no môj ty boh to kto vymyslel

23.3.2015 12:24
fortuna

XXX.XXX.85.42

Na to jsem se neptala, vše je konzultováno s trenéry, výživáři i veterináři. Kůň je spokojený a přineslo to přesně ty výsledky, které mělo
Lonž neznamená jen honění po kruhu, ale kavaletovou práci, převážně krok klus, vše zaměřeno na rovnováhu, nesení se odzadu, nasvalení zad.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2015 20:54

No a není to prostě právě z toho, jaké svaly při tom zapojuje, které nebyly silné a posilují se uvedenou prací? Vždyť to bylo žádoucí - působí to přesně, jak píšete, že jste potřebovala..
Nedávno jsem byla s kobylou na drezurním tréninku (u velice kvalitních jezdců na evropské úrovni) a povídali jsme si o pocení. Ukazovali mi, jak kobyle stékají čůrky potu ze zadku... právě proto, že velice dobře zapojovala zadek - svaly, které dřív tak aktivně nepoužívala... tak bych vycházela z toho. Ono to taky může mást - pot může téct přímo po kůži a vytékat o kousek níž, kde ho pak na chlupech vidíte...a s tím břichem - i břišní svaly kůň zapojuje ;)
Tak věřím, že je vše v pořádku.

23.3.2015 21:49
fortuna

XXX.XXX.250.28

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No a není to prostě právě z toho, jaké svaly při tom zapojuje, které nebyly silné a posilují se uvedenou prací? Vždyť to bylo žádoucí - působí to přesně, jak píšete, že jste potřebovala..
Nedávno jsem byla s kobylou na drezurním tréninku (u velice kvalitních jezdců na evropské úrovni) a povídali jsme si o pocení. Ukazovali mi, jak kobyle stékají čůrky potu ze zadku... právě proto, že velice dobře zapojovala zadek - svaly, které dřív tak aktivně nepoužívala... tak bych vycházela z toho. Ono to taky může mást - pot může téct přímo po kůži a vytékat o kousek níž, kde ho pak na chlupech vidíte...a s tím břichem - i břišní svaly kůň zapojuje ;)
Tak věřím, že je vše v pořádku.

Taky jsem si to myslela, jen jsem si to chtěla potvrdit smajlík o tomhle tématu toho člověk moc nenajde...
To mám radost, že jste mi to potvrdila smajlík Kůň se vždy dokázal nést, ale pořad jsem z něj měla pocit, že občas napadá víc na předek, i když jen o malinko... Pořád jsem ho jen přiježďovala jako blázen rok než jsem si řekla že se přestanu stresovat a rázně něco změním... Teď mám za měsíc práce z vystreslého dostiháka jemňoučké, citlivé a pozorné křesílko smajlík

23.3.2015 22:38

To je pěkné! Evidentně se vyplatí, se občas zastavit a nad věcmi, co dlouhodobě nefungují, jak by měly, se déle zamyslet a zkusit je "od podlahy" změnit ;)
Hodně štěstí při další práci s koníkem!

Přidejte reakci

Přidat smajlík