Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2015 12:09
nyin

XXX.XXX.247.145

Ahoj, potřebuji poradit, jakou zvolit velikost posedlí. Sama běžně jezdím v 17,5 a je mi to akorát, cítím se pohodlně, ale pořídila jsem si menšího koně - huculoid, cca 140 KVH. Mám na něj radši pořídit 16,5? Sedlo je přecijen pohledově delší, jemu by určitě menší posedlí sedělo líp, ale já si nejsem jistá, jestli se do něj vejdu. Nejsem moc vysoká a ani dlouhonohá, ale mám docela zadek, kalhoty nosím 40-42 a spoléhat se na to, že zhubnu ( i když se snažím :) nemůžu.
Možnost vyzkoušení 16,5 nemám, tak mě zajímá, jestli je tady taky někdo prdelatější s menším posedlím.
Případně má tu někdo na hucula/wD a podobné typy 17,5 a koni to nijak neubližuje?

26.3.2015 12:23
mgtka

XXX.XXX.36.4

No myslím, že posedlí je primárně pro jezdce a pro koně jsou jiné rozměry a nevím jak by koník musel být krátký aby mu 17,5 posedlí nepasovalo. Nebojte se toho, nejspíše to bude jen estetická vada.

26.3.2015 12:32
tamtam

XXX.XXX.34.224

Jestli je koníkovi dlouhé poznáte snadno. nahmatejte za hrudníkem poslední žebro, jeďte po něm nahoru (pokud je koník oplácanější budete muset trochu přitlačit :) až k vrchu - to je přesně místo, kam až může sedlo sahat. Pokud budou polštáře dál, už je mu dlouhé. nedá se to paušálně říct, každý kůň má jiný sklon žeber, jinou délku hrudníku.. ale běžně jsme huculy sedlaly i s 18 posedlí..

o moc menší posedlí pro vás určitě nedoporučuji - když je jezdci sedlo malé, tak sedí na zadní rozsoše, čímž překlápí celé sedlo dozadu a tlačí tak koně do zad. To způsobuje koni ještě větší nepohodlí, než kdyby bylo sedlo o trošinku delší jemu samému.

kdyžtak dejte fotky..

27.3.2015 16:31
koně

XXX.XXX.205.252

Jestli huculoid není extrémně krátký ve hřbetě, měla by mu vaše velikost normálně padnout.
Jak píše příspěvek nade mnou, lepší posedlí trošku delší, než krátké

Přidejte reakci

Přidat smajlík