Ahoj. Už dlouho dobu, asi 3/4 roku krmím kobylu granulemi Energys Relax a zatím jsem byla spokojená. Jen sem teď doma, granulky pomalu docházejí a tak si říkám, jo budem kupovat nový pytel. Tak sem se dívala po internetu na recenze, moc mě to nepotěšilo, tak bych chtěla znát i váš názor a zkušenosti co se obsahové části týče. Momentálně krmím granule Energys Relax. Na které granule bych mohla přejít, v cenové relaci do 400? Neenegertické.
Když je spokojená kobyla a ty jsi spokojená se stavem v jakém kobyla je, proč měnit?
Každému koni vyhovuje něco jiného a to, že je někdo zatratil a napsal negativní recenzi, není důvod k výměně.
Já krmím granule Th a ty taky mají negativní i pozitivní recenze..., ale já jsem s nimi velmi spokojena.
Pro mě je nejlepší recenzí stav našich koní...
Já vždy byla a jsem spokojená s krmením od Spillers. Cenově jsou dostupné a pokaždé byly kvalitní a koně je milují.
Od firmy De Heus (výrobce granulí Energys) jsem měla 2x vojtěšku a jedenkrát mi zplesnivěla a podruhé ji koník stejně nechtěl žrát. Tím nechci říct, že by byly nějak hodně nekvalitní, ale neohromily mě.
Ale musli Besterly Coldmix (rovněž stejný výrobce jako gr. Enegrys) vypadaly moc pěkně, akorát myslím obsahovaly GMO sóju, to ale třeba Vám nemusí vadit.
liva
napsal(a):
Já krmím Th x let. Krmila jsem jimi ČT, A1/1 i APH a jsem velmi spokojena. Pokud chceš vidět rozdíl na koni, napiš mail, pošlu ti fotku našeho A1/1. Na něm je ta změna špičkově vidět.
A nechtěla by ste je tady dát? Určitě by to spoustu lidí zajímalo (třeba mně).
Škoda, že nemají na stránkách těch TH granulí složení, nevypadají zle
Dobrá, dodám fotky. Omlouvám se za kvalitu, jsou to jen momentky.:)
A1/1 koupený na konci srpna 2007, foceno 14.9.2007
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_006.jpg
Foceno na jaře následujícího roku. Přesné datum nevím. Krmen Th parkur zátěž.
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_057.jpg
ČT, také krmený granulemi Th parkur zátěž
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_087.jpg
Bílý valach kříženec 20 let, strakoš APh 4 roky. Krmeni Th western
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Zelesice_23.11.2014/#DSCN0010.jpg.
saramie
napsal(a):
Jak je to s Th? Kde je možnost si pro ně dojet? Přímo k nim do troubska?
Na stránkách Th jsou kontakty.
Je tam seznam regionálních distributorů.
Já jsem na začátku kontaktovala přímo p. Gegovského - vedoucí produkce krmiv, velmi ochotný a vstřícný pán.
Mně vozí granule přímo domů. Jsem z Brna.
Th granulemi krmí na Panské Líše i v brněnské ZOO, takže když jedou do Brna a já potřebuji granule, vezmou i ty moje. Zdarma
liva
napsal(a):
Na stránkách Th jsou kontakty.
Je tam seznam regionálních distributorů.
Já jsem na začátku kontaktovala přímo p. Gegovského - vedoucí produkce krmiv, velmi ochotný a vstřícný pán.
Mně vozí granule přímo domů. Jsem z Brna.
Th granulemi krmí na Panské Líše i v brněnské ZOO, takže když jedou do Brna a já potřebuji granule, vezmou i ty moje. Zdarma
Omlouvám se za chybu, pan vedoucí se jmenuje Gregovský.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Volila by som granule, ktoré neobsahujú pšenicu, ideálne žiadnu formu, ani pšeničné otruby. Úplne nadšená nie som ani z cukrovarských rezkov, samotné je to výborné krmivo, čo ale spravia v granuliach, tým si nie som istá... Lenže po škrte týchto dvoch surovín na trhu asi nezostane absolútne žiadne krmivo v granulovanej forme...Pre jedného koňa by som asi granule neriešila, ak má problémy s hmotnosťou, šla by som smerom vojteškové pelety, ryžové otruby, cukrovarské rezky, či napr pufrovaná kukurica. A k tomu samozrejme nejaká minerálka. Cenovo to vyjde rovnako, možno aj lacnejšie.
Mám možnost kupovat výrobky od dvou výrobců a to od VK Drcman a Th Troubky. Oba výrobci se nachází v regionu kde se hodně pěstují obiloviny, takže vám namíchají co chcete. A oba výrobci mají geneticky modifikovanou soju. Jelikož se tato soja používá i při krmení hospodářských zvířat určených pro lidskou spotřebu tak bych se nad vhodností použití při krmení koní ani nepozastavoval. Hlavně si uvědomte, zda chcete doplňková krmiva a nebo kompletní. Složení i cena jsou u obou komponentů zcela rozdílné. Všichni výrobci se snaží prodat a nabízí vám pestrobarevné letáčky, ale je dobré číst si složení. Krmivo můžete obměňovat na zimní a letní období a vesměs je doporučováno krmit alespoň tři měsíce stejné krmení pro porovnání jak vašemu koni vyhovuje. Každý kůň je originál a i když budete dva koně mít ve stejném režimu a krmení, může být mezi nimi rozdíl v kondici. Já jsem s oběma výrobci velmi spokojen.

saramie
napsal(a):
Kukuřici nemůže, chci granule, protože je krmím odpoledne po práci dohromady s müsli.
Pokiaľ nepotrebujete nejako tlačiť veľa energie v malej dávke, tak sa fakt na tie granule vykašlite, k musli ich kôň naozaj nepotrebuje. Ja bysom radšej prihodila dve hrsťe ovsa.
A ak smiem vedieť, prečo kobyla nemôže kukuricu?
Http://www.profiequis.cz/krmiva-pro-kone/krmivo-pohoda-equibo/
Mám na výběr z těchto.

Krmivo pohoda- za mňa určite nie, hlavná surovina pšeničné otruby, zbytočný balast pre konské trávenie, plus, tretia surovina sušené(!) repné rezky, to musí bobntať v bruchu úplne strašne.
fitmin- opäť pšenica na prvom mieste, otruby k tomu majú vysoký obsah fosforu, ktorú treba dorovnať.
a ten fixkraft to má krásne percentuálne podelené, takže ak máte koňa v ľahkej záťaži, pri 2kg dennej dávke(čo je teda tá minimálna) dáte koňovi 200g ovsa( čo je tak 2x toľko, ako dve hrste, ktoré ste odmietli) a ďalšiu energie v podobe jačmeňa, ktorého v tých dvoch kg granúl dáte presne 500g. Čo ak teda hľadáte niečo nízkoenergetické je celkom dosť. (a celkom sa mi nepozdáva ani to, že podrobnejšie zloženie nemajú,53,5% ostatných prísad je dosť zvláštny popis...)
To sú všetko ale iba moje laické dojmy pri letmom prezretí zloženia týchto troch výrobcov. Pre mňa stále víťazí negranulovaná forma, či už ohľadom zloženia, alebo ceny. Čo som námatkovo pozrela iné granule, spillers nemajú na webe zloženie, pavo nič moc aj cenovo, mikrop má fajn ten fibre(aj keď tá pšenica je tam tiež...), novinka na trhu je nutrin, tí majú veľmi sympatické zloženie...
Grancur

XXX.XXX.0.217
Dobrý den,
my krmíme Havens už několik let, jsme sním velice spokojeni, koně vypadaji skvěle. Jednu dobu byl problém je sehnat, ale ted je vozí nový dodavatel www.havens-krmivo.cz. Jsou sice dražší, ale já osobně raději trošku priplatim, aby koně papali kvalitní a vyvážené krmivo. Momentálně máme dva koně jednoho polokrevnika a ten dostává bezovsove musli protože ho dostatečně ženě hlava a druhého 5 letého teplokrevník a ten dostává oves a k němu sport musli a spokojenost největší...