Bojím se nasednout na koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2015 17:35
Lola1

XXX.XXX.1.239

Taky se vám stalo, že jste spadli z koně a báli jste se nasednout? Já totiž nemohla nasednout hned byla jsem celá nějaká rozbitá.A teď po měsíci se bojim na koně nasednout.Možná taky kvůli tomu, že co jezdim na koních jsou tak trošku magoři.Jedna nepřiježděná druhá se zase bojí psů a útočí na trenérku.Jsem začátečník, jezdim 3 roky, ale poslední asi 2 roky mě nikdo netrénoval takže toho moc neumim.No a domlivila jsem se s kamarádkou, že mě vezme na lonž na hodnou kobču, ale já mam v hlavě blok a hrozně se bojim.Taky se vám to stalo? A co vám pomohlo?

12.4.2015 18:45
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Ano, stalo. Asi měsíc jsem se pak snažila normálně jezdit, ale sedala jsem na koně se strachem, až jsem začala mít střevní obtíže před ježděním a přestala jsem asi na půl roku jezdit úplně. Pak jsem se ke koním zas vrátila (jinam) a od té doby už se mi tenhle blok nevrátil, i když jsem pak taky jezdila pár magorů. Možná bych místo lonže začala procházkou v kroku s vodičem, nebo bych si koně vzala nasedlaného na procházku až bude hezky a bude to k svezení lákat, třeba dostanete v průběhu chuť si zas sednout do sedla.

12.4.2015 19:09
Lola1

XXX.XXX.1.239

Já byla ve výběhu se za nima podívat, ale neměla jsem chuť jezdit ani nic s ní dělat.No mě by si nikdo takhle na procházku asi nevzal tak musim na lonž.No uvidíme jsem domluvená na čtvrtek tak si snad na toho koně sednu...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2015 21:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nelámala by som to cez koleno, že teraz musím, lebo...Pokojne si dajte od jazdenia pauzu. A možno na začiatok by bolo fajn sadnúť, aspoň na pár hodín, na niečo spoľahlivé. Kým znovu nedostanete istotu a neuvoľníte sa.

Gitule vrtule

13.4.2015 08:15
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Lola1 napsal(a):
Taky se vám stalo, že jste spadli z koně a báli jste se nasednout? Já totiž nemohla nasednout hned byla jsem celá nějaká rozbitá.A teď po měsíci se bojim na koně nasednout.Možná taky kvůli tomu, že co jezdim na koních jsou tak trošku magoři.Jedna nepřiježděná druhá se zase bojí psů a útočí na trenérku.Jsem začátečník, jezdim 3 roky, ale poslední asi 2 roky mě nikdo netrénoval takže toho moc neumim.No a domlivila jsem se s kamarádkou, že mě vezme na lonž na hodnou kobču, ale já mam v hlavě blok a hrozně se bojim.Taky se vám to stalo? A co vám pomohlo?

Já měla toto před třemi lety, když jsme se vracely s kobylou z vyjíž´dky.Z místa mi nacválala a pospíchala domů, ač jsme šli jen krok a místy klus na vyjížďce hodinové.Tak jsem jí zase dala do kroku a ona mi zničehonic z místa nacválala, zapíchla se a hodila zadkem, takže jsem letěla docela dost daleko před koně.Vyražený dech uprostřed louky, viděla jsem modře.Snažila jsem se nadechnout, no masakr, pak se mi podařilo si stoupnout a padnout fakt na záda a začala jsem pomalu dýchat.Bolest neuvěřitelná a uprostřed louky se nebylo o co nahodit s dechem zpátky.Pak jsem se doplazila doslova pro koně a snažila se dojít dom.6 týdnů jsem byla zafixovaná od krku do pasu.Pak jsem se bála také zpátky do sedla a strašně mi pomohla práce ze země, kde jsem zase pomalu během dvou měsíců získala sebedůvěru.manžel se mnou šel na vycházku nejdřív krátkou, pak delší krokovku a už je to zase úplně fajn.Nepospíchej na sebe a hlavně nesedej na koně s obavou, že tě shodí apod.nedělá to dobře ani tobě, natož koni, kterej to cítí.Potřebuje to čas.Nebo změnit magory, který jezdíš za klidné koně.Víc neporadím.

13.4.2015 09:13
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Lola1 napsal(a):

Pri výuke akou si prešla sa tomu vôbec nedivím..
Nájdi si jazdiareň kde majú prijazdené kone a trénera po ktorom jeho vlastné zviera neútočí. To je veľmi zlá vizitka a nemá sa to diať. Začiatočník sa má učiť na pokojnom koni ktorý ho nezhodí, práve preto aby sa mohol sústrediť na seba, na správne držanie tela a používanie pomôcok podľa pokynov trénera a nie riešiť to ako sa udržať v sedle na nejakej "beštii."
Samozrejme, že potom príde strach a blok a môže sa stať, že ak sa ti taký nemilý pád ešte zopárkrát prihodí tak sa ti jazdenie úplne zhnusí. Takže moja rada znie, nechoď už tam kde sa ti to stalo, ale nájdi si normálnu jazdiareň so zodpovedným prístupom. A potom uvidíš ako rýchlo sa budeš zlepšovať

13.4.2015 10:04
kivus

XXX.XXX.114.253

Mě se stalo něco trošku podobného, když spadnu já, kupodivu mě to neděsí si pak znova sednout (mám štěstí na dobré pády) ale v zimě jsem byla u toho, jak můj koník tak zatočil s jezdkyní, co na něj chodila několik měsíc a podle sebe byla hodně dobrá... no rozhod se jí zbavit, tak udělal takové rodeo, že jí shodil a zlomil jí obratel. takže záchranka, s tou přijeli i policajti... já měla sebou druhého koníka a musela jsem se ještě starat o ni, takže ten co jí shodil se vklidu pásl. úplně jsem mu viděla do hlavy - takže rodeo a pak pauzička na mňamku. já nejsem bůhví jaký jezdec a jezdím převážně terén. no vyzbrojila jsem se na něho, chodím jezdit v plné zbroji včetně vesty a ejhle... všichni říkali, jak se v tom nedá jezdit, že budu tuhá a tak a skončilo to tím, že jsem si v té vestě tak jistá (nebojím se v hlavě pádu) že i na jízdárně mě trenérka pochválila a čučela jak mi to šlo na cizím koníkovi, na kterého by mě dřív nedostala

13.4.2015 15:47
Lola1

XXX.XXX.1.239

Děkuju za rady, no uvidíme snad něco seženu..

13.4.2015 16:25
lyvi

XXX.XXX.205.144

Taky se mi stalo něco podobného...chtěla jsem nacválat a kobča mě seprala z kroku s takovou vervou že jsem se kutálela přes půl jízdárny. Nic se mi sice nestalo jen sem se praštila a pohmoždila pár svalů ale asi měsíc a něco sem se bála cválat na jakémkoli koni...Pomohl čas. Prostě jsem se zase otrkala se...Držím palce ať se vám to podaří překonat.

13.4.2015 16:26
lyvi

XXX.XXX.205.144

Taky se mi stalo něco podobného...chtěla jsem nacválat a kobča mě seprala z kroku s takovou vervou že jsem se kutálela přes půl jízdárny. Nic se mi sice nestalo jen sem se praštila a pohmoždila pár svalů ale asi měsíc a něco sem se bála cválat na jakémkoli koni...Pomohl čas. Prostě jsem se zase otrkala se...Držím palce ať se vám to podaří překonat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík