Zdravím hledám koňáka který mi pomůže z mé patálie mám dvě kobylky a1, vzala jsem si je z krachlého statku jedna je úplně slepá (měsíční slepota) druhá je slepá na pravé oko, na které jezdíme, koně jsou vychovaný poslušný zdravý až na ty oči, co mě trápí je to že jsem v podmínkách kde dost fouká a nemám velké pastvy, kobylky byly 14 let ve stádě které bylo v jednom roce postupně roztrháno, mám výčitky že holky jsou smutný že si tak nějak zbyly, denně se kolem nich motám já a parta dětí které se peckově starají ale přesto není to ono, uvažuji o tom že bych holky chtěla umístit do podmínek kde je velký výběh s lepším ustájením, jsem v podmínkách kde by měl být spíše hucul či jiný odolný koník, proto uvažuji o novém umístění koní, jednu s výbavou, nebo výměně za koníka vhodného do mích podmínek a hlavně k dětem... tak co s tím?našel by se někdo kdo by se jich ujal...
Vítr se dá utlumit trochu použitím masky, či vystavěním přístřešků pro závětří a pro slepého koně je myslím menší výběh lepší než rozlehlé pastviny, může se naučit kde co je a bezpečně se po něm pohybovat.
Nepočítejte, že se kobyly dostanou do dobrých rukou, to byste musela mít pořádné štěstí.