NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Dobrý den...
Prodávala jsem sportovního pony Lupínka, který byl vykastrovaný vve vet, nemocnici v PARDUBICÍCH vet, Rostislavem Hyksou.
Lupínek i po kastraci v cizím prostředí hřebčil..Dostal ale mnoho práce a ŽÁDNÉ energetické krmivo a pod ODBORNÝM dohledem se zúčastňoval i jezdeckých závodů i s 8 miletým chlapečkem, kde obsazoval přední místa... TO ZNAMENÁ, ŽE SKÁKAL I NA SPOLEČNÉM OPRACOVÁNÍ KONÍ, ŽE CHODIL NA DEKOROVÁNÍ - kde byly pochopitelně i klisny atd...
Lupínek okouzlil pana Š. Lupínka jsem mu vymlouvala, že si s ním neporadí. Pan Š mi řekl, že má živnostenecký list na VÝCVIK JEZDECKÝCH KONÍ...Přesto jsem mu doporučila, aby si dal Lupínka na soukromou zahradu, kde by byl jeden - či dva komě... NA DĚTI A LIDI BYL LUPÍNEK NESKUTEČNĚ HODNÝ A MÍRUMILOVNÝ... Jenom zlobil na koně, které neznal. U nás doma stál v boxe i s jiným poníkem a mezi ostat. boxy jsem neměla mříže - takže se během dne očichávali a Lupínek NIC nedělal - na koně které znal NEHŘEBČIL...
Do smlouvy chtěl dát pa Š - že bude Lupínek dělat HYPOTERAPII ! Na to jsem však nepřistoupila a do emailu jsem mu napsala, že na to NEBYL LUPÍNEK PŘIPRAVOVÁN ! Nebyl na to ani svým - hřebčím chováním vhodný. Nebyl na to vhodný ani svou malou výškou 120 cm... Pan Š - respektivě jeho žena mě UKECALI - ŽE TO POTŘEBUJÍ DÁT DO DANÍ...Tak se do smlouvy napsalo, že Lupínek někdy v budoucnu - až po výcviku bude na HYPOTERAPII...... Tak toto ještě šlo...
Dále jsem do emailů napsala, aby do smlouvy uvedli :
VADA KONĚ : LUPÍNEK V NOVÉM PROSTŘEDÍ HŘEBČÍ
Kupující si to zase potřebovali poupravit a tak mě UKECALI a do smlouvy se napsalo : Lupínek může v být v novém prostředí neklidný a může nějakou dobu hřebčit...
!
LIDIČKY - LIDI ! NENECHÁVEJTE SE UKECÁVAT A ANI SVÝM ZNÁMÝM NEPIŠTE DO SMLOUVY - JAK TO CHTĚJÍ ONI ! SLOVO ZPOČÁTKU - MĚ U SOUDU HODNĚ ZAPOTILO ! MOU DOBROTU - DOBROU VŮLI PROTI MĚ NESČETNĚKRÁT KUPUJÍCÍ ZNEUŽILI !
!
Takže já se ptám... UDĚLALA JSEM DOBŘE, ŽE JSEM KUPUJÍCÍM DO EMAILŮ I DO KUPNÍ SMLOUVY NAPSALA VADU LUPÍNKA - ŽE V CIZÍM PROSTŘEDÍ LUPÍNEK HŘEBČÍ ?
?
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
A jak myslíte, že se to dá zjistit lékařem ? Lupínek byl oboustranný KRYPTORCHID - to znamená, že neměl spuštěná varlata. Ve vet. nemocnici byl 3 dny. U kastrace jsem tedy nebyla a za kastraci jsem řádně zaplatila.
V KUPNÍ SMLOUVĚ - nebylo pohlaví koně napsáno... Kupující věděli, že kupují VYKASTROVANÉHO KRYPTORCHIDA, který v cizím prostředí hřebčí.
NARODÍ SE HNĚDÝ ....
napsal(a):
A jak myslíte, že se to dá zjistit lékařem ? Lupínek byl oboustranný KRYPTORCHID - to znamená, že neměl spuštěná varlata. Ve vet. nemocnici byl 3 dny. U kastrace jsem tedy nebyla a za kastraci jsem řádně zaplatila.
V KUPNÍ SMLOUVĚ - nebylo pohlaví koně napsáno... Kupující věděli, že kupují VYKASTROVANÉHO KRYPTORCHIDA, který v cizím prostředí hřebčí.
Že nejsou varlata spuštěná neznamená, že je není možné najít. Pokud jsou spuštěná napůl, lze je i nahmatat, jestli zůstala v dutině břišní, musíte provést sono. Tím by se celý problém, zda jste prodala hřebce nebo valacha, vyřešil, ne?
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Zprávu o kastraci Lupínka mám. Mám i zprávu z vet. nemocnice. Mám i PLATEBNÍ VÝMĚR...
Soudíme se se o tom - zda je Lupínek valach či hřebec... ALE - KUPUJÍCÍ VĚDĚLI, ŽE JE LUPÍNEK VYKASTROVANÝ KRYPTORCHID A TÉŽ VĚDĚLI, ŽE V CIZÍM PROSTŘEDÍ HŘEBČÍ - S TOU VADOU HO KUPOVALI...Krom toho je pan Š doktor...
!
KUPUJÍCÍ SI S ODSTOUPENÍM OD KUPNÍ SMLOUVY NAPROSTO PROTIŘEČÍ !
1) V ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY PÍŠÍ, ŽE LUPÍNKOVI DĚLALI HCG TESTY A ŽE JE LUPÍNEK ŘÁDNĚ VYKASTROVÁN A VALACH A V ŽALOBĚ PÍŠÍ, ŽE PODLE HCG TESTŮ JE LUPÍNEK HŘEBEC !
2 ) V ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY MI KUPUJÍCÍ PÍŠE, ŽE BYL LUPÍNEK DLE JEJICH ZJIŠTĚNÍ KASTROVÁN STANDARTNĚ - NIKOLIV BŘIŠNĚ - JAK JSEM TVRDILA JÁ ! A V ŽALOBĚ ZASE TVRDÍ OPAK, ŽE JSEM JIM TO, ŽE BYL LUPÍNEK KASTROVÁN VNITŘNĚ ZATAJILA...
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
To máte pravdu - ale Lupínek stojí u KUPUJÍCÍCH A NECHTĚJÍ MĚ K NĚMU PUSTI Chtějí vrátit peníze a chtějí peníze za dva roky zpětně za ustájení, chtějí peníze za soudy a právníky... a chtějí penále takže chtějí se na mě obohatit - chtějí 250 000 !
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181
Jojo - odvolávat se stopro budu...A když neuspěju a soud mi opravdu prokáže, že je Lupínek HŘEBEC A NE VALACH- tak půjdeme TVRDĚ po vet. Hyksovi... Je to paradox - on mi u soudu podrazil nohy a já bojuju jako lvice za něho, že Lupínka dobře vykastroval...
JE TO PŘESNĚ TAK - DVA SE HÁDAJ A TŘETÍ SE SMĚJE !
Vše, co se děje u soudu, je k vůli vet. R. Hyksovi - my se soudíme, hádáme a on si mne ruce a směje se...
TAK JEN ABY TO NEBYLO - KDO SE SMĚJE NAPOSLED, TEN SE SMĚJE NEJLÍP...