KUPNÍ SMLOUVA - UVEDENÍ VADY KONĚ

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NARODÍ SE HNĚDÝ ....

1.5.2015 09:49
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181

Dobrý den...

Prodávala jsem sportovního pony Lupínka, který byl vykastrovaný vve vet, nemocnici v PARDUBICÍCH vet, Rostislavem Hyksou.

Lupínek i po kastraci v cizím prostředí hřebčil..Dostal ale mnoho práce a ŽÁDNÉ energetické krmivo a pod ODBORNÝM dohledem se zúčastňoval i jezdeckých závodů i s 8 miletým chlapečkem, kde obsazoval přední místa... TO ZNAMENÁ, ŽE SKÁKAL I NA SPOLEČNÉM OPRACOVÁNÍ KONÍ, ŽE CHODIL NA DEKOROVÁNÍ - kde byly pochopitelně i klisny atd...

Lupínek okouzlil pana Š. Lupínka jsem mu vymlouvala, že si s ním neporadí. Pan Š mi řekl, že má živnostenecký list na VÝCVIK JEZDECKÝCH KONÍ...Přesto jsem mu doporučila, aby si dal Lupínka na soukromou zahradu, kde by byl jeden - či dva komě... NA DĚTI A LIDI BYL LUPÍNEK NESKUTEČNĚ HODNÝ A MÍRUMILOVNÝ... Jenom zlobil na koně, které neznal. U nás doma stál v boxe i s jiným poníkem a mezi ostat. boxy jsem neměla mříže - takže se během dne očichávali a Lupínek NIC nedělal - na koně které znal NEHŘEBČIL...

Do smlouvy chtěl dát pa Š - že bude Lupínek dělat HYPOTERAPII ! Na to jsem však nepřistoupila a do emailu jsem mu napsala, že na to NEBYL LUPÍNEK PŘIPRAVOVÁN ! Nebyl na to ani svým - hřebčím chováním vhodný. Nebyl na to vhodný ani svou malou výškou 120 cm... Pan Š - respektivě jeho žena mě UKECALI - ŽE TO POTŘEBUJÍ DÁT DO DANÍ...Tak se do smlouvy napsalo, že Lupínek někdy v budoucnu - až po výcviku bude na HYPOTERAPII...... Tak toto ještě šlo...

Dále jsem do emailů napsala, aby do smlouvy uvedli :
VADA KONĚ : LUPÍNEK V NOVÉM PROSTŘEDÍ HŘEBČÍ

Kupující si to zase potřebovali poupravit a tak mě UKECALI a do smlouvy se napsalo : Lupínek může v být v novém prostředí neklidný a může nějakou dobu hřebčit...

!

LIDIČKY - LIDI ! NENECHÁVEJTE SE UKECÁVAT A ANI SVÝM ZNÁMÝM NEPIŠTE DO SMLOUVY - JAK TO CHTĚJÍ ONI ! SLOVO ZPOČÁTKU - MĚ U SOUDU HODNĚ ZAPOTILO ! MOU DOBROTU - DOBROU VŮLI PROTI MĚ NESČETNĚKRÁT KUPUJÍCÍ ZNEUŽILI !
!

Takže já se ptám... UDĚLALA JSEM DOBŘE, ŽE JSEM KUPUJÍCÍM DO EMAILŮ I DO KUPNÍ SMLOUVY NAPSALA VADU LUPÍNKA - ŽE V CIZÍM PROSTŘEDÍ LUPÍNEK HŘEBČÍ ?
?

1.5.2015 10:57
hellen

XXX.XXX.252.11

Zda kůň byl nebo nebyl řádně vykastrován se přece dá lékařem snadno zjistit ne? Pokud je to skutečně valach, mají kupující smůlu. Na druhou stranu, pokud se kastrace nepovedla a kůň je stále hřebec, máte smůlu vy, ať už jste o tom věděla, nebo ne.

NARODÍ SE HNĚDÝ ....

1.5.2015 11:14
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181

A jak myslíte, že se to dá zjistit lékařem ? Lupínek byl oboustranný KRYPTORCHID - to znamená, že neměl spuštěná varlata. Ve vet. nemocnici byl 3 dny. U kastrace jsem tedy nebyla a za kastraci jsem řádně zaplatila.

V KUPNÍ SMLOUVĚ - nebylo pohlaví koně napsáno... Kupující věděli, že kupují VYKASTROVANÉHO KRYPTORCHIDA, který v cizím prostředí hřebčí.

1.5.2015 11:24
chex

XXX.XXX.235.68

A zpravu o kastraci z veter.kliniky mate, ne?
A proc jste se soudili?

1.5.2015 11:37
hellen

XXX.XXX.252.11

NARODÍ SE HNĚDÝ .... napsal(a):
A jak myslíte, že se to dá zjistit lékařem ? Lupínek byl oboustranný KRYPTORCHID - to znamená, že neměl spuštěná varlata. Ve vet. nemocnici byl 3 dny. U kastrace jsem tedy nebyla a za kastraci jsem řádně zaplatila.

V KUPNÍ SMLOUVĚ - nebylo pohlaví koně napsáno... Kupující věděli, že kupují VYKASTROVANÉHO KRYPTORCHIDA, který v cizím prostředí hřebčí.

Že nejsou varlata spuštěná neznamená, že je není možné najít. Pokud jsou spuštěná napůl, lze je i nahmatat, jestli zůstala v dutině břišní, musíte provést sono. Tím by se celý problém, zda jste prodala hřebce nebo valacha, vyřešil, ne?

NARODÍ SE HNĚDÝ ....

1.5.2015 11:46
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181

Zprávu o kastraci Lupínka mám. Mám i zprávu z vet. nemocnice. Mám i PLATEBNÍ VÝMĚR...

Soudíme se se o tom - zda je Lupínek valach či hřebec... ALE - KUPUJÍCÍ VĚDĚLI, ŽE JE LUPÍNEK VYKASTROVANÝ KRYPTORCHID A TÉŽ VĚDĚLI, ŽE V CIZÍM PROSTŘEDÍ HŘEBČÍ - S TOU VADOU HO KUPOVALI...Krom toho je pan Š doktor...

!
KUPUJÍCÍ SI S ODSTOUPENÍM OD KUPNÍ SMLOUVY NAPROSTO PROTIŘEČÍ !

1) V ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY PÍŠÍ, ŽE LUPÍNKOVI DĚLALI HCG TESTY A ŽE JE LUPÍNEK ŘÁDNĚ VYKASTROVÁN A VALACH A V ŽALOBĚ PÍŠÍ, ŽE PODLE HCG TESTŮ JE LUPÍNEK HŘEBEC !

2 ) V ODSTOUPENÍ OD KUPNÍ SMLOUVY MI KUPUJÍCÍ PÍŠE, ŽE BYL LUPÍNEK DLE JEJICH ZJIŠTĚNÍ KASTROVÁN STANDARTNĚ - NIKOLIV BŘIŠNĚ - JAK JSEM TVRDILA JÁ ! A V ŽALOBĚ ZASE TVRDÍ OPAK, ŽE JSEM JIM TO, ŽE BYL LUPÍNEK KASTROVÁN VNITŘNĚ ZATAJILA...

NARODÍ SE HNĚDÝ ....

1.5.2015 11:49
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181

To máte pravdu - ale Lupínek stojí u KUPUJÍCÍCH A NECHTĚJÍ MĚ K NĚMU PUSTI smajlík Chtějí vrátit peníze a chtějí peníze za dva roky zpětně za ustájení, chtějí peníze za soudy a právníky... a chtějí penále takže chtějí se na mě obohatit - chtějí 250 000 !

1.5.2015 12:53
tamtam

XXX.XXX.82.173

Probůh, najměte si pořádného! právníka.. podejte odvolání..

NARODÍ SE HNĚDÝ ....

1.5.2015 17:18
NARODÍ SE HNĚDÝ ....

XXX.XXX.73.181

Jojo - odvolávat se stopro budu...A když neuspěju a soud mi opravdu prokáže, že je Lupínek HŘEBEC A NE VALACH- tak půjdeme TVRDĚ po vet. Hyksovi... Je to paradox - on mi u soudu podrazil nohy a já bojuju jako lvice za něho, že Lupínka dobře vykastroval...

JE TO PŘESNĚ TAK - DVA SE HÁDAJ A TŘETÍ SE SMĚJE !

Vše, co se děje u soudu, je k vůli vet. R. Hyksovi - my se soudíme, hádáme a on si mne ruce a směje se...

TAK JEN ABY TO NEBYLO - KDO SE SMĚJE NAPOSLED, TEN SE SMĚJE NEJLÍP...

Přidejte reakci

Přidat smajlík