svandev
XXX.XXX.170.221
Zdravím, chtěla bych se zeptat na Váš názor - jaké bandáže používáte na práci (myslím druh - kombinované, fleecové, …) a zda je podle Vás nutné používat podložky i pokud bandážuji koni nohu kombinovanou bandáží (tedy tou, která je z poloviny fleesová a z poloviny elastická). Děkuji :).
Já, když nemám chrániče a jdu s koněm na drezurní práci, používám čistě fleecové bandáže bez podložky. Nedají se přetáhnout jako kombinované, jsou trochu širší než kombinované a účel plní dobře. Fleece taky pomůže šlachu rychleji prohřát a trošku to urychlí práci při okrokování
Měla jsem i kombinované, ale navzdory snaze klouzaly po té spodní fleecové vrstvě dolů víc, než se mi líbilo a víc utáhnout se nedaly, aniž bych riskovala problém na končetinách.
Fleecové bandáže jsou navíc použitelné i pro lidi (samozřejmě čistě vyprané, ale v extra nouzi to je asi jedno). Jednou jsem si poškodila stehenní sval a nemohla jsem najít žádný lidský obvaz dostatečné délky, který by to stáhl a udržel stažené. Fleecová bandáž nejenže stačila co do délky a trochu stáhla a fakt držela a neklouzala, ale i krásně bolavé místo prohřála a rychleji se to zhojilo.
svandev
XXX.XXX.170.221
Děkuji za názory :).