Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2015 16:10
_janina_

XXX.XXX.18.136

Ahoj u kobyly mam uz par let problem, casto se snazi si drbat jedno oko, to same a, nekdy obe. Drbe si jeo strom, o me jak se jisnazim nasadit treba ohlavku tak o rameno. Nasadim ji trasne nebo masku hned a za chvili to nema protoze to nekde ve vybehu ztrati. Nejsem si tim uplne jista ale mam pocit ze se to objevuje nejvice v lete pres zimu jsem to nepozorovala. Oci cistim hubkou, myslela jsem ze treba ty mouchy to zpusobuji ze ji otravuji ale ona to dela i s maskou i s trasnemi. cim to muze byt? Nema stim nekdo zkusenosti? Nerada bxch aby si je rozedrela do krve nebo nrjak poskodila. Dekuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.5.2015 06:45

Mohl by to být třeba zánět spojivek. Je oko třeba nateklé nebo slzí, bolestivé na dotek ? Podobný problém máme každoročně u staré kobylky v pilové sezoně.

30.5.2015 08:42
_janina_

XXX.XXX.18.195

Neni natekle a slzi jen malokdy.bolestive mi nepripada prave naopak. Myslite ze by to mohla byt treba nrjaka alergie?

30.5.2015 08:56

U naší staré kobylky je to alergie na pyl, trpí tím hlavně na jaře, dávám jí v tu dobu oční mast a pomáhá jí to. Také si vždy drbe očka, ale také má víčka nateklá a oči slzí. Zkuste podávat do očí mast opthalmo septonex. Popř se poradit s vetem ať jí do oka koukne a vyloučí jiný problém.

30.5.2015 11:02
kapička

XXX.XXX.128.151

Pokud mohu soudit podle sebe, tak alergie. To je něco neuvěřitelného. Většinou oči nemám nijak zarudlé, oteklé ani neslzí, ale pálí a řežou jak čert. Je to mnohem horší než řasa nebo moucha v oku. Asi jako když.by vám někdo hodil do oka hrst písku. Takže jestli je kobyla alergická, nedivím se, že se drbe, a jak to začne drbat, tak to potvora svědí a pálí ještě víc... Pro lidi jsou kapky do očí s antihystaminikem a zabírá to hned po aplikaci, tak třeba vet bude vědět o něčem pro koně.

30.5.2015 11:58
_janina_

XXX.XXX.18.136

Aha dekuji tak zavolame veta at se na tokoukne. Myslela jsem jestli ty mouchy neroznaseji nejake svinstvo nebo je jen citliva na nrjake podnety. Je to u koni caste takove alergie?

30.5.2015 12:07

Alergie nejen u koní, lidí ale dá se říct jakéhokoliv zvířete jsou velmi časté. U koní od muchařiny, pylové alergie, nebo alergie na krmivo jsem slyšela i o alergii na trávu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík