Dzeeeeeeejnaaaaa
XXX.XXX.46.169
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda je možné aby měl kůň dva majitele? Mám koně napsaného na sebe a chtěla bych připsat ještě kamarádku. Pokud by to šlo, kam se mam obratit?
Předem děkuji za odpověď :).
Co je to za nesmysl? ČJF snad nemá s vlastnictvím koně nic společného.
Sepsat smlouvu ano, ale zaslat hlášenku změny dle pokynů na její zadní straně nejlépe i s kopií smlouvy, aby bylo jasno, že se nejedná o klasického nového majitele, ale o spolumajitele:
http://www.uek.cz/download/zmena.pdf
Tak bych to viděla já. Nemám praktickou zkušenost, pokud někdo přihlašoval druhého majitele, snad se ozve.
A úplně nejlepší je zavolat na UEK (nebo Jockey club) a zeptat se co je potřeba udělat.
Připsat dalšího majitele problém není. Problém nastane až ve chvíli kdy se s kamarádkou pohádáte nebo budete mít na něco rozdílný názor. Kdo pak rozhodne o tom co bude s koněm? Já bych teda nikdy koně napůl nechtěla. Když už tak v případě že majitel bych byla já a ten druhý by měl poloviční pronájem aby bylo jasné kdo v případě sporu rozhodne.
Íháček
napsal(a):
Připsat dalšího majitele problém není. Problém nastane až ve chvíli kdy se s kamarádkou pohádáte nebo budete mít na něco rozdílný názor. Kdo pak rozhodne o tom co bude s koněm? Já bych teda nikdy koně napůl nechtěla. Když už tak v případě že majitel bych byla já a ten druhý by měl poloviční pronájem aby bylo jasné kdo v případě sporu rozhodne.
Souhlasím. Ve dvou se totiž nedá hlasovat, takže jakmile budete mít na COKOLI různý názor, bude problém.
Navíc jakou to bude mít výhodu, že půlku koně "darujete" kamarádce?
Ano, kůň může mít dva majitele.
Měly jsme to tak s kamarádkou.Po celá léta.Byly jsme dvě na kupní smlouvě a tím pádem i v papírech.Dokonce jsme měly rozepsanou na poloviny i pojistku na způsobené škody.
Bylo nám jasné, že kůň potřebuje spousty času a peněz a když si ho pořídí jedna osoba, může se dostat do nesnází.Tudíž je pro koně jistější, když mu budou životní standart zajišťovat dvě.
Takže jsme ho prostě koupily, užívaly a sponzorovaly po celý jeho život obě.
Obraťte se na Slatiňany, nebo máte li plnokrevníka na Jockey Club.
Gitule vrtule
XXX.XXX.148.31
Dzeeeeeeejnaaaaa
napsal(a):
Ahoj, chtela bych se zeptat, zda je možné aby měl kůň dva majitele? Mám koně napsaného na sebe a chtěla bych připsat ještě kamarádku. Pokud by to šlo, kam se mam obratit?
Předem děkuji za odpověď :).
Já bych byla pro, aby se ve smouvě nerozdělil 50/50, ale 51/49procent, aby vy jste měla výhradní právo.Protože pak nenastane problém, že se neshodnete a nevidím za tím nic dobrého.Jestli chce kamarádka jen mít pocit, že má koně s vámi, jde to i bez smlouvy přece.Ale jak to máte mezi sebou přesně nevím, jen píši vlastní názor.