Určitě nebudu jediná, která má tento problém. Při ježdění - hlavně rozehřívání (jakmile se člověk dostane do koloběhu, tak není čas to už pozorovat) mě neskutečně bolí kotník. Dostane se to do takové fáze, že mám nohu prošláplou, přitom se do ní nemůžu ani opřít a v tu ránu je gumová a bolí to. Kotník mi nenatéká a nehřeje, jen ho druhý den cítím. Nikdy jsem neměla úraz. Ve stáji jsme dvě s tímto problémem. Máte nějaké rady nebo tipy krom toho "jdi k doktorovi" ?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mohla by pomôcť bandáž, alebo ortéza. Alebo potom povoliť strmene o iderku dve, prípadne skúsiť kĺbové.
Povolit třmen o dírku - dvě nelze, mám skokové sedlo a když skáču, tak nebudu jezdit v dlouhých třmenech - kord, když jsem krátkonohá. Kloubové třmeny mám, asi je to lepší nebo nevím, mám je takových let, že nevím rozdíl...
No, botama to asi nebude, mám pérka šněrovací a vždy si je kolem kotníku dostatečně utáhnu, abych neměla v této inkriminované části pevné, a mám to tak i v jiných botech..
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak potom možno zmeniť sedlo, mne väčšina bolestí odišla po prechode do drezúrneho sedla a že nejazdím menej, skôr ďaleko viac, než v skočke... Ale chápem, že na skákanie to nebude príliś apilovateľné...
Změna sedla opravdu nehrozí, jednak jsem vystřídala milion sedel, které by kobyle pasovaly, teď konečně máme, které padne, mě se v něm jezdí skvěle, takže změna sedla určitě ne. Navíc mě to dělalo i v jiných sedlech, ale samozřejmě, v drezurním sedle s delšími třmeny není takové zatížení kotníku, ale váha se více rozprostře, ale dle mého to není vyřešení problému pouze alternativa, jak to zmírnit. Spíš mi šlo o to, zda nemá někdo nějaké tipy na vitamíny, či nějaké bandáže apod. co by nohu trochu zpevnily