Vyučba jazdy bez sedla

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

natika

6.6.2015 17:39
natika

XXX.XXX.83.11

Chcem sa len spýtať, vždy sa začína učiť jazdiť bez sedla? Mám totiž isté trvalé "ženské problémy" (po vážnejšom úraze) a obávam sa, že by mi to mohlo ublížiť. Čo sa môže stať, keď by som sa učila jazdiť so sedlom? Máte niekto aspoň trochu podobnú skúsenosť? Ďakujem.
Natika.

6.6.2015 19:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Čo sa môže stať, keď by som sa učila jazdiť so sedlom?

Nic.

6.6.2015 20:25
Íháček

XXX.XXX.236.80

Nevím kdo vám řekl že se začíná bez sedla ale u nás se všichni učí nejdřív se sedlem. A někteří bez sedla snad nikdy nejeli a nevím proč by to mělo vadit.

6.6.2015 20:39
kapička

XXX.XXX.216.88

Já jela prvně bez sedla (ve stáji, kde se učím) po 2 letech ježdění. Paní majitelka se už asi nemohla koukat, jak taháme s kamarádkou kolena nahoru, tak nám pod osobním dohledem šupla hodinu bez sedla s madlama. Asi proběhlo zjištění, že sedíme normálně a už jezdíme zase jen v sedle.
Samostatně si občas vyjedu bez sedla, jen na holém koni, ale to jen na krokovky, nejsem tak dobrýbez sedla zvládla něco rychlejšího. jezdec, aby v jízdě po.

natika

6.6.2015 21:02
natika

XXX.XXX.83.11

Ďakujem. A v sedle sa učí jazdiť bez strmeňov (myslím prvé hodiny). Moc skúseností s jazdením nemám, ale príde mi to, že bez strmeňov (hoci so sedlom) sa človek naučí lepšej rovnováhe a tak celkovo. Či...

6.6.2015 21:07
Íháček

XXX.XXX.236.80

Nevím jak jinde ale u nás se začíná normálně s třmenama a až po nějaké době se zkouší bez. Myslím že je to lepší protože ze začátku se lidi cítí líp se třmenama a až si zvyknou na ten pohyb a získají trochu jistotu tak můžou zkoušet bez.

6.6.2015 22:44
lenacia

XXX.XXX.205.245

natika napsal(a):
Ďakujem. A v sedle sa učí jazdiť bez strmeňov (myslím prvé hodiny). Moc skúseností s jazdením nemám, ale príde mi to, že bez strmeňov (hoci so sedlom) sa človek naučí lepšej rovnováhe a tak celkovo. Či...

To jsou takové ty vysoké drezúrní stáje spíš v zahraničí, kde vás nutí ze začátku jezdit bez sedla a bez třmenů. Tady se to nevede, respektive, pokud ano, stačí poprosit, a určitě vám to sedlo a třmeny dají. Spíš vám třeba řeknou, abyste si na chvíli nohy vyndasla a chvíly jela bez nich, aby sis vyzkoušela rovnováhu.
Někteří teda začínají s madly, ale k těm madlům jsou připnuté třmeny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík