natika
XXX.XXX.83.11
Chcem sa len spýtať, vždy sa začína učiť jazdiť bez sedla? Mám totiž isté trvalé "ženské problémy" (po vážnejšom úraze) a obávam sa, že by mi to mohlo ublížiť. Čo sa môže stať, keď by som sa učila jazdiť so sedlom? Máte niekto aspoň trochu podobnú skúsenosť? Ďakujem.
Natika.
Já jela prvně bez sedla (ve stáji, kde se učím) po 2 letech ježdění. Paní majitelka se už asi nemohla koukat, jak taháme s kamarádkou kolena nahoru, tak nám pod osobním dohledem šupla hodinu bez sedla s madlama. Asi proběhlo zjištění, že sedíme normálně a už jezdíme zase jen v sedle.
Samostatně si občas vyjedu bez sedla, jen na holém koni, ale to jen na krokovky, nejsem tak dobrýbez sedla zvládla něco rychlejšího. jezdec, aby v jízdě po.
natika
XXX.XXX.83.11
Ďakujem. A v sedle sa učí jazdiť bez strmeňov (myslím prvé hodiny). Moc skúseností s jazdením nemám, ale príde mi to, že bez strmeňov (hoci so sedlom) sa človek naučí lepšej rovnováhe a tak celkovo. Či...
natika
napsal(a):
Ďakujem. A v sedle sa učí jazdiť bez strmeňov (myslím prvé hodiny). Moc skúseností s jazdením nemám, ale príde mi to, že bez strmeňov (hoci so sedlom) sa človek naučí lepšej rovnováhe a tak celkovo. Či...
To jsou takové ty vysoké drezúrní stáje spíš v zahraničí, kde vás nutí ze začátku jezdit bez sedla a bez třmenů. Tady se to nevede, respektive, pokud ano, stačí poprosit, a určitě vám to sedlo a třmeny dají. Spíš vám třeba řeknou, abyste si na chvíli nohy vyndasla a chvíly jela bez nich, aby sis vyzkoušela rovnováhu.
Někteří teda začínají s madly, ale k těm madlům jsou připnuté třmeny.