Tvrdé bouličky - po celém těle

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2015 19:50
slunečnice

XXX.XXX.43.153

Zdravím, obracím se na Vás s prosbou, zda se někdo z Vás nesetkal s tvrdými bouličkami, které se objevují koni po celém těle. První se objevily cca před měsícem v oblasti sedlových polštářů - podotýkám, že kůň nebyl JEŽDĚN! Objevují se mu po celém těle má je na nose, na hlavě, žuchvách, na krku, v hřívě, pod podbřišníkem, na zadních nohou... jsem z toho docela zoufalá, měla jsem několik veterinářů a nikdo si neví rady. Dávaly se masti po bodnutí (fenistil), triamconolon, injekce na možnou alergickou reakci. Nic na bouličky nezabírá, na nic nereagují, nemizí, stále přibývají a mám pocit, že se zvětšují :( Kůň je pravidelně odčervovaný, napadlo mě zda to nemohou být střečci, ale veterináři vyloučeno (není na bouličká žádný stroupek, otvůrek nic)...Bylo mi doporučeno vzít vzorek a poslat na rozbor, ale popravdě se mi do koně nechce řezat... tak to zkouším ještě tady, zda náhodou někdo někdy neřešil podobný problém.

Díky moc všem!

Gitule vrtule

7.6.2015 10:57
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

slunečnice napsal(a):
Zdravím, obracím se na Vás s prosbou, zda se někdo z Vás nesetkal s tvrdými bouličkami, které se objevují koni po celém těle. První se objevily cca před měsícem v oblasti sedlových polštářů - podotýkám, že kůň nebyl JEŽDĚN! Objevují se mu po celém těle má je na nose, na hlavě, žuchvách, na krku, v hřívě, pod podbřišníkem, na zadních nohou... jsem z toho docela zoufalá, měla jsem několik veterinářů a nikdo si neví rady. Dávaly se masti po bodnutí (fenistil), triamconolon, injekce na možnou alergickou reakci. Nic na bouličky nezabírá, na nic nereagují, nemizí, stále přibývají a mám pocit, že se zvětšují :( Kůň je pravidelně odčervovaný, napadlo mě zda to nemohou být střečci, ale veterináři vyloučeno (není na bouličká žádný stroupek, otvůrek nic)...Bylo mi doporučeno vzít vzorek a poslat na rozbor, ale popravdě se mi do koně nechce řezat... tak to zkouším ještě tady, zda náhodou někdo někdy neřešil podobný problém.

Díky moc všem!

Pokud si neví rady ani veterináři, je to smutné a nakonec vám nezbyde nic jiného, než koně říznout a poslat na rozbor.Tady toho moc nevymyslíte při sezení u počítače.mě se to jeví jako poštípání od vos, moje kobyla to tak měla, za týden to bylo pryč.Na jaře a v létě mají vosy dost silný jed a tak se může projevit opuch zvětšený, než se to ztratí.nebo se někde vyválí na vosím hnízdě v zemi a je to hned.Před vosama kůň neuteče většinou.

7.6.2015 19:20
serafima

XXX.XXX.61.107

Môj kôň mal kedysi presne tento problém bol mi predaný ako kôň s letnou vrážkou. Objavovalo sa to len vtedy keď bol hmyz bola to ale alergia na piliny a tie hmyzie štípance ju nejak spúšťali. Zistola som to tak že som koňovi zmenila podstielku a všetko bolo úplne v poriadku a do pár dní bozule úplne zmyzli.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2015 21:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nám sa ich u valacha neporadilo odstrániť, objavujú sa mu po uštipnutí hmyzom, nijako pravidelne a niektoré zostávajú. Jedna veterinárka nám porqdila, že sa to cez zimu dá opichať kortikoidmi a zmizne to, ale zatiaľ sme to neskúšali.

9.6.2015 08:45
kakamila211

XXX.XXX.40.193

slunečnice napsal(a):

Díky moc všem!

Bohužel kamarádka má totéž na jezdecké klisně přímo pod sedlem - mladá, jinak zdravá. kamarádka už dlouho pátrá co s tím, třeba by ti mohla poradit. Najdeš si ji na FB pod "tele copatý" Je skvělá, sa koňmi letité zkušenosti a řešila to minimálně s třemi vety. Jen já neznám výsledky, tak se jí zkus zeptat.

9.6.2015 13:02
22verunka

XXX.XXX.115.210

Udelat rozbor...

11.6.2015 18:09
kykyna

XXX.XXX.161.241

To bude na 99% od hmyzu. Stačí kolonie agresivnějších komárů.. Nebo pavouci, ty jsou teď taky celkem zajímavý v ČR, což nikdy nebyly...

11.6.2015 18:10
kykyna

XXX.XXX.161.241

Nejlépe byste to zjistila možná tak, že přes koně hodíte na nějakou dobu muchařskou deku (třeba si jí půjčit, nebo aspoň obyč odpocku) a nebo repelent - pokud bude čistej, je to jasný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík