Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2015 12:51
_janina_

XXX.XXX.209.136

Ahoj strasne me trapi ty mouchy a ruzni hmyzaci. Kobyla je naprosto obsypana hmyzem nejvic krk, zad a bricho. Na brichu uzma obrovsky flek suche krve jak to ma rozpichane, uz jen stoji a necha se zrat pritom mladyponik co sni je na toho hmyz ani nevleze sem tam ma flicek krve ale kobyla je chudak obsypana :'( zkousela jsem uz vodu s octem, repelent a proste nic, bez ucinku. Mam pastevko s pristreskem a nemam kdeje schovat do staje. Nemate nejakou radu, ucinou pomoc, hodne dobry repelent? Je mi ji hrozne lito dekuju za kazdou radu.

3.7.2015 13:06
canis lupus

XXX.XXX.210.155

Co síťovaná deka? Břicho postříkat repelentem- dobrou zkušenost mám s Farnam Endure. Tedy pokud Vám nevadí dávat na koně chemii.

3.7.2015 13:14
_janina_

XXX.XXX.209.136

No bojim se spis zadneho vysledku jede repelent jsme meli na zkousku pujceny od zname a nic.

3.7.2015 13:43
elizabetha

XXX.XXX.101.62

Tak jeden repelent na vyzkoušení je holt málo. My každý rok používáme několik jelikož co působí na jednoho nemusí fungovat na druhého a co fungovalo loni už nemusí být pravda letos.

Případně ještě koně dostávají sítovky a masky ty jsou nejůčenější. Taky mám koně 24/7 ale naštěstí mají lesík tak tam si zalezou ale když měli možnost si vybrat tak byli lulindáci zalezlí taky v přístřešku a né v lesíku kde by jim bylo lépe

3.7.2015 15:15
náhoda

XXX.XXX.20.36

_janina_ napsal(a):
Ahoj strasne me trapi ty mouchy a ruzni hmyzaci. Kobyla je naprosto obsypana hmyzem nejvic krk, zad a bricho. Na brichu uzma obrovsky flek suche krve jak to ma rozpichane, uz jen stoji a necha se zrat pritom mladyponik co sni je na toho hmyz ani nevleze sem tam ma flicek krve ale kobyla je chudak obsypana :'( zkousela jsem uz vodu s octem, repelent a proste nic, bez ucinku. Mam pastevko s pristreskem a nemam kdeje schovat do staje. Nemate nejakou radu, ucinou pomoc, hodne dobry repelent? Je mi ji hrozne lito dekuju za kazdou radu.

Třetím rokem používám na pastevně chovaného koně
http://www.vase-krmivo.cz/farnam-tri-tec-14-fly-repellent-spray?varietyid=17344

Jsem maximálně spokojená. Kůň se v klidu pase a není poštípaný, natož do krve.

Endure a jiné repelenty se mi neosvědčily.

3.7.2015 22:36
sisi58

XXX.XXX.218.3

Kůň se síťovou dekou.Letos nosí i masku, hmyzu je víc než jiné roky.

3.7.2015 23:08
lenacia

XXX.XXX.211.203

Já jsem vcelku spokojená s Predatorem, ale jakmile se zapotí je potřeba nový přestřik kvůli potu.

4.7.2015 02:20
helas

XXX.XXX.12.12

V úvahu připadá i Butox. Chce to ale poradu s vetem a jeho předpis - volně se koupit nedá.

Jinak nám docela zabírá lidskej Difusil (ten šedej).

5.7.2015 15:37
_janina_

XXX.XXX.209.136

Vím že to zní bláznivě ale neexistuje nějaká injekce nebo něco do krmení co změní chut krve nebo mouchy odradí aby se do ní pustily? To mě jen tak napadlo. O dece jsem už uvažovala ale docela se bojím že to bude zbytečné jelikož kobyla má zlozvyk vše co se na ní navlíkne hned sundat o strom nebo prodřít.

5.7.2015 18:44
canis lupus

XXX.XXX.210.95

Fakt nechápu, proč jednoduše nekoupíte repelent. I kdyby existovala taková věc, která dělá krev nechutnou pro hmyz, to byste skutečně kobyle chtěla dát? Víte, co by to muselo být za chemickou bombu? Navíc vedlejší účinky, které nevedou prokazatelně k smrti, se u zvířat příliš nezkoumají... A jestli se bojíte, že roztrhá deku, kupte nějakou použitou.

5.7.2015 19:44
_janina_

XXX.XXX.209.136

Zklamalo mě to že ne akždy repelent funguje na každeho koně a ne každy rok. KOupím deku a bude teda no.

6.7.2015 11:26
sisi58

XXX.XXX.218.3

_janina_ napsal(a):
Zklamalo mě to že ne akždy repelent funguje na každeho koně a ne každy rok. KOupím deku a bude teda no.

Je to tak, repelent, který jeden rok zabíra, už většinou druhým rokem nefunguje. Hmyz si zvykne.
A ano, deka je řešení dobré, starší deka vám udělá stejnou službu jako nová a hlavně koníkovi, a alespoň vyzkoušíte, co a jak.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zdravím ráda bych se zeptala zda pomůže deka proti komárům a kousavému hmyzu mám kobču pokousanou pod přední nohou takové stroupky je na to citlivá ale moc se to nechce hojit. Mám obavy že by ve stáji repelent na ní nestříkli je s ní těžké vyjít, ale už vypadá k světu.

12.6.2017 20:38
keira

XXX.XXX.106.7

Na pokousaná místa je dobrá směs oleje (dávám kokosový, že je méně tekutý většinou, ale asi bude fungovat jakýkoli) s tea trea oilem, levandulí, hřebíčkem či libovolnými bylinkami, které se uvádí, že odpuzují hmyz. Je to dezinfekční, snad i hojivý a lítavý hnusáci tu mastnou aromatickou kůži neradi. Mažu tím rozkousaná místa a preventivně i vemínko a okolí, občas plece, mně mastnej kůň nevadí a mam dojem, že to vydrží docela dlouho a aspoň to oproti kupovaným repelentům není jedovaté.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

keira napsal(a):
Na pokousaná místa je dobrá směs oleje (dávám kokosový, že je méně tekutý většinou, ale asi bude fungovat jakýkoli) s tea trea oilem, levandulí, hřebíčkem či libovolnými bylinkami, které se uvádí, že odpuzují hmyz. Je to dezinfekční, snad i hojivý a lítavý hnusáci tu mastnou aromatickou kůži neradi. Mažu tím rozkousaná místa a preventivně i vemínko a okolí, občas plece, mně mastnej kůň nevadí a mam dojem, že to vydrží docela dlouho a aspoň to oproti kupovaným repelentům není jedovaté.

Děkuji no až tam půjdu tak tu mám dobrou hojivou mast z australského čajovníku taky je dezinfekční, ale jde o to abych nekoupila deku a nezjistila že je na dvě věci. Nechci aby kobča strádala v podobě že bude pokousaná hmyzem krk stříknem repelentem. Na záda břicho a zadek to chce opatrnost a nechci riskovat nějaké zranění personálu stáje.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Mám pocit, že už snad nefunguje pořádně žádný repelent.Vyzkoušel jsem už několik a některý snad ty muchadla spíš přitahovali.Zkusíme taky tu deku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2017 21:27

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji no až tam půjdu tak tu mám dobrou hojivou mast z australského čajovníku taky je dezinfekční, ale jde o to abych nekoupila deku a nezjistila že je na dvě věci. Nechci aby kobča strádala v podobě že bude pokousaná hmyzem krk stříknem repelentem. Na záda břicho a zadek to chce opatrnost a nechci riskovat nějaké zranění personálu stáje.

Repelent lze nastříkat na houbičku, žínku a koně natřít-hodně natřít, potíž pro lidi je v tom, že je třeba repelentování po několik dní opakovat aby došlo k účinku-ze začátku nestačí dvakrát za týden, pak už ano. Myslím, že i z tohoto důvodu se lidé pak domnívají, že repelent nefunguje...
zkusit můžete i neem olej nebo liz pro koně s příchutí česneku.
http://www.manipura.cz/products/nimbovy-rostlinny-olej-lisovany-za-studena/

12.6.2017 21:58
konarka13

XXX.XXX.228.22

Zdravím ráda bych se zeptala zda pomůže deka proti komárům a kousavému hmyzu mám kobču pokousanou pod přední nohou takové stroupky je na to citlivá ale moc se to nechce hojit. Mám obavy že by ve stáji repelent na ní nestříkli je s ní těžké vyjít, ale už vypadá k světu.

Musím uznat, že kobyla vypadá už výrazně lépe, než když jste tu dávala fotky zkraje roku..kobyla se nám taky dlouho bála rozprašovače, používám mechanický, a tak dlouho jsme naprázdno stříkali vodu, až si zvykla.A pokousaná místa, pokud nejsou úplně krvavé mažu sádlem, a kobylu to pak tolik nedráždí, a je to rychleji zahojené.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 23:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

konarka13 napsal(a):
Musím uznat, že kobyla vypadá už výrazně lépe, než když jste tu dávala fotky zkraje roku..kobyla se nám taky dlouho bála rozprašovače, používám mechanický, a tak dlouho jsme naprázdno stříkali vodu, až si zvykla.A pokousaná místa, pokud nejsou úplně krvavé mažu sádlem, a kobylu to pak tolik nedráždí, a je to rychleji zahojené.

Děkuji měla jsem tu i fyzioterapeutku z prahy dostali jsme cviky ze sedla i ze země.
Potom se zlepšila i práce zad začala se nosit. Bylo mi řečeno že s mojí váhou potíž nemá. Pohráli jsme si a chodí výrazně lépe už i v klusu. Přešli jsme na Hackamore takže ne vždy je na udidlu. Ve výběhu taky řádí. Prošli jsme první královský průvod a v klidu. Bubny které jsme neměli jak nacvičit jí sice z míry vyvedli ale nejančila jen koukala co se děje. Na zadní ze země se staví pěkně pod sedlem nezneužívá.

Hodně šla nahoru fyzicky i psychicky. Alespon já si mohu vymyslet co chci sáhnout jí i na citlivá místa ale jen já protože mi věří, ale po jiném může i kopnout pokud nedbá na varování. sama Fyzio říkala že je hodná ale psychikou je jedna z těch těžších pacientů. Prostě se o sebe bojí cizím nevěří. Já jí bez problému stříknu ale personál stáje tak max. krk. Na manipulaci jao vodění kovář je v pohodě. Je mi fakt ouvej když vidím jak se na ní střídání majitelů podepsalo, ale je fakt že mohla skončit i hůř třeba na jatkách.

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 23:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Těmi jatky nemyslím že b jí paní od které jsem jí kupovala na ně poslala to rozhodně ne ale mohla se dostat k někomu kdo to udělal. Takže spíše narážím na to že nikdy není tak zle aby nemohlo být ještě hůře.

13.6.2017 05:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mě se na muchařku osvědčila tato mast. Je hojivá a i repelentní.
Nikoli tedy na 14 dní, jak se chlubí některé repelenty, ale dostatečně, aby v místě mazaní došlo k hojení a nekousal a nelezl hmyz.
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Repelentni-hojivy-krem-Protection-plus-od-Carr-Day-Martin.

13.6.2017 10:30

Na farmě máme kromě koní také velké stádo krav a za maštalí bažinu, takže hmyzu (a hlavně ovádů) požehnaně. Žádný repelent na to nestačí, takže místo vyhazování peněz za ně jsem už před lety pořídila deku a je klid. Používám jí jen na ježdění, ve výběhu mají koně velkou halu, kam se schovávají a kde hmyz díky průvanu téměř není. Deky se dají pořídit už za cenu nižší, než ty "lepší" repelenty a rozhodně udělají víc práce, mechanická ochrana je holt mechanická ochrana...

Neregistrovaný uživatel

13.6.2017 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Holky moc děkuji koupím jí tu deku. Repelentem se cákne krk. Dobře mi fungoval Predátor. Na Báčky kouknu v pondělí Dřív se tam nedostanu do soboty beru Antibiotyka.14 dní jsem tam tedy nebyla. Tak pokud se to nezhojilo koupím i mazání.

Nevíte jek je to s přechodem zas na boso? Máme jít kutnou horu průvod a bojím se abych jí kopyta nezničila. Už není důvod kovat. Tvar kopyt je už lepší a hlavně ted mí šlápla na nohu a dopadlo to tak že mám v noze díru s infekcí silné Antibiltika a málem jsem skončila ve špitálu. Kdyby nebyla kovaná nebylo by to takhle hrozné a hlavně ted nic moc nedělá je ve výběhu.

13.6.2017 19:44

Skoro na jar mala kobyla v ustajnenim nejakú alergickú reakciu, také strupy všelijaké, no nie je to podstatné. Vetka jej okrem iného pichla aj dectomax(?), vraj by to malo odpudzovať muchy. Keďže v tej dobe nejako extrémne ešte neboli, neviem to porovnať. Ale skúsila by som sa na to popýtať veterinára.

Neregistrovaný uživatel

13.6.2017 19:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Skoro na jar mala kobyla v ustajnenim nejakú alergickú reakciu, také strupy všelijaké, no nie je to podstatné. Vetka jej okrem iného pichla aj dectomax(?), vraj by to malo odpudzovať muchy. Keďže v tej dobe nejako extrémne ešte neboli, neviem to porovnať. Ale skúsila by som sa na to popýtať veterinára.

Děkuji ale injekce jí píchat nechci víc než je nutno. Nese to špatně i když už tolik nešílí. Odmítám jí stresovat, ale poblíž výběhu když kvetla řepka měla nozdry do krve. V březnu silný dušný záchvat. Prostě je to občas na draka. Máme stáje u polí tak tam bude hovad za chvilku mraky tak jí chci ulehčit. Hříboše moc neřeším ten letos občas repelent. Asi ho trochu nechám aby pak když ho pak něco kousne aby se nezbláznil ze štípance.

Neregistrovaný uživatel

13.6.2017 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
Na hojení je dobrý SWAT, aspoň nám se osvědčil. Z repelentů tyto:

http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Leovet-PowerPhaser-repelent-proti-moucham-a-hovadum

https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/carr-day-martin-repelent-extra-strenght-spray-equimist-600ml.html?listtype=search&searchparam=equimist.

Moc děkuji zatím s repelentem zůstanu u predátora je levný a ještě loni účinkoval.

14.6.2017 00:22
canka

XXX.XXX.35.233

My jsme Absorbine Ultrashield meli minuly rok a u nas teda vubec nefungoval..aplikace tam byla stejna jako u Endure od Farnamu, ale u Endure pri pravidelne aplikaci jsem teda alespon ja vysledek videla, u Absorbine ne..kamaradka zkousela i od vetky kapku na kohoutek pro kone..vydrzelo skoro mesic, ale ne na ovady..a misto, kam bylo kapnuto, tak tam mu slezli chlupy..stalo to myslim neco kolem 600, - kc..v prepoctu na toho trictvrte roku, kdy ty hmyzaci otravuji, se opravdu vyplati repelent nebo deka..a zkousela jsem i repelentni antiseptickou mast a ta taky nefungovala..ale jak uz tu nekdo vyse psal, je tk vlastne smes oleju a bylin, tak to mazu na pokousany veminko a mezi predni nohy..jmenuje se to myslim Konispasek Kajeputovy.

14.6.2017 01:46
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Zarazila mě doba účinnosti - až 14 dní. Ale teda podle návodu to při použití zabije vše živé v okolí - možná vč. samotného koně a majitele.

14.6.2017 01:59

Dotaz napsal(a):
Zarazila mě doba účinnosti - až 14 dní. Ale teda podle návodu to při použití zabije vše živé v okolí - možná vč. samotného koně a majitele.

Nezabije, já ho mám druhým rokem, koně potírám, stříkání se mu nelíbí, ale trénujem rozkousaná není, sem tam moucha je (nic není 100%) jak píšu výš, nesmí se zpočátku šetřit- já aplikuju i denně, když to žere (prostě přetřu prsa, slabiny, břicho, kejty pod ocasem a vytřu i uši a hotovo) Když koně vykoupu, opakuju proceduru s celkovou denní aplikací až mám pocit, že "voní" na 100honů. Jeden na pastevní rok.

14.6.2017 09:07
jazzinka

XXX.XXX.41.2

U nás muchaři chodí ven na noc a v dekách, na ježdění se stříkají Endurem a už několik let takhle fungují vcelku bez problémů. Ta deka je podle mě základ.

Neregistrovaný uživatel

14.6.2017 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

jazzinka napsal(a):
U nás muchaři chodí ven na noc a v dekách, na ježdění se stříkají Endurem a už několik let takhle fungují vcelku bez problémů. Ta deka je podle mě základ.

Děkuji já právě ty deky neznám a neuvádí se u nich že jsou vhodné i proti sajícímu hmyzu. Vzhledem že jsme v polích myslím že ovádi by jí sežrali.

Z Repelentů mi dobře fungoval Predátor ale musí se prostě každý den stříknout. Budeme stříkat určitě krk.

Pak mi doparučila známá ten Endure ten budu shánět pak na příští rok. Letos zůstanu u Predátora a vím že hmyzákům nevoní sama se s ním občas cáknu.

14.6.2017 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuji já právě ty deky neznám a neuvádí se u nich že jsou vhodné i proti sajícímu hmyzu. Vzhledem že jsme v polích myslím že ovádi by jí sežrali.

Z Repelentů mi dobře fungoval Predátor ale musí se prostě každý den stříknout. Budeme stříkat určitě krk.

Pak mi doparučila známá ten Endure ten budu shánět pak na příští rok. Letos zůstanu u Predátora a vím že hmyzákům nevoní sama se s ním občas cáknu.

Dekuji kobylu cca 5 let. Síťové deky jsou přímo určené na ochranu proti hmyzu. Má kobyla už by v režimu 24/7 za ty roky zešílela, bez deky a masky.
Ovšem musíte koupit deku kvalitní, nikoli takové ty barevné záclony. A s krkem a laclem pod břicho. A masky i na uši.
Fotka ilustrační, foceno blbým mobilem.

14.6.2017 17:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

14.6.2017 17:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Popřípadě na hlavu jen třásně, některým koním to stačí.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2017 01:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Popřípadě na hlavu jen třásně, některým koním to stačí.

Máme problém jen se zadkem. Vzala jsem tu od Waldhausnu kamarádka jí má a stačí jim. Po mojí nejdou hmyzáci tolik ale nemusí být naštvaná kvůli štípavému hmyzu.

15.6.2017 07:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Máme problém jen se zadkem. Vzala jsem tu od Waldhausnu kamarádka jí má a stačí jim. Po mojí nejdou hmyzáci tolik ale nemusí být naštvaná kvůli štípavému hmyzu.

Hezky barevná deka. Ovšem bez krku a bez krytu na břicho. Tenká, že když se na ni škaredě podíváte, roztrhne se. To je deka tak pro koně, co jde z boxu na 2 hoďky do výběhu nebo na závody, kde čeká mezi jednotlivými parkůry. Nic víc. Kůň ji má na zádech, kde je dle mých zkušeností nejméně ohrožený. Místa, kam hmyz útočí nejvíc, nechrání.
Než jsem přešla na sofistikovanější deky, velmi dobře plnila svou úlohu deka od Waldhausenu ThermoStar-Protect, ještě dnes ji používám na méně ohrožovaného koně, je 100 x zašitá (rozpárané švy, trhliny od drbání o strom), ale materiál drží, je fakt pevný. I po 5 letech.
Na fotce je kůň, který je proti hmyzu zabezpečen, a nikoli za velké peníze.Já bych ještě volila masku s krytem na nos a síťkou tmavou.(je přes ni lépe vidět) Samozřejmě + nějaký repelent na mezinoží.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2017 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to bude princezna jak náborový agent ku-klux-klanu.

15.6.2017 16:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak to bude princezna jak náborový agent ku-klux-klanu.

Jasně. Ale spokojený agent

Neregistrovaný uživatel

15.6.2017 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Hezky barevná deka. Ovšem bez krku a bez krytu na břicho. Tenká, že když se na ni škaredě podíváte, roztrhne se. To je deka tak pro koně, co jde z boxu na 2 hoďky do výběhu nebo na závody, kde čeká mezi jednotlivými parkůry. Nic víc. Kůň ji má na zádech, kde je dle mých zkušeností nejméně ohrožený. Místa, kam hmyz útočí nejvíc, nechrání.
Než jsem přešla na sofistikovanější deky, velmi dobře plnila svou úlohu deka od Waldhausenu ThermoStar-Protect, ještě dnes ji používám na méně ohrožovaného koně, je 100 x zašitá (rozpárané švy, trhliny od drbání o strom), ale materiál drží, je fakt pevný. I po 5 letech.
Na fotce je kůň, který je proti hmyzu zabezpečen, a nikoli za velké peníze.Já bych ještě volila masku s krytem na nos a síťkou tmavou.(je přes ni lépe vidět) Samozřejmě + nějaký repelent na mezinoží.

My mám ohrožená právě záda. Uvidím jak splní účel a pokud bude problém koupí se lepší.

15.6.2017 17:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

My mám ohrožená právě záda. Uvidím jak splní účel a pokud bude problém koupí se lepší.

A jste si jistá, že kobyla je alergická na hmyz? Není to něco jiného? Záda jsou opravdu až to poslední místo, které na koních oleze.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2017 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
A jste si jistá, že kobyla je alergická na hmyz? Není to něco jiného? Záda jsou opravdu až to poslední místo, které na koních oleze.

Nejedná se o alergii ani jsem to nenaznačila ale z noku u přední má ty stroupky prý od hmyzu. Krk se stříkne repelentem a naučím jí i aby si nechala cáknout břicho. Pouze nechci aby byla sežraná protože hovad tam bude mraky.

15.6.2017 22:23
Svatava

XXX.XXX.70.17

Tohle se trhá jak záclony, za to bych peníze nevyhazovalasmajlík
Deka proti hmyzu je účelná ve chvíli, kdy kryje břicho a krk. Místa, kde jsou koně doštípaní nejvíc, a to často repelent-nerepelent.
Ta mechanická ochrana je skutečně někde jinde než pár hodin držící repelent (Predátor drží tak 8 hodin a už po dvou třech účinek klesá, to je dobrý tak na ježdění, ne na dlouhodobou ochranu před hmyzem).

16.6.2017 01:16
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Nejsem z toho moudrá - píšete o "olezlé" noze, chcete krýt záda a stříkat krk.

Jestli jde o finance, tak nejlevněji asi vyjde deka a maska. Ne hned, ale v delším horizontu. Repelenty polezou do peněz více.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 01:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dotaz napsal(a):
Nejsem z toho moudrá - píšete o "olezlé" noze, chcete krýt záda a stříkat krk.

Jestli jde o finance, tak nejlevněji asi vyjde deka a maska. Ne hned, ale v delším horizontu. Repelenty polezou do peněz více.

Ve stáji mi tvrdí že to jsou štípance má to za přední nohou. jinde problém není. Nejvíc jí žerou na plecích a u vemena tam to nezakriji žádnou dekou. Na krku ani ne. Tahle co beru je za pár korun je tam vada na přeskách na plecích musím si to předělat. Proto nebyla drahá. Jinak pokud se osvědčí na přes rok vezmu tu s krytím na břichu.

16.6.2017 04:02

Hovada útočí často na zádech a bocích, ale tahle deka koně proti nim moc neochrání. Pokud materiál není hustý a silnější, koušou skrz.. Můžete deku nastříkat účinným repelentem( v oblasti kde jste, mi ještě zabírá endure) než ji dáte na kobču, trochu to pro odpuzení hmyzu pomůže. Jinak na prevenci kousanců středové čáry a mezinoží jde použít obyčejnou kosmetickou vazelínu( lepší je větší balení, vyjde levněji, např. https://www.pilulka.cz/vazelina-100-cista-valinka-1000-ml?x=g&gclid=CPzKxtKjwdQCFVcz0wodWq4D0Q ), celkem slušně chrání proti muchničkám a pakomárům, kteří tyhle oblasti rádi vyhledávají. Pokud vám nevadí, že je kůň pak mastnější a špinavý. Do krve rozkousaná místa můžete natírat Betadine mastí z lékárny.Jinak vždycky je lepší před použitím každého přípravku vyzkoušet na malé části, jestli nezpůsobuje alergickou reakci.

16.6.2017 09:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ve stáji mi tvrdí že to jsou štípance má to za přední nohou. jinde problém není. Nejvíc jí žerou na plecích a u vemena tam to nezakriji žádnou dekou. Na krku ani ne. Tahle co beru je za pár korun je tam vada na přeskách na plecích musím si to předělat. Proto nebyla drahá. Jinak pokud se osvědčí na přes rok vezmu tu s krytím na břichu.

Každá deka je lepší, než žádná deka.
A nejlepší jsou takové, jako na fotce + maska. Na fotce zepředu není dotažíno, nechtěla jsem deku zašpinit a použít sucháč, kvůli případnému vrácení.
Vyfoťte kousance a vydrbaná místa. Je tu hafo majitelů muchařů, kteří mají zkušenosti! A nezištně poradí zda je kobyla dokousaná, nebo jen špatně čistíte a z toho kobyla olezla.

16.6.2017 10:58
Svatava

XXX.XXX.70.17

Nepoužívám deku (nemám muchaře a nejsme zas v tak zahmyzené oblasti), ale začala jsem vemínko a oblast před ním, kde bývají koně pokousaní nejvíce, patlat jílem do kopyt. Jednou za čas to omyju a odrbu vodou, především když se kobyla zpotí, abych udržovala jakous takous hygienu pro svůj pocit, ale jinak je to docela bezpracná, levná a účinná obrana před rozkousaným břichem.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
A nejlepší jsou takové, jako na fotce + maska. Na fotce zepředu není dotažíno, nechtěla jsem deku zašpinit a použít sucháč, kvůli případnému vrácení.
Vyfoťte kousance a vydrbaná místa. Je tu hafo majitelů muchařů, kteří mají zkušenosti! A nezištně poradí zda je kobyla dokousaná, nebo jen špatně čistíte a z toho kobyla olezla.

Já nemám kobylu tak citlivou takže na krk repelent a na hlavu max. třásně. Pokusím se vyfotit a vložit ale jsou to jen stroupky není olezlá ani olisalá. Snad se tam zítra už dostanu ráno ještě beru antibiltika a ráno mám poslední.

16.6.2017 17:33
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Na mezinoží používám SWAT - hojí a odpuzuje - dle výrobce až 24 hodin.

16.6.2017 18:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Na mezinoží používám SWAT - hojí a odpuzuje - dle výrobce až 24 hodin.

Na drobné ranky fajn, ale na větší plochy bych musela vyhrát ve sportce.
Našla jsem tohle: http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Repelentni-hojivy-krem-Protection-plus-od-Carr-Day-Martin a při mé smůle, světe div se, to fakt funguje.

16.6.2017 20:13
Dep

XXX.XXX.37.60

Já používám tento repelent:

https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-kone/repelenty-a-postriky/repelenty-pro-kone/repelent-stiefer-rp-1-pro-kone-i-jezdce-500-ml-39858.html

https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-kone/repelenty-a-postriky/repelenty-pro-kone/repelent-stiefel-rp-1-gel-42507.html

Mazacím napatlám prsa, bříško, vemínko a velmi opatrně hlavu. Pokusy o třásně či masky či samdržící třásně dopadly fiaskem. Kobyla si o tom myslí svoje a buď to rozškube a pak má masku nebo třásně ledaskde, jen ne na hlavě, nebo přijde bez toho. Poslední masku jsem našla v kobylinci - tím mi dostatečně projevila svůj názor

Postřikem pocákám zbylá místa. Patlám teda každý den, ale za tu cenu bych řekla, že funguje dobře. Teda co se výběhu týče. Jezdit chodím brzy ráno a to je od těch krvesajek klid

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dobře děkuji všem uvidím zítra jak to vypadá. Deka dnes přišla a nám by postačit mohla.

16.6.2017 22:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dobře děkuji všem uvidím zítra jak to vypadá. Deka dnes přišla a nám by postačit mohla.

Než se kobyla v dece vyválí, zkuste si přečíst reakce na své příspěvky ještě jednou. Možná vám něco uniklo.

16.6.2017 22:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

sisi58 napsal(a):
Na drobné ranky fajn, ale na větší plochy bych musela vyhrát ve sportce.
Našla jsem tohle: http://www.spokojenykun.eu/repelenty/Repelentni-hojivy-krem-Protection-plus-od-Carr-Day-Martin a při mé smůle, světe div se, to fakt funguje.

U muchaře asi jo, ale nám to na ranky na stehnech, pupíku a šourku vydrží dlouho. Je tam podle mě i vazelina, takže bych to na větší normálně osrstěná místa moc nemazala. Mažu tím i čumák, když jedeme ven.

17.6.2017 07:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
U muchaře asi jo, ale nám to na ranky na stehnech, pupíku a šourku vydrží dlouho. Je tam podle mě i vazelina, takže bych to na větší normálně osrstěná místa moc nemazala. Mažu tím i čumák, když jedeme ven.

Ta mast fakt není na srst, není to klasický repelent. Je na ranky a olezlá místa, tam funguje.
Jsem hloupá, že jsem nenafotila tu hrůzu, co si kobyla způsobila na ocase, než dostala deku. Mohla bych teď ukázat, jak krásně se to s touhle mastí zahojilo. Mám to tak, že kobyla je vždycky o krok přede mnou. Mažu a hojím její odřeniny a ona si naschvál vytváří jiné a jinde, než mažu. Bude to tak celou sezonu. Jsem ale ráda, že mám něco, co pomáhá. I když mi mou péči kobyla sabotuje.

Neregistrovaný uživatel

17.6.2017 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Ta mast fakt není na srst, není to klasický repelent. Je na ranky a olezlá místa, tam funguje.
Jsem hloupá, že jsem nenafotila tu hrůzu, co si kobyla způsobila na ocase, než dostala deku. Mohla bych teď ukázat, jak krásně se to s touhle mastí zahojilo. Mám to tak, že kobyla je vždycky o krok přede mnou. Mažu a hojím její odřeniny a ona si naschvál vytváří jiné a jinde, než mažu. Bude to tak celou sezonu. Jsem ale ráda, že mám něco, co pomáhá. I když mi mou péči kobyla sabotuje.

Tak některý na to trpý.

Děkuji moc za rady uvidím jak bude ta deka u nás funkční na přez rok koupím kvalitnější ale nám postačí snad tato.

18.6.2017 07:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak některý na to trpý.

Děkuji moc za rady uvidím jak bude ta deka u nás funkční na přez rok koupím kvalitnější ale nám postačí snad tato.

Vždycky jsem myslela, že píšu srozumitelně, ale běda, není tomu tak.
Pokud má deka fungovat proti hmyzu, musí krýt místa, kam tento útočí a něco vydržet. Vámi zakoupená nesplňuje nic z toho. Ale má hezkou barvu.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2017 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Vždycky jsem myslela, že píšu srozumitelně, ale běda, není tomu tak.
Pokud má deka fungovat proti hmyzu, musí krýt místa, kam tento útočí a něco vydržet. Vámi zakoupená nesplňuje nic z toho. Ale má hezkou barvu.

Tak já se v tomhle nevyznám. Z dek mám jen odpocku a refexní.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2017 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

V tom případě se na deku cákne nějaký repelent.

18.6.2017 16:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

V tom případě se na deku cákne nějaký repelent.

Na dobrou deku už se nic necáká. Je to zbytečné a drahé. Cáká se na koně.
S kvalitní dekou ušetříte repelent a životní prostředí.
http://www.equichannel.cz/pruvodce-vyberem-spravne-deky-na-kone
http://www.equichannel.cz/a-b-c-dekovani-koni-2.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2017 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak ted už je to jedno letos to musíme překlepat takto. Pak koupím lepší a nebo koupím lepší repelent. Pod dekou se mi bude zbitečně potit.

Neregistrovaný uživatel

18.6.2017 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Děkuji za rady tím se loučím vím co jsem potřebovala tak holky děkuji.

18.6.2017 18:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak ted už je to jedno letos to musíme překlepat takto. Pak koupím lepší a nebo koupím lepší repelent. Pod dekou se mi bude zbitečně potit.

Koně se pod síťovou dekou nepotí! Uf.

Neregistrovaný uživatel

19.6.2017 00:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Koně se pod síťovou dekou nepotí! Uf.

Mě právě bylo řečeno že jo. Jak říkám nevím ta moje se spotí i pod tou reflexkou. A je to šítovina také.

19.6.2017 07:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mě právě bylo řečeno že jo. Jak říkám nevím ta moje se spotí i pod tou reflexkou. A je to šítovina také.

Mám kobylu pod různýma síťovýma dekama 5 let. NEPOTÍ se!

Neregistrovaný uživatel

19.6.2017 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Mám kobylu pod různýma síťovýma dekama 5 let. NEPOTÍ se!

Však v pohodě jak píši já to neznám a od známé mi bylo řečeno že se někteří koně pod ní potí. Nechci nikoho urazit konec konců jsem ráda že jste mě obohatili o rady.

26.6.2017 13:11

náhoda napsal(a):
Třetím rokem používám na pastevně chovaného koně
http://www.vase-krmivo.cz/farnam-tri-tec-14-fly-repellent-spray?varietyid=17344

Jsem maximálně spokojená. Kůň se v klidu pase a není poštípaný, natož do krve.

Endure a jiné repelenty se mi neosvědčily.

Neviem, či sa to hodí úplne sem, ale toto je posledná téma, kde sa rozoberali repelenty.
Tak som skúsila farman tri tec, vonia pekne, aplikácia fajn(nie je veľmi hlučný), pekne rozprašuje, takže sa na jedno použitie neminie veľa, ale vydrží repelentiť tak cca 2h pod sedlom po 2h na nams už normálne sadali ovady. Čo je ale stále fajn výsledok, ostatné nevydržali ani toľko
Asi ešte do konca leta vyskúšam aj ten ultra shield, možno vydrží aj tri hodiny :).

26.6.2017 13:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neviem, či sa to hodí úplne sem, ale toto je posledná téma, kde sa rozoberali repelenty.
Tak som skúsila farman tri tec, vonia pekne, aplikácia fajn(nie je veľmi hlučný), pekne rozprašuje, takže sa na jedno použitie neminie veľa, ale vydrží repelentiť tak cca 2h pod sedlom po 2h na nams už normálne sadali ovady. Čo je ale stále fajn výsledok, ostatné nevydržali ani toľko
Asi ešte do konca leta vyskúšam aj ten ultra shield, možno vydrží aj tri hodiny :).

Pro dosažení plné účinnosti je potřeba Endure, Tritec i Ultra Shield zpočátku aplikovat častěji. Navíc Tritec je na bázi vody, takže je sice o něco šetrnější ke kůži koně, ale nevydrží zpocení.

27.6.2017 12:50
Oťásek

XXX.XXX.241.210

sisi58 napsal(a):

Sisi, jaká deka u Vás letos vyhrává? Potřebujeme co nejpevnější na poncla. Teď se v tom babrám na netu, pár favoritů mám, ale není nad osobní zkušenost a Vás považuji za specialistu:) Letos je to o dost horší nežli roky minulé a pan poník své obstarožní pyžamko totálně zlikvidoval. Potřebuje tedy nové a já bych ráda aby sedělo co nejlépe, neb švadlena roku opravdu nejsem a jakékoli úpravy s jehlou v ruce jsou pro mě dost utrpení... Důležité je, aby byl obleček dostupný ve velikosti 115

Děkuji za případný tip.

27.6.2017 16:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Oťásek napsal(a):
Sisi, jaká deka u Vás letos vyhrává? Potřebujeme co nejpevnější na poncla. Teď se v tom babrám na netu, pár favoritů mám, ale není nad osobní zkušenost a Vás považuji za specialistu:) Letos je to o dost horší nežli roky minulé a pan poník své obstarožní pyžamko totálně zlikvidoval. Potřebuje tedy nové a já bych ráda aby sedělo co nejlépe, neb švadlena roku opravdu nejsem a jakékoli úpravy s jehlou v ruce jsou pro mě dost utrpení... Důležité je, aby byl obleček dostupný ve velikosti 115

Děkuji za případný tip.

Kouknu. Ta velikost je dost omezující.
Na kobylu mám letos dvě Brasily http://www.loesdau.de/Loesdau%20Fliegendecke%20mit%20Halsteil%20Brasilia.htm?websale7=loesdau&pi=54539&ci=01-20-fliegendecken
Ale odstřihla jsem tu nesmyslnou hlavovou část a dávám masku.
V době, kdy peru či zašívám, střídá je stařičká Waldhausen ThermoStar Protect síťová deka modrá.
Bucasky se mi neosvědčily, nikoli tedy materiálem, ten je ok, ale střihem. U nich je ale velký kryt na břicho a dobré zapínání na suchý zip. Přezky nejsou tak dobré. Materiál na plecích se pod nimi shrnuje i přesto, že je tam kus suchého zipu.
U síťových dek je potřeba dost dlouhý krk, ale ne moc široký, jinak se shrnuje; pevné zapínání na plecích; dlouhý kryt na ocas; velký kryt na břicho. Dobré je, pokud je krk a kohoutek podložený látkou, já všívám nějakou lesklou látku(satén).
A letos celou deku jistím pružným obřišníkem.
Na fotce ho nemá, ale má tu Brasilu a černou masku.

Eloun

29.6.2017 19:31
Eloun

XXX.XXX.210.224

Ahoj! :)
Nevím, zdali tato metoda tady už padla, protože se mi nechce pročítat všech 71 odpovědí. Možná trochu neznámou metodou, na kterou jsem si přišla sama, je sehnat si višňák. Prodává se běžně v lékárnách bez předpisu a moc taky nestojí. Je to lehce hustčí mast, páchnoucí po uzeným mase a mně osobně to voní, ovšem hmyzu a ostatní havěti už moc ne. Neříkám, ať tím koníka polejete, ale stačí namazat na místa, kde se mouchy nejvíce shlukují. Další výhodou, která se přidá k dostupnosti a ceně je, že vytahuje zánět, hnis a velmi dobře hojí. Takže namazat i rány, kde se mouchy prokousali až k holým místům. Určitě neuškodí zkombinovat s nějakým repelentem, či jiným přípravkem.
Na nás to fungovalo bezvadně, a kůň, kterej byl muchař se z toho dostal. Zpět mu narostl krásný ocas a počet much se zmenšil o více jak 50%.
Přeji hodně štěstí.

29.6.2017 20:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Eloun napsal(a):
Ahoj! :)
Nevím, zdali tato metoda tady už padla, protože se mi nechce pročítat všech 71 odpovědí. Možná trochu neznámou metodou, na kterou jsem si přišla sama, je sehnat si višňák. Prodává se běžně v lékárnách bez předpisu a moc taky nestojí. Je to lehce hustčí mast, páchnoucí po uzeným mase a mně osobně to voní, ovšem hmyzu a ostatní havěti už moc ne. Neříkám, ať tím koníka polejete, ale stačí namazat na místa, kde se mouchy nejvíce shlukují. Další výhodou, která se přidá k dostupnosti a ceně je, že vytahuje zánět, hnis a velmi dobře hojí. Takže namazat i rány, kde se mouchy prokousali až k holým místům. Určitě neuškodí zkombinovat s nějakým repelentem, či jiným přípravkem.
Na nás to fungovalo bezvadně, a kůň, kterej byl muchař se z toho dostal. Zpět mu narostl krásný ocas a počet much se zmenšil o více jak 50%.
Přeji hodně štěstí.

Nikdy, ale opravdu nikdy bych Višněvského balzám nezneužila jako repelent. Je to taková poslední záchrana pro nevyléčitelné, hnisavé rány. Různých repelentů je sedum prde í, tak proč používat účinný lék. Až ho budu potřebovat, nebude fungovat!
Na první fotce boule na zádi poničky. Bylo řezáno, i ATB.Nehojilo se. Až Višněvsky ránu zahojil. Celá léčba trvala 5 měsíců.

Eloun

8.7.2017 11:40
Eloun

XXX.XXX.143.224

Já jsem ovšem nepsala, aby se tím kůň polil. Na naopak. Napsala jsem, namazat na místa, kde se mouchy nejvíce shlukují a na rány, kde se mouchy už prokousali dal, než by měli. Mouchy a podobně dokáží způsobit nepříjemné kousance, které svědí. Višnák toto pomáhá léčit. Vytahuje zánět, hojí rány a vytváří ochranný film. Ale opravdu jsem nemyslela, aby se tento přípravek používal čistě jako repelent.
Doufám, že jsem svůj příspěvek opravila a omlouvám se, za nedorozumění.

8.7.2017 12:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Eloun napsal(a):
Já jsem ovšem nepsala, aby se tím kůň polil. Na naopak. Napsala jsem, namazat na místa, kde se mouchy nejvíce shlukují a na rány, kde se mouchy už prokousali dal, než by měli. Mouchy a podobně dokáží způsobit nepříjemné kousance, které svědí. Višnák toto pomáhá léčit. Vytahuje zánět, hojí rány a vytváří ochranný film. Ale opravdu jsem nemyslela, aby se tento přípravek používal čistě jako repelent.
Doufám, že jsem svůj příspěvek opravila a omlouvám se, za nedorozumění.

Ok.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2017 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Souhlasím se Sisi.

Višnák je dobrý na hojení takových nehojivých zánětlivých ran. Sama sem ho dala na svou šláplou nohu kdy jsem brala i ATB a nehojilo se. Visnak mi pomohl. I když nanesete na určitá místa stále se vstřebává kůží a látky se uvolní do těla. Zaděláváte si opravdu na problém a resistenci.

I doktor mi říkal že se višnák nesmí zneužívat. To platí i u ATB mám je jednou za 5 let ne-li víc.

Já dostala ozkoušený recept na domácí repelent. Ale je nevhodný na světlé koně. ( Listy a plody ořešáku, Hřebíček a zalít Francovkou. Jako bonus lez přilít Tea Tre olejíček. Osobně na koně smrdícího tímhle bych nesedla být hmyzem) :-D voní zvláštně.

12.7.2017 19:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nič také ako rezistencia na Višněvského balzam samozrejme neexistuje.

Jedine ak je namiešaný s dechtom, môže na slnku pôsobiť dráždivo na nepigmentovanej koži.

12.7.2017 21:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Nič také ako rezistencia na Višněvského balzam samozrejme neexistuje.

Jedine ak je namiešaný s dechtom, môže na slnku pôsobiť dráždivo na nepigmentovanej koži.

Chcete říci, že pokud budu Višněvského používat na kde co, tak bude stále stejně účinný i když půjde do tuhého? Tedy na opravdu nehojící se ránu? Pece se zneužíváním léčiv jejich snižuje účinnost, nebo ne?

12.7.2017 21:58
liva

XXX.XXX.64.125

Nadměrným používáním se snižuje účinnost antibiotik, protože bakterie si na ně postupně zvyknou a stanou se rezistentní.
Rezistenci vytvàříte i tak, že nedotáhnete do konce antibiotickou léčbu a mohla být účinná jak chtěla.
U antivirotik se také snižuje účinnost, ale spíš z důvodu, že virus velmi rád a aktivně mutuje, takže co fungovalo minule, nyní fungovat nemusí.
U višňáku rezistenci nevytvoříte, ale nedoporučuje se používat do otevřených ran.

12.7.2017 22:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Chcete říci, že pokud budu Višněvského používat na kde co, tak bude stále stejně účinný i když půjde do tuhého? Tedy na opravdu nehojící se ránu? Pece se zneužíváním léčiv jejich snižuje účinnost, nebo ne?

Hojenie rán je zložitý proces, ohľadom ktorého sú poriadané semináre a kongresy.

Sú dva druhy toho balzamu, jeden s dechtom a druhý s peruánskym balzamom.

Suspensio Višněvski cum balsamo peruviano

Bismuthi tribromphenolas basicum 5,0 g
Balsamum peruvianum 20,0 g
Ricini oleum virginale ad 100,0 g

Suspensio Višněvski cum pice liquida

Bismuthi tribromphenolas basicum 3,0 g
Pix fagi seu pix lithanthracis 5,0 g

Chápala by som, keby došlo k zníženiu účinnosti jeho zložiek pri jednorázovej aplikácii, ale pri opakovanej sa ich účinnosť potencuje, to nie sú antibiotiká, bizmut pôsobí protizápalovo a ako dezinficiens, pomáha "vyzrieť" rôznym abscesom a zápalom. Decht suší, peruánsky balzam je živica, ktorá pôsobí hojivo a trošku môže uľaviť od bolesti, ricínový olej zmäkčuje a drží účinné látky na pokožke.

Účinné látky sa môžu vstrebať do systému pri patlaní tuším 5-7 a viac percent povrchu tela, na ktorom je narušená kožná bariéra. Takže vstrebávanie závisí od plochy a narušenia kožného krytu (mechanicky, alebo ochorením), nie od opakovania.

Nepatrí do otvorených rán, do očí, na sliznice a ten s dechtom na slnko.

To je celá veda.

Neregistrovaný uživatel

12.7.2017 23:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Je jedno co používáte a na co at je to ATB nebo paralen nebo mastička na nějaký zánět. Bakterie i viry jsou živé za nadměrné zneužívání si zvyknou. Vši a blechy si taky zvykají.

Na vše se dá zvyknout a to platí pro vše živé.

12.7.2017 23:36
Horsana

XXX.XXX.40.140

Len na nabubrelú tuposť nie.

13.7.2017 00:25
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Horsana napsal(a):
Hojenie rán je zložitý proces, ohľadom ktorého sú poriadané semináre a kongresy.

Chápala by som, keby došlo k zníženiu účinnosti jeho zložiek pri jednorázovej aplikácii, ale pri opakovanej sa ich účinnosť potencuje, to nie sú antibiotiká, bizmut pôsobí protizápalovo a ako dezinficiens, pomáha "vyzrieť" rôznym abscesom a zápalom. Decht suší, peruánsky balzam je živica, ktorá pôsobí hojivo a trošku môže uľaviť od bolesti, ricínový olej zmäkčuje a drží účinné látky na pokožke.

Účinné látky sa môžu vstrebať do systému pri patlaní tuším 5-7 a viac percent povrchu tela, na ktorom je narušená kožná bariéra. Takže vstrebávanie závisí od plochy a narušenia kožného krytu (mechanicky, alebo ochorením), nie od opakovania.

To je celá veda.

No, ale dlouhodobé užívání dehtu je kancerogenní. Plus ricinový olej a dehet docela vysušují, takže dlouhodobě přesušovat pokožku asi nebude to pravé.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2017 00:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nechci se do toho motat, ale rezistence už je i na protinádorové léky.Tak nevím jak to je.

13.7.2017 08:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):

To je celá veda.

Fajn, to je dobře. Ale i tak budu i nadále používat tento balzám jen na opravdu problémové věci. Pro jistotu!

13.7.2017 08:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
No, ale dlouhodobé užívání dehtu je kancerogenní. Plus ricinový olej a dehet docela vysušují, takže dlouhodobě přesušovat pokožku asi nebude to pravé.

Zatím jsem zažila Višněvského cca v 4-5 případech, tedy u koní. Šlo o nepříjemné rány, ale ne větší než 15 x 15 cm, což je při velikosti koně zanedbatelné. A u těch konkrétních ran bylo vysušení i docela žádoucí.
Jinak mohu s čistým svědomím napsat, že pokud byl použit, nezklamal. Proto mě zajímalo, zda by častým používáním neztratil účinnost.

13.7.2017 08:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je jedno co používáte a na co at je to ATB nebo paralen nebo mastička na nějaký zánět. Bakterie i viry jsou živé za nadměrné zneužívání si zvyknou. Vši a blechy si taky zvykají.

Na vše se dá zvyknout a to platí pro vše živé.

Zkuste trochu googlit. Máte v tom poněkud zmatek. Tedy v tom, co je co.
I když o rezistenci na penicilín není pochyb. Bohužel.

13.7.2017 12:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

sisi58 napsal(a):
Fajn, to je dobře. Ale i tak budu i nadále používat tento balzám jen na opravdu problémové věci. Pro jistotu!

Samozrejme, ja osobne ho nemám rada kvôli smradu a ani nepamätám, že by mi niekedy pomohol, ale proste žiadna rezistencia na neho neexistuje, lebo nemá na čo z tých zložiek.

Zlúčeniny bizmutu sa používali dávno pred vynájdením ATB, takže podľa atlantídinej logiky by už teda v tejto dobe dávno nemali byť účinné, čo teda ona sama vyvrátila úspešným použitím Višňáku.

Každý liek má určitú indikáciu, môže sa užívať a patlať aj "iba tak" a nikomu a ničomu to neublíži a potom sú situácie a stavy, kedy by ublížiť mohol a medzi tým je vhodné vedieť rozlišovať.

Sama zadávateľka ho myslím chcela dávať len na miestečká pohryzené od hmyzu na bruchu, no prečo nie, keď jej nevadí ten údesný smrad, ale sú aj šetrnejšie maste.
Ja napríklad nemám rada Swat, insekticídy v masťovom základe na koži tiež nič moc podľa mňa, ale funguje, zvyknem radiť klientom, aby si ho aspoň "nariedili" s bielou vazelínou.

O chémii na koňoch ale majiteľke muchařky rozprávať nemusím, predpokladám, že ste si kobylu ešte neotrávili, ako a či meníte repelenty to neviem - to by mohla byť zaujímavá skúsenosť na podelenie sa.

13.7.2017 18:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Samozrejme, ja osobne ho nemám rada kvôli smradu a ani nepamätám, že by mi niekedy pomohol, ale proste žiadna rezistencia na neho neexistuje, lebo nemá na čo z tých zložiek.

Zlúčeniny bizmutu sa používali dávno pred vynájdením ATB, takže podľa atlantídinej logiky by už teda v tejto dobe dávno nemali byť účinné, čo teda ona sama vyvrátila úspešným použitím Višňáku.

Každý liek má určitú indikáciu, môže sa užívať a patlať aj "iba tak" a nikomu a ničomu to neublíži a potom sú situácie a stavy, kedy by ublížiť mohol a medzi tým je vhodné vedieť rozlišovať.

Sama zadávateľka ho myslím chcela dávať len na miestečká pohryzené od hmyzu na bruchu, no prečo nie, keď jej nevadí ten údesný smrad, ale sú aj šetrnejšie maste.
Ja napríklad nemám rada Swat, insekticídy v masťovom základe na koži tiež nič moc podľa mňa, ale funguje, zvyknem radiť klientom, aby si ho aspoň "nariedili" s bielou vazelínou.

O chémii na koňoch ale majiteľke muchařky rozprávať nemusím, predpokladám, že ste si kobylu ešte neotrávili, ako a či meníte repelenty to neviem - to by mohla byť zaujímavá skúsenosť na podelenie sa.

Mám zkušenost, že repelent, kterým začínáte sezonu, funguje tak do poloviny sezony. Pak musíte změnit na jiný. Samozřejmě nikoli jiný jménem, ale účinnou látkou.
Hmyzáci si totiž zvyknou.
Toto platí u chemických repelentů.
U BIO a EKO neplatí nic Je to sázka do loterie.
V záchvatu ekologického myšlení jsem zakoupila tento:
http://www.mikyfarm.cz/lekarna-pripravky-a-repelenty/termodeska-plastova-40x100cm-230v/
Kdyby to nebylo k pláči ( 520, - není zas tak málo), fakt bych se musela smát.
Jediný způsob, jakým tento sprej účinkuje je, že mouchu nebo bzikavku postříkáte napřímo. Ono je to nezabije, ale spadnou na zem, kde je můžete zašlápnout
Na ovády to nefunguje. Ti vesele odletí i nastříkaní

Ale abych nekřivdila, třeba tento repelent fungoval dobře:
http://www.raj-ohlavek.cz/cz/produkt/repelent-tiroler-steinol-500ml.html
Jen jsem ho přelila do špatné/asi poškozené nádoby se sprejem(originál ho nemá) a část jsem vždycky měla jinde, než na koni. Minul se rychle.
Dnes na vyjížďce, poté co nás bzikavky málem sežraly a koně se skoro přizabili na útěku před nimi, jsme se s kamarádkou rozhodly zakoupit tento:
Absorbine UltraShield EX Insecticide&Repelant Spray 946ml
Pokud budete stát o recenzi, po vyzkoušení dodám.

13.7.2017 19:32
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dík, no, my sme roky používali Endure a masky a spokojnosť, len v nájomnej stajni som nemala možnosť striekať každý deň a majitelia boli skôr za život bez chémie, ale zase kone cez deň zatvárali.

Absorbine mám túto sezónu, zatiaľ obrovská spokojnosť ale treba aplikovať denne, ja na kobyly nanášam hubkou, nechcú sa striekať.
Nechráni proti komárom, ale to ani Endure. Ale za recenziu budem rada.

To že nič eko bio samodomo nefunguje som si mala možnosť vyskúšať počas rokov, kedy som ešte nemala príjem a pravdou je, že ani repelenty na trhu neboli, okrem nejakého neúčinného Biolitu.

13.7.2017 20:37
liva

XXX.XXX.64.125

My jsme měli Absorbine loni a spokojenost.
Letos máme Endure, Absorbine zrovna neměli, taky spokojenost.
Ale o nějaké dlouhodobé účinnosti si můžu nechat zdát, takže nejlépe stříkat denně.
A to je pro dva koně opravdu průvan v peněžence...

Přidejte reakci

Přidat smajlík