Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

hobitek

16.7.2015 12:23
hobitek

XXX.XXX.87.21

Dobrý den, prosila bych o radu, mám starší kobylku, je hodná, vše v pohodě, jen když jdem na vyjížďku s více koni je nervózní a tlačí se dopředu, když ji chci držet zkrátka, prostě začne sklánět hlavu dolů a vytahovat mi otěže a rozebíhat se. Nebo jde někdy v klidu na volnější otěži, pak zase začne sklánět hlavu, vytahovat mi otěže a rozebíhat se. Pomohla by výměna udidla ? mám klasické plastové 2x lomené
děkuji za radu.

16.7.2015 14:00
stacey

XXX.XXX.194.90

Výměna udidla by nepomohla. Pomohlo by kobylku pořádně přijezdit.

Když vyměníte udidlo za ostřejší, pomůže to na chvíli. Potom se začne proti udidlu tlačit zase. A co pak? Dáte ostřejší? A nakonec jí dáte do huby co? Až už nebude ostřejší udidlo?

16.7.2015 14:13
mgtka

XXX.XXX.92.145

Vždycky když cítíte že už už se bude věšet, tak udělat nějakou práci, změna směru, změna chodu. Když to dříve nepoznáte tak jděte do protiútoku pobídkou.

18.7.2015 13:05
lyvi

XXX.XXX.186.138

Ale tohle není o práci. To je zlozvyk. Kobyla může být na jízdárně přiježděná dobře a v terénu prostě zkouší.
Zcela souhlasím s příspěvkem nademnou :) jakmile bude chtít otěž vytáhnout, tak hned zaměstnat. Změnit směr, zacouvat, malý kruh atd.

hobitek

19.7.2015 09:51
hobitek

XXX.XXX.9.1

Děkuji za rady a opravdu o přiježdění to není, na jízdarně to nedělá vůbec, jen jak se tlačí v terénu dopředu, když jsem s ni sama, tak je to v poho, to se dá zvládnout a i předvídat kdy to udělá, takže se snažím ji jak říkate pobídnout atd., ale když je mezi ostatními koňmi tak je nepředvidatelná, prostě vytáhne otěže a jde do předu než ji zase stáhnu,.

19.7.2015 19:57
stacey

XXX.XXX.194.90

hobitek napsal(a):
Děkuji za rady a opravdu o přiježdění to není, na jízdarně to nedělá vůbec, jen jak se tlačí v terénu dopředu, když jsem s ni sama, tak je to v poho, to se dá zvládnout a i předvídat kdy to udělá, takže se snažím ji jak říkate pobídnout atd., ale když je mezi ostatními koňmi tak je nepředvidatelná, prostě vytáhne otěže a jde do předu než ji zase stáhnu,.

Opravdu to o přiježděnosti je.

Kůń vás má poslouchat jak na jízdárně, tak venku sám i s jinými koňmi. Pokud tomu tak není, tak není přiježděný a je třeba se vrátit o krok zpět. Nebo začít pracovat jinak. Pokud se chová, tak jak se chová s více koňmi, jezděte sama nebo třeba s jedním. Asi je to velké sousto na kobylu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík