hobitek
XXX.XXX.87.21
Dobrý den, prosila bych o radu, mám starší kobylku, je hodná, vše v pohodě, jen když jdem na vyjížďku s více koni je nervózní a tlačí se dopředu, když ji chci držet zkrátka, prostě začne sklánět hlavu dolů a vytahovat mi otěže a rozebíhat se. Nebo jde někdy v klidu na volnější otěži, pak zase začne sklánět hlavu, vytahovat mi otěže a rozebíhat se. Pomohla by výměna udidla ? mám klasické plastové 2x lomené
děkuji za radu.
hobitek
XXX.XXX.9.1
Děkuji za rady a opravdu o přiježdění to není, na jízdarně to nedělá vůbec, jen jak se tlačí v terénu dopředu, když jsem s ni sama, tak je to v poho, to se dá zvládnout a i předvídat kdy to udělá, takže se snažím ji jak říkate pobídnout atd., ale když je mezi ostatními koňmi tak je nepředvidatelná, prostě vytáhne otěže a jde do předu než ji zase stáhnu,.
hobitek
napsal(a):
Děkuji za rady a opravdu o přiježdění to není, na jízdarně to nedělá vůbec, jen jak se tlačí v terénu dopředu, když jsem s ni sama, tak je to v poho, to se dá zvládnout a i předvídat kdy to udělá, takže se snažím ji jak říkate pobídnout atd., ale když je mezi ostatními koňmi tak je nepředvidatelná, prostě vytáhne otěže a jde do předu než ji zase stáhnu,.
Opravdu to o přiježděnosti je.
Kůń vás má poslouchat jak na jízdárně, tak venku sám i s jinými koňmi. Pokud tomu tak není, tak není přiježděný a je třeba se vrátit o krok zpět. Nebo začít pracovat jinak. Pokud se chová, tak jak se chová s více koňmi, jezděte sama nebo třeba s jedním. Asi je to velké sousto na kobylu.