DominikaP
XXX.XXX.10.196
Budu si kupovat koně/ponyho. Neví někdo o pastevním ustájení v Praze a v blízkém okolí Prahy JV- Říčany, Mukařov... do 2000, -?
kapička
napsal(a):
Upřímně, za takovou cenu se sežene těžko ustájení i v podhorských oblastech... A řekla bych, že je zázrak, když tam koni dají aspoň trochu najíst...2000 sotva vystačí na objemová krmiva (a to snad, vůbec o tom nemám přehled). O nějaké péči o koně pak nemůže být snad ani řeč.
Nejspíš jste z jednoho z našich "velkoměst" :)
Je jednoduché psát o něčem, o čem nemáte šajnu, cituji:"(a to snad, vůbec o tom nemám přehled)"
Napřed si sežeňte informace a pak mluvte, či pište.
Já mám za 1400, -/kůň/měsíc v podhorské oblasti veškerý servis pro koně zajištěn.
Pastviny(jeden z mých koní musí nosit náhubek, aby se nepřežral), přístřešky, krásné seno,
sůl, voda, oves, granule.
A když potřebuji nandat či sundat deku, není problém, bez příplatku! Taktéž s ošetřením při nemoci. Informace o stavu koní, při mé nepřítomnosti, je samozřejmostí.
A ty terény, co tu máme, by nám mohl každý závidět.
Pro mne už je to horší, ale preferuji pohodu koně před mým pohodlím. Ovšem i to se nyní zlepší.Už se buduje nové zázemí pro jezdce.
Pro zadavatelku, zkuste si dát inzerát.
Koukněte, kam vám jezdí MHD, i dál, kde bude ustájení levnější.
Taky záleží, co chcete, čím menší nároky, tím větší možnost úspěchu.
Předpokládám, že také preferujete zájmy koníka před svými.
Ještě radu, ale to je vám určitě jasné, napřed ustájení, pak koupě.
Hodně štěstí.
DominikaP
XXX.XXX.10.196
Našla jsem 5 minut za Prahou za 1500, -.. přemýšlím o tom, jen je problém, že je to na opačném konci Prahy, takže bych se tu moc nerozněžňovala, že ustájení nenajdu.. Myslím si opak a ptám se, kde, ne jestli..
Děkuji
P.S. Sisi58- děkuji, zkouším vše, co se dá a vybírám pořádně, nikdy bych nedala svého koně někam, kde se mi o něj nepostarají.
DominikaP
napsal(a):
Našla jsem 5 minut za Prahou za 1500, -.. přemýšlím o tom, jen je problém, že je to na opačném konci Prahy, takže bych se tu moc nerozněžňovala, že ustájení nenajdu.. Myslím si opak a ptám se, kde, ne jestli..
Děkuji
P.S. Sisi58- děkuji, zkouším vše, co se dá a vybírám pořádně, nikdy bych nedala svého koně někam, kde se mi o něj nepostarají.
Tam kde hledáte ustájení jsme několik let bydlela a bohužel nevěřím, že za takovou cenu ustájení seženete
V této lokalitě je hodně koní a i poměrně dosti rančů a stájí, které ustájení nabízení. Jelikož ale poptávka stále vítězí nad nabídkou, tak ceny tomu i odpovídají. Takže se pohybují od 2500 výše - pastevko bez příkrmu jádrem.
Sisi58: Já do jednoho toho zázraku, kde kůň za 2000 dostane všechno, docházím pomáhat a jsem jedna z těch, co majiteli volají, v mokru prochází několika hektarové pastviny, protože kůň ztratil neoprénovou ponožku z boty, mimochodem půjčené od majitele stáje, ve vedrech koně sprchuji, pečují u zranění... Ale stále to považuji za zázrak, že něco takového existuje. Není to komerční ustájení, i sám majitel stáje říká, že ustájeného koně tam má spíš jako charitu a ty 2000 sotva pokryjí náklady na výrobu sena a údržbu pastvin v přepočtu na koně. A to nemá zaměstnance, jenom lidi, co mu chodí pomáhat za ježdění a pozemky na pastviny i seno a všechnu potřebnou techniku má svoji. A za všechny 3, co tam chodíme můžu říct, že ani jedna nerozlišujeme "náš" kůň nebo ustájený.
A právě proto trvám na tom, že u Prahy musí být zázrak sehnat za cenu do 2000 kvalitní! pastevní ustájení, což rozhodně není louka s kýblem vody a balíkem sena, ale je potřeba přístřešek pro všechny koně, zpevnění kolem prostoru na krmení, dostatek vodu. Takže asi tak, pokud zakladatele stačí, že koně šoupnete někomu k baráku jako parťáka k majitelově koni, tak asi sežene, ale pravděpodobně to nebude nic moc.
Také se v Praze rozhlížím po pastevnim ustájení.Mé sice nevadí dát víc ale zase mám hřebce.ja spíš resit problém z dostupnosti protoze tam kde ho mám ted je opravdu spatna. Tak kdyby jste náhodou taky nevěděli o něčem v okruhu jesenice byla bych vdecna. Prohlížím internet neustále ale zatím jsem neměla to štěstí něco okolo najit.
Pro kapičku:
Tak nevím, zda na to místo, kam chodíte, nadáváte nebo to tam chválíte.
Z vašeho příspěvku to není poznat.
Psala jsem, že u nás v PODHŮŘÍ platím za veškerý servis 1400, -, nikoli u Prahy.
A taky si myslím, že jako společník u SLUŠNÝCH lidí by se měl koník lépe, než v bůhví jak vybavené stáji např. s neschopným personálem.
Každý na to může mít jiný názor.
Já svou ustajovatelku chválím, kudy chodím. Díky jejímu servisu mi konečně přestala kašlat kobča. Stačilo jen dávat OPRAVDU slušné seno. Ne jen tvrdit, že seno slušné je, jak mi to tvrdili předchozí ustajovatelé.
Teď platím zdaleka nejmíň za nejlepší péči. A jestli mají nebo nemají koně zpevněný povch u napáječky je mi šumák.
Sisi58: když píšu o tom, jak se o koně staráme, majiteli voláme se skoro každým prdem, a ještě si v případě nouze může půjčovat stájové vybavení, tak to budu na ustájení asi nadávat :-D
No vidíte a já zase kromě péče a kvalitního sena považuji za základ i ty zpevněné plochy, přístrešky... Nechci, aby koně u žrádla nebo pití stáli zaboření v bahně a hnoji.