Jaké máte sedlo na haflinga?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Snowyp

21.7.2015 00:19
Snowyp

XXX.XXX.110.146

Ahoj,
měla jsem teď možnost vyzkoušet sedlo a vzhledem k tomu, že se moc v pasování nevyznám, tak se chci zeptat zkušenějších.
Hafling je velmi tlustý a široký. Měla jsem na něj sedlo EHL 17,5, komoru jsem naměřila 16 cm. Při nalézání se točilo, ale při ježdění ne, i když poskočil. Když jsem si sedla, nad kohoutkem zůstávaly 2-3 cm místa. Chodili jsme do kopce a z kopce, nezdálo se mi, že sedlo cestuje, ale asi je mu úzké přes lopatky, protože tam měl "rozčepýřené" chlupy, když se trochu opotil. I když je sedlo volně položeno na koni, tak se mi ruka nevejde pod ten sedlový polštář, nad kterým se měří šíře komory. Znamená to, že je sedlo úzké? Jinak sedělo na celém hřbetě pěkně. Jenže jak pod něj zajíždí ta lopatka, tak se tam asi nevejde. Neměla jsem tam ani dečku, co by zmenšovala prostor. Sedlo je fajn, dobrá cena, ale tímhle si nejsem jistá. Kůň je tam jednak tučný a jednak prostě pony bez kohoutku, mám to zkusit nasedlat víc dozadu, pomůže to? Jak vy na svých koních řešíte tenhle typ kohoutku? Dá se to u hafla vůbec vyřešit? Díky.

Snowyp

21.7.2015 16:01
Snowyp

XXX.XXX.110.146

Nikdo nic?

MartinaF

21.7.2015 20:31
MartinaF

XXX.XXX.49.250

Na haflingy mám sedlo Wintec Wide. Jeden je vyšší postavy a mohutný a druhý menší a tlustý :D

http://www.wintec-saddles.com/product/new-wintec-500-wide/.

22.7.2015 13:17
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Taktéž jsme měla na podobného koně Wintec Wide, ten jediný seděl. A nebojte se toho, že je to syntetika (jako já :-D ), jsou to dobrá sedla.

Snowyp

24.7.2015 01:34
Snowyp

XXX.XXX.110.146

Měla jsem přes inzerát EHL - ale ty lopatky mu pod to lezly. Má to ten Wintec nějak řešené? A dá se nasednout ze země, nebo se taky točí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík