Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2015 09:05
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Zdravím přátelé,
kobyla chytla lehký zánět spojivek, lékař viděl, předepsal léčbu a nastolil masku. Nyní je to více jak týden, kobča má očičko zase jako dříve, a stejně chci masku dávat nadále. Kobče to nevadí a i venku pod sedlem šla jak dáma, když jí nic nelítalo do nozder či očí (i vzhledem k počasí a lokalitě, kdy je extrémní sucho, práší se). Jenže jsem si všimla, že dost často, když jdu do výběhu pro ni, tak ji maska sjede zaplá. Velikost má akorát, přesně přes uši, dostatečně volné a přitom k hlavě - přesně jako na přiloženém obrázku. Ona je taková baletka, že dokáže i nemožné kolikrát sundat či vyvést. Nemáte nějaký tip, jak masku přidělat k ohlávce, abych jí co nejméně poškodila a lépe jí na té hlavě držela? Kupovat novou se mi moc nechce, máme ji skoro 2 týdny teprve.

22.7.2015 09:31
spajzka

XXX.XXX.17.252

Já dávám ohlávku-nylonku přes masku a to nesundal zatím žádný.

22.7.2015 14:58
mgtka

XXX.XXX.22.99

Musíte se podívat kudma to sjíždí, pokud to někde sedře o strom, tak je to jasné, ale pokud ji maska spadne jen díky pohození hlavou, tak se musíte podívat kudy a jak to sjíždí a zkusit něco na to vymyslet, jinak jako nejjednodušší fixace se nabízí hodit přes masku ohlávku jk už psala špajzka:).

23.7.2015 09:00
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Díky, zkusím tu ohlávku hodit na to.

O strom to určitě neshodí, jednak tam skoro žádný nejsou a jednak to najdu uprostřed výběhu, kde kromě trávy či hlíny nic není. A co se týká ježdění, tak jí to právě drželo ve všech chodech, proto jsem se divila, že ve výběhu to shodí (asi jak se pase, pohodí hlavou, tak jí to sjede no), tudíž logicky dedukuju, že jí to sjede z uší a maska jet tím pádem dole (jak jsem psala - masku sundá zaplou a rozhodně jí to nedávám tak, aby jí ta maska plápolala na hlavě). Právě když se na to člověk podívá, tak to vypadá, že to prostě sundat nemůže

Díky za tip, kdyby se ohlávka přes neosvědčila, ozvu se znovu

Přidejte reakci

Přidat smajlík