Frišenka
XXX.XXX.167.152
Chtěla bych se zeptat jestli je můžu koně bandážovat, když mu na nohy dám chladící gel na zregenerování šlach, přesněji chladící gel PARISOL Super Cool. Předem Děkujiza odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak. Noha pod bandážou musí byť absolútne suchá, ináč sa vám môže stať, že ráno s bandážou odmotáte aj chlpy, prípadne aj kožu.
A celkom to dokopy ani nemá logiku, gel má chladiť, bandáž zahrievať.
napsal(a):
Tak. Noha pod bandážou musí byť absolútne suchá, ináč sa vám môže stať, že ráno s bandážou odmotáte aj chlpy, prípadne aj kožu.
A celkom to dokopy ani nemá logiku, gel má chladiť, bandáž zahrievať.
Blbost. Pokud použijete normální fleesové bandáže tak i když bude noha mokrá tak pod nimi do rána uschne protože jsou prodyšné. Žádné slézání chlupů nebo dokonce kůže. Něco jiného jsou gely. U těch se bandážování většinou nedoporučuje. Na většině je to i přímo napsáno. Takže pokud chcete mazat tak bych bez souhlasu veta určitě nebandážovala.
Keby som nezažila na vlastné oči nepeknú flegmónu zo zabandážovania nohy napatlanej nejakým gélom, tak to sem nepíšem. Videla som a odvtedy radšej nemotám bandáž ani na mokrú nohu. Obzvlášť teraz v lete je riziko zaparenia podľa mňa dosť vysoké.
napsal(a):
Keby som nezažila na vlastné oči nepeknú flegmónu zo zabandážovania nohy napatlanej nejakým gélom, tak to sem nepíšem. Videla som a odvtedy radšej nemotám bandáž ani na mokrú nohu. Obzvlášť teraz v lete je riziko zaparenia podľa mňa dosť vysoké.
Z gelu možná proto taky píšu že na gel se bandážovat nemá ale z mokré nohy se nic nestane. Do rána noha uschne. Leda by ste ji omotala igelitem nebo něčím neprodyšným a nechala několik dní.