Plemeníci v jednom výběhu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonymní

13.8.2015 23:29
Anonymní

XXX.XXX.34.244

Mám spíše hypotetickou otázku. Mohli by být dva (i více) plemeníci v jednom výběhu? Za předpokladu, že by spolu byli od 1 - 2 let :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2015 10:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ťažko povedať, záleží od manažmentu, ale aj od konkrétnych jedincov.
Môže sa stať, že keď dospejú a začnú pripúšťať, tak idylka skončí. Treba počítať so všetkými možnosťami.

Anonymní

14.8.2015 11:15
Anonymní

XXX.XXX.34.244

Děkuji, samozřejmě chápu, že stát se může cokoliv, ale zajímá mě, jestli by vůbec nějaký šance byla :).

14.8.2015 11:50
alfi pav

XXX.XXX.30.254

Někde jsem viděla video s hodně dospělými hřebci, co pouštěli do výběhu k sobě aniž by se vzájemně znali. Nepsali, jestli to byli plemeníci.
Všichni byli bez podkov a bylo to mimo dohled a dočuch kobyl ve velmi dobře zajištěném prostorném výběhu a byli ze začátku pod dohledem několika lidí s bičem, aby je rozehnali, kdyby to bylo až moc agresivní.
První dny machrovali, ale pak si zvykli a normálně spolu žili i bez dohledu aniž by docházelo ke konfliktu.

Jestliže jste schopní zajistit stejné podmínky, pozorný dohled, a strávit riziko zranění jednoho či obou plemeníků při vzájemném poměřování, tak není důvod proč to nezkusit,
Jestliže ale nemáte zkušenosti s hřebci a jejich chováním, tak to ani nezkoušejte, uděláte víc škody než užitku a o jednoho nebo klidně i o oba můžete přijít.

14.8.2015 20:46
aggitta

XXX.XXX.65.76

Anonymní napsal(a):
Mám spíše hypotetickou otázku. Mohli by být dva (i více) plemeníci v jednom výběhu? Za předpokladu, že by spolu byli od 1 - 2 let :).

Mohou, dokonce jsem měla letos v zimě dohromady 3 dospělé plemenné hřebce. Sice poníky, ale psychiku maj koně stejnou bez ohledu na plemeno.

Anonymní

14.8.2015 23:26
Anonymní

XXX.XXX.34.244

Alfi pav Děkuji, podle mě je blbost kupovat si hřebce bez předešlých zkušeností s nimi, natož tak plemeníka, ještě k tomu dva :)
aggitta Wow, tak to mě hodně potešilo, tedy to, že je to možné :) Je to tak trochu můj dětský sen mít dva hřebce (plmeníky) spolu :) Ale opravdu asi jen dětský :D Díky vám vím, že nesním o hloupostech :D.

15.8.2015 05:46
m i s i c k a

XXX.XXX.217.52

alfi pav napsal(a):
Někde jsem viděla video s hodně dospělými hřebci, co pouštěli do výběhu k sobě aniž by se vzájemně znali. Nepsali, jestli to byli plemeníci.
Všichni byli bez podkov a bylo to mimo dohled a dočuch kobyl ve velmi dobře zajištěném prostorném výběhu a byli ze začátku pod dohledem několika lidí s bičem, aby je rozehnali, kdyby to bylo až moc agresivní.
První dny machrovali, ale pak si zvykli a normálně spolu žili i bez dohledu aniž by docházelo ke konfliktu.

Jestliže jste schopní zajistit stejné podmínky, pozorný dohled, a strávit riziko zranění jednoho či obou plemeníků při vzájemném poměřování, tak není důvod proč to nezkusit,
Jestliže ale nemáte zkušenosti s hřebci a jejich chováním, tak to ani nezkoušejte, uděláte víc škody než užitku a o jednoho nebo klidně i o oba můžete přijít.

Http://www.equichannel.cz/chladnokrevna-krasa-z-raurisu

Máš pravdu, psala jsem o tom článek na EQ, a jsou to plemeníci po připouštěcí sezóně na konci června mají v Rakousku akci, kde nějaké vybrané pustí spolu do pevné ohrady a pak asi po půl hodině je odvádějí na pastviny do hor, kde jsou do té doby než napadne sníh.

15.8.2015 08:22
aggitta

XXX.XXX.65.76

Anonymní napsal(a):
Alfi pav Děkuji, podle mě je blbost kupovat si hřebce bez předešlých zkušeností s nimi, natož tak plemeníka, ještě k tomu dva :)
aggitta Wow, tak to mě hodně potešilo, tedy to, že je to možné :) Je to tak trochu můj dětský sen mít dva hřebce (plmeníky) spolu :) Ale opravdu asi jen dětský :D Díky vám vím, že nesním o hloupostech :D.

Podmínkou ale je, že je to mimo připouštěcí sezonu a klisny nejsou v dohledu (nemají se o co prát).
Teď v létě mám každého hřebce jinde, nevidí na sebe a mají každý své stádo klisen.
PS: na fotkách výše jsem hřebce k focení naháněla a když se rozjuchali, začali se i navzájem zlobit, jinak byli v pohodě a nepoznalo by se, že jde o hřebce a né třebas o valachy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík