Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

sisa1526

16.8.2015 14:28
sisa1526

XXX.XXX.78.26

Máte niekto skúsenosti s mc clellan-om v Endurance? Zatiaľ čisto tréning, časom preteky ak sadne. Zaujalo ma predovšetkým tvarovo, do terénu mi príde skutočne veľmi pohodlné.
Prehodila by som si do neho endurance strmene a barana.
Máte s ním niekto skúsenosti? V živote som sa naživo s týmto sedlom nestretla
Ak v ňom niekto jazdíte používate westernovú dečku alebo sadne aj na endurance dečku?
Nechcem aby to vyzeralo moc "westernovo" a koňa som musela zaťažovať ťažkými west. dekami...

16.8.2015 15:11
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak podkud se chceš věnovat endurancím tak tě váha nemine krom hobíků je předepsaná minimální váha takže místo těžký westernový deky dáš lehkou a dovážíš olověnými destičkami leda že vážíš 70kg pak už nemusíš jinak sedlo je odvozeno od westernu pro armádu jako levnější a univerzálnější varianta stejně jako klasické enduro sedlo je taky takovej jednoduší western

16.8.2015 16:17
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Přesně jak píše Tony, nejspíš budeš potřebovat hmotnost navýšit smajlík. Je to nyní velká móda ta lehká umělá sedla. Za mě vede western bez hrušky, něco takového: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50617024/Turisticke-sedlo-Circle-Y-SQH-16-i-vymena.php. Byla jsem si ho půjčit, bohužel na našeho koně moc úzké. Klidně i s jinými víc endurančními třmeny. Je to kvalita na dřevěné kostře, žádná supermoderní šlupka, co ti za pár let odejde. Viděla jsem jich prodávat víc, většinou bohužel s hruškou, turistických/endurance jich je v nabídkách málo. Kůň ti poděkuje. Hlavně si nekupuj bezkostráka .

sisa1526

16.8.2015 17:54
sisa1526

XXX.XXX.78.26

Ešte rok budem jazdiť za juniorov tak váhu veľmi neriešim...
Tá deka skôr kvoli tomu, že sa mi to nepáči , také veľké robustné na maličkom chudom arabovy... V podstate hľadám sedlo ktoré aj mňa ako tak "podrží", aby som z neho nevypadla tak ľahko ako z klasického anglického. Nad tými plastovými ani nerozmýšľam, skôr to ublíži koni ako prinesie osoh .
Zvažovala som ešte sedlá podium len tam je tá cena vyššia, a konik ešte nieje plne nasvalený tak sa bojím, že nám dlho nevydrží.
Akurát si neviem predstaviť v týchto sesdlách čo to preskočiť, obzvláš v mc clellan-e...

16.8.2015 18:09
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak i ve westernu se běžně skáče do metru to nijak neřešim i ty endurancky v tom kobča dala v klidu.

16.8.2015 21:21
ifauna1

XXX.XXX.47.1

No s hruškou tě to asi naučí se nepředklánět :-D. A co nějaký wintec? Dělá i model endurance nebo drezurka, na mě už to je i po vybavení speciálními doplňky moc anglický styl, ale proti gustu... Docela dost jezdců s nimi potkávám a nestěžují si. Podium je spolehlivé, často používané sedlo, ale materiál nic moc, to ten Wintec má lepší. Ovšem kůže je holt kůže.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2015 21:42

Wintec Endurance na araba určite nie, to je obrovské sedlo.
Možno skôr tú drzúrku, isabella je dosť populárna..- ale je to sedlo ľahučké, tam treba časom počítař s dovažovaním. Wintec by bol fajn voľba na ten začiatok- kôň sa osvalí, jazdec si zvykne a zistí čo potrebuje a čo mu vyhovuje...
Ináč parqdoxne slovenská videmajsterka a zároveň aj juniorská majsterka behá snáď celú kariéru v nortone a v živote vylúčená tá kobyla nebola...
PS, podium je tiež plast.

17.8.2015 09:39
ifauna1

XXX.XXX.9.22

Jj, všechno to jsou plasty. S tou délkou W.endurance máš pravdu, nedošlo mi to, že na arábkovi jsem ho ještě neviděla smajlík. Já mám právě Isabellu, je to super sedlo, ale chtěla bych kůži. Proto jsem chtěla koupit ten circle výše, ale je nám úzký. Ono mi připadá i hezčí než ta anglie. Jen bacha, Isabella je opravdu hodně hluboká a ne každý je z toho nadšený! Bacha na velikost posedlí, pokud si na něj dáš silnýho berana, mohlo by tě tísnit. Já mám 17, jezdím s beranem nad i pod a jsem tam tip ťop nacpaná.

17.8.2015 14:34

Staršia isabella je hoodne hlboká- mám ju veľmi rada, tá novšia mi až taká hlbká nepríde.
To posedlie mi nejako veľmi tesné nezdá, nosím 40-42 oblečenie a keď to bolo potrebné, jazdila som vo wintecu v 16,5 a celkom som sa vošla, aj s baranom.

17.8.2015 18:06
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Mám starou,17´´ na delší trasy jezdím s beranem (hodně silným) a s konfekční vel.40 je mi v zimě akorát. Nesmím ztloustnout, než najdu jiné sedlo :-D.

17.8.2015 20:22

Alebo treba vymeiť barana, jazdím v 17 s pravým baranom a fakt nemám problém :).

18.8.2015 20:24
ifauna1

XXX.XXX.47.1

No já radši zkusím jiné sedlo, u těch jakoby westernových (bez hrušky kvůli případným skokům - nejsem Tony-jcb) se mi líbí, že lépe rozkládají váhu. Je to mnohem větší plocha než u Isabelly a věřím, že pro záda koně to je lepší. Stejně se lehká sedla musí dovažovat, tak proč nekoupit koženou kvalitu. Tím Isabellu nehaním, je to super sedlo a na normální ježdění si ji hodlám nechat!

18.8.2015 21:39

Tak jasne, asi aj pre koňa je lepšie, keď dostane na chrbát ťažšie sedlo, ako dovažovačku a ľahké sedlo...
Ja si raz kúpim gaston merciera

sisa1526

18.8.2015 22:52
sisa1526

XXX.XXX.78.26

Drezúrne typy sediel mi vôbec nevyhovujú na dlhé jazdy si v tom neviem predstaviť, skôr niečo všestrannejšie, najviac ma zaujal ten mc clellan dať na neho barana a ísť si, chcem skutočne pohodlné sedlo aj pre mňa aj pre koňa...

19.8.2015 09:50
rebeks

XXX.XXX.208.14

No a co přímo vytrvalostní speciál? Nové stojí o min.10 tisíc více. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49537142/JIRI-JIRSA-Vytrvalostni-sedlo-Endurance.php.

19.8.2015 10:53

Jirsove sedlo odporúčam pred kúpou vyskúšať, ja som sa v ňom nedokázala posadiť.
A aj ten mc clellan niektorí ľudia dosť zatracujú( mne sa sedelo celkom pohodlne), prípadne potom fakt western bez hrušky, občas sa v inzercii vyskytnú. Alebo skúste na FB napísať do českej vytrvalosti, možno niekto niečo predáva a nemá to v inzercii.
Alebo ešte p. Koppe by mohla niečo mať v komisii, chodievajú aj do Šamorína na preteky.

http://www.endurance-manufaktur.de/epages/62092137.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62092137/Categories/%22Gebraucht%20Sättel%22.

19.8.2015 12:23
rebeks

XXX.XXX.208.14

A já doporučuji vyzkoušet každé sedlo!

19.8.2015 21:12
ifauna1

XXX.XXX.47.1

Ten Gaston vypadá moc dobře!

Přidejte reakci

Přidat smajlík