sisa1526
XXX.XXX.78.26
Máte niekto skúsenosti s mc clellan-om v Endurance? Zatiaľ čisto tréning, časom preteky ak sadne. Zaujalo ma predovšetkým tvarovo, do terénu mi príde skutočne veľmi pohodlné.
Prehodila by som si do neho endurance strmene a barana.
Máte s ním niekto skúsenosti? V živote som sa naživo s týmto sedlom nestretla
Ak v ňom niekto jazdíte používate westernovú dečku alebo sadne aj na endurance dečku?
Nechcem aby to vyzeralo moc "westernovo" a koňa som musela zaťažovať ťažkými west. dekami...
Tak podkud se chceš věnovat endurancím tak tě váha nemine krom hobíků je předepsaná minimální váha takže místo těžký westernový deky dáš lehkou a dovážíš olověnými destičkami leda že vážíš 70kg pak už nemusíš jinak sedlo je odvozeno od westernu pro armádu jako levnější a univerzálnější varianta stejně jako klasické enduro sedlo je taky takovej jednoduší western
Přesně jak píše Tony, nejspíš budeš potřebovat hmotnost navýšit
. Je to nyní velká móda ta lehká umělá sedla. Za mě vede western bez hrušky, něco takového: http://zvirata.bazos.cz/inzerat/50617024/Turisticke-sedlo-Circle-Y-SQH-16-i-vymena.php. Byla jsem si ho půjčit, bohužel na našeho koně moc úzké. Klidně i s jinými víc endurančními třmeny. Je to kvalita na dřevěné kostře, žádná supermoderní šlupka, co ti za pár let odejde. Viděla jsem jich prodávat víc, většinou bohužel s hruškou, turistických/endurance jich je v nabídkách málo. Kůň ti poděkuje. Hlavně si nekupuj bezkostráka .
sisa1526
XXX.XXX.78.26
Ešte rok budem jazdiť za juniorov tak váhu veľmi neriešim...
Tá deka skôr kvoli tomu, že sa mi to nepáči , také veľké robustné na maličkom chudom arabovy... V podstate hľadám sedlo ktoré aj mňa ako tak "podrží", aby som z neho nevypadla tak ľahko ako z klasického anglického. Nad tými plastovými ani nerozmýšľam, skôr to ublíži koni ako prinesie osoh .
Zvažovala som ešte sedlá podium len tam je tá cena vyššia, a konik ešte nieje plne nasvalený tak sa bojím, že nám dlho nevydrží.
Akurát si neviem predstaviť v týchto sesdlách čo to preskočiť, obzvláš v mc clellan-e...
Tak i ve westernu se běžně skáče do metru to nijak neřešim i ty endurancky v tom kobča dala v klidu.
No s hruškou tě to asi naučí se nepředklánět :-D. A co nějaký wintec? Dělá i model endurance nebo drezurka, na mě už to je i po vybavení speciálními doplňky moc anglický styl, ale proti gustu... Docela dost jezdců s nimi potkávám a nestěžují si. Podium je spolehlivé, často používané sedlo, ale materiál nic moc, to ten Wintec má lepší. Ovšem kůže je holt kůže.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Wintec Endurance na araba určite nie, to je obrovské sedlo.
Možno skôr tú drzúrku, isabella je dosť populárna..- ale je to sedlo ľahučké, tam treba časom počítař s dovažovaním. Wintec by bol fajn voľba na ten začiatok- kôň sa osvalí, jazdec si zvykne a zistí čo potrebuje a čo mu vyhovuje...
Ináč parqdoxne slovenská videmajsterka a zároveň aj juniorská majsterka behá snáď celú kariéru v nortone a v živote vylúčená tá kobyla nebola...
PS, podium je tiež plast.
Jj, všechno to jsou plasty. S tou délkou W.endurance máš pravdu, nedošlo mi to, že na arábkovi jsem ho ještě neviděla
. Já mám právě Isabellu, je to super sedlo, ale chtěla bych kůži. Proto jsem chtěla koupit ten circle výše, ale je nám úzký. Ono mi připadá i hezčí než ta anglie. Jen bacha, Isabella je opravdu hodně hluboká a ne každý je z toho nadšený! Bacha na velikost posedlí, pokud si na něj dáš silnýho berana, mohlo by tě tísnit. Já mám 17, jezdím s beranem nad i pod a jsem tam tip ťop nacpaná.
Staršia isabella je hoodne hlboká- mám ju veľmi rada, tá novšia mi až taká hlbká nepríde.
To posedlie mi nejako veľmi tesné nezdá, nosím 40-42 oblečenie a keď to bolo potrebné, jazdila som vo wintecu v 16,5 a celkom som sa vošla, aj s baranom.
Alebo treba vymeiť barana, jazdím v 17 s pravým baranom a fakt nemám problém :).
No já radši zkusím jiné sedlo, u těch jakoby westernových (bez hrušky kvůli případným skokům - nejsem Tony-jcb) se mi líbí, že lépe rozkládají váhu. Je to mnohem větší plocha než u Isabelly a věřím, že pro záda koně to je lepší. Stejně se lehká sedla musí dovažovat, tak proč nekoupit koženou kvalitu. Tím Isabellu nehaním, je to super sedlo a na normální ježdění si ji hodlám nechat!
Tak jasne, asi aj pre koňa je lepšie, keď dostane na chrbát ťažšie sedlo, ako dovažovačku a ľahké sedlo...
Ja si raz kúpim gaston merciera
sisa1526
XXX.XXX.78.26
Drezúrne typy sediel mi vôbec nevyhovujú na dlhé jazdy si v tom neviem predstaviť, skôr niečo všestrannejšie, najviac ma zaujal ten mc clellan dať na neho barana a ísť si, chcem skutočne pohodlné sedlo aj pre mňa aj pre koňa...
No a co přímo vytrvalostní speciál? Nové stojí o min.10 tisíc více. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/49537142/JIRI-JIRSA-Vytrvalostni-sedlo-Endurance.php.
Jirsove sedlo odporúčam pred kúpou vyskúšať, ja som sa v ňom nedokázala posadiť.
A aj ten mc clellan niektorí ľudia dosť zatracujú( mne sa sedelo celkom pohodlne), prípadne potom fakt western bez hrušky, občas sa v inzercii vyskytnú. Alebo skúste na FB napísať do českej vytrvalosti, možno niekto niečo predáva a nemá to v inzercii.
Alebo ešte p. Koppe by mohla niečo mať v komisii, chodievajú aj do Šamorína na preteky.
http://www.endurance-manufaktur.de/epages/62092137.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62092137/Categories/%22Gebraucht%20Sättel%22.