Jak byste namixovali krmení?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pusisinka

20.8.2015 16:16
pusisinka

XXX.XXX.215.230

Ahoj,
chtěla bych se zeptat. Nakoupila jsem na základě doporučení krmení, které by kobylce mělo pomoci k zažívání a na kopyta. Trošku se bojím toho, co všechno lze spolu zamíchat a taky dávkování.Máte někdo zkušenost? Na doporučení mám doma, extrudovaný len, pivovarské kvasnice, ostropestřec. Kobyla to takhel jíst nechtěla, dokoupila jsem slaďák, a aktuálně se mi doma vyskytli i pšeničné otruby. Jak by jste to namíchali ? Njelépe na hrnky, nebo fanky a co by jste se nebáli smíchat spolu? Kobyla jezdí max.3x týdně, žádná velká zátěž, je v ohradě nosntop, ale tam věčně stojí u sena na místo pohybu. Určitě to s krmením nechci přehnat, radši se zaptám, tak kdyby někdo věděl. Domča

20.8.2015 20:35
Íháček

XXX.XXX.236.80

Nejlepší by bylo kdyby jste kontaktovala přímo nějakého krmiváře který vám sestaví krmnou dávku na míru vašemu koni. Tady vám asi těžko někdo sestaví vyváženou krmnou dávku.

Gitule vrtule

22.8.2015 15:27
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Já krmení koním nemixuji, ale namíchám.Jednoduchá rada- když nevíte, co jí v krmné dávce nechutná, zkuste jí dát třeba ostropestřec-doufám, že máte mačkaný, ten je nejlepší, kobyla z něj maximum využije-s ovsem.Dala bych hrneček ovsa, lžíci ostrop.Pokud to zblajzne, tak jí nechutná něco jiného.Kamarádky koně nesnáší ostrop.olej, moje kobyly by sežraly i bobek lidskej, kdyby byl v kouzelným kyblíku, ve kterým dostávají mlsky apod.Musíte vyzkoušet, co jí nechutná.Ale koně samy poznají, co nepotřebují a tak se toho nedotknou většinou.Musíte to zkusit vylučovací metodou, zjistit jak se co podává, ale nemusíte pak smíchat pátý přes devátý.Já v zimě dělám, že 3 dny v týdnu dostanou koně kouzelnej kyblík, kde je jednou-mrkev, jablka oves, pak třeba řepné řízky s ostr.olejem a piv.kvasnice-samo máčené a pak dávám oves, ostrop mačkaný, sladový květ a vitamíny na rohovinu, srst a trávení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2015 19:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

A prečo vám neporadí ohľadom dávkovania ten, čo vám poradil tieto komponenty?

pusisinka

1.9.2015 09:04
pusisinka

XXX.XXX.18.230

Gitule vrtule napsal(a):
Já krmení koním nemixuji, ale namíchám.Jednoduchá rada- když nevíte, co jí v krmné dávce nechutná, zkuste jí dát třeba ostropestřec-doufám, že máte mačkaný, ten je nejlepší, kobyla z něj maximum využije-s ovsem.Dala bych hrneček ovsa, lžíci ostrop.Pokud to zblajzne, tak jí nechutná něco jiného.Kamarádky koně nesnáší ostrop.olej, moje kobyly by sežraly i bobek lidskej, kdyby byl v kouzelným kyblíku, ve kterým dostávají mlsky apod.Musíte vyzkoušet, co jí nechutná.Ale koně samy poznají, co nepotřebují a tak se toho nedotknou většinou.Musíte to zkusit vylučovací metodou, zjistit jak se co podává, ale nemusíte pak smíchat pátý přes devátý.Já v zimě dělám, že 3 dny v týdnu dostanou koně kouzelnej kyblík, kde je jednou-mrkev, jablka oves, pak třeba řepné řízky s ostr.olejem a piv.kvasnice-samo máčené a pak dávám oves, ostrop mačkaný, sladový květ a vitamíny na rohovinu, srst a trávení.

Děláte si srandu s tím slovíčkařením ? :D Já vím co jí chutná, jen nevím co si mohu dovolit NAMÍCHAT dohromady, tak jsem se dovolila zeptat, jetsli nemáte zkušenost, aby jí ZAMÍCHANÉ vše do sebe naopak neublížilo, vše jmenované ona sní.Mám toho doma už takhle dost, takže ještě shánět oves, je to poslední co bych chtěla. No koukám, že můj dotaz nebyl zcela pochopen, i tak díky za snahu :).

pusisinka

1.9.2015 09:05
pusisinka

XXX.XXX.18.230

Íháček napsal(a):
Nejlepší by bylo kdyby jste kontaktovala přímo nějakého krmiváře který vám sestaví krmnou dávku na míru vašemu koni. Tady vám asi těžko někdo sestaví vyváženou krmnou dávku.

Ano, asi budu muset, jen mě napadlo, že by někdo mohl mít zkušenost :) Díky!

1.9.2015 10:08
Oťásek

XXX.XXX.22.23

Dobrý den, asi bude dost záležet na výživovém stavu koníka, jak dobře je krmitelný, případně jaké má zažívací obtíže.
Výživářka by určitě poradila nejlépe, ale my si krmení mícháme také sami a používáme podobné suroviny.
Já bych začala s cca 0,5 litru =cca 200g lnu,0,5kg slaďáku /cca 2 litry/, a když máte otruby, tak i 2 litry otrub/ale na ty pozor v těchto teplech celkem rychle žluknou/. Toto krmení bych rozdělila rovným dílem na ráno a večer a do každého přidala vrchovatou polévkovou lžíci kvasnic a hrst ostropest.. My krmíme naše koně tedy ještě navíc ječmenem, řepnými řízky, sennými granulemi, len nedáváme. A ostropestřec mám v belíku smíchaný ještě s heřmánkem a kůrou lapacho.

Samozřejmě uvidíte, jak bude koník prospívat a podle toho mu dávku časem upravíte. Také je dost důležité, čím byla kobylka krmená do teď, na nový jídelníček by si měla navykat postupně. S neomezeným přístupem k senu a zátěží 3x týdně by to stačit mohlo, ale poznáte to sama podle toho jak bude vypadat a jak se bude chovat pod sedlem:)

Tak ať se daří a koník prospívá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík