Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2015 08:58
helminka

XXX.XXX.209.227

Dobrý den, již necelý rok vlastním kobylku Heriet, ryzka s odznaky, KHV 180, narozena leden 2009, původ v průzkaze napsán není což mě taky dost mrzí že nevím y čeho ta moje holka pochází :(, na zadních nohou má výrazné jizvy od poranění z minulosti, ničemu nevadí.. Já jsem ji koupila z jatek z Lužce nad Cidlinou, kam byla dána panem Michalem Prokešem z Lišic v pouhých 5ti letech. touto cestou chci zjistit její minulost a najít pana Prokeše, kterého hledám již dost dlouho, kvůli přepisu klisny. :( přikládám foto a děkuji všem co o ní budou cokoliv vědět :).

Gitule vrtule

30.8.2015 11:49
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

helminka napsal(a):
Dobrý den, již necelý rok vlastním kobylku Heriet, ryzka s odznaky, KHV 180, narozena leden 2009, původ v průzkaze napsán není což mě taky dost mrzí že nevím y čeho ta moje holka pochází :(, na zadních nohou má výrazné jizvy od poranění z minulosti, ničemu nevadí.. Já jsem ji koupila z jatek z Lužce nad Cidlinou, kam byla dána panem Michalem Prokešem z Lišic v pouhých 5ti letech. touto cestou chci zjistit její minulost a najít pana Prokeše, kterého hledám již dost dlouho, kvůli přepisu klisny. :( přikládám foto a děkuji všem co o ní budou cokoliv vědět :).

Vám prodala jatka klisnu, kterou dotyčný odvezl?Tohle kdybych zjistila já, tak bych to hnala na soud, tohle je přísně zakázáno a pochybuju, že vám dotyčný chlap, kterej v domnění, že klisna je po smrti přepíše klisnu, navíc musel hlásit na ústřední evidenci přece, že jí nechal utratit a pokud se tak rozhodl, měl pro to své důvody.Pokud to tak chtěl, bylo to jeho rozhodnutí.Já bych si tohle nenechala líbit teda a udělala bych haloo jako prase i v médiích.

30.8.2015 12:18
sisi58

XXX.XXX.218.3

Třeba je to jen špatně napsané.
Mohl se bývalý majitel potkat se zadavatelkou a domluvit se.
Nedělejte hned poprask.
Helminka to určitě vysvětlí

Gitule vrtule

30.8.2015 13:21
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
Třeba je to jen špatně napsané.
Mohl se bývalý majitel potkat se zadavatelkou a domluvit se.
Nedělejte hned poprask.
Helminka to určitě vysvětlí

Pokud by to tak bylo, proč by ho hledala po roce a ještě neměla stále na sebe koně přepsaného?Tohle není normální, vlastně dote´d cokoli kůń provede její vinou odnese dotyčný.Pochybuju, že by byl tak benevolentní a tohle podstoupil dobrovolně, aniž by se zajímal, proč na sebe nemá koně napsaného do uvedeného termínu zadaného.Jsem zvědavá na rádoby vysvětlení teda

30.8.2015 18:47
sisi58

XXX.XXX.218.3

Ne každý má vše u koně v pořádku.
A co se týká přepisu, posuďte sama, co se mi stalo.
Koupila jsem kobylu, jako čtvrtý majitel. Volala jsem do Slatiňan kvůli nějaké drobné nejasnosti.
Paní na mě hned po pozdravu vybalila, že ano, že už mají pro mě ten náhradní modrý průkaz nachystaný a že mi ho pošlou. Dokonce mě oslovila jménem té ženštiny, bohužel jsem si ho nezapamatovala
Já měla doma kobylu i průkaz a někdo si nárokoval duplikát na jinou kobylu.
Takže to, že někdo nemá přepsaného koně, mě vůbec neudivuje.
A určitě je hromada majitelů, kteří stále neví, že po změně občanského zákoníku ručí za svého koně hlavou i majetkem, ať už je ten kůň kdekoliv.

30.8.2015 19:24
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

No a právě proto máte na průrazu uvedeno že neslouží jako doklad komu koník patří to řeší kupní smlouva a podobně takže i z hlediska zákona může být zapsaná v průkaze jiná osoba než je majitel

30.8.2015 20:24
sisi58

XXX.XXX.218.3

tony-jcb napsal(a):
No a právě proto máte na průrazu uvedeno že neslouží jako doklad komu koník patří to řeší kupní smlouva a podobně takže i z hlediska zákona může být zapsaná v průkaze jiná osoba než je majitel

To se snažím vysvětlit Gituli vrtuli, přece.
Já kupní smlouvy na své koně mám a v pořádku.

30.8.2015 21:39
helminka

XXX.XXX.209.227

Ano kupní smlouvu na klisnu samozřejmě mám... jenže její život je zřejmě jedna velká černota když pána který je v průkaze hledá i policie, prosím nevím proč mi nadáváte.. ale není to moje chyba.. dotyčný vůbec nedat na UEK že ji dává na jatka... neřete mě, já chci poznat někoho kdo zná mou kobylu, či jejího předbývalého majitele, děkuji za pochopení a za urážky!

30.8.2015 21:41
helminka

XXX.XXX.209.227

Gitule vrtule napsal(a):
Pokud by to tak bylo, proč by ho hledala po roce a ještě neměla stále na sebe koně přepsaného?Tohle není normální, vlastně dote´d cokoli kůń provede její vinou odnese dotyčný.Pochybuju, že by byl tak benevolentní a tohle podstoupil dobrovolně, aniž by se zajímal, proč na sebe nemá koně napsaného do uvedeného termínu zadaného.Jsem zvědavá na rádoby vysvětlení teda

JaK TO asi podle vás mám udělat, když ten člověk je hladaný i polici a neví kde je! hledám ho celou dobu...

Gitule vrtule

31.8.2015 09:48
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
To se snažím vysvětlit Gituli vrtuli, přece.
Já kupní smlouvy na své koně mám a v pořádku.

Já mám u svých koní také vše v pořádku, proto nechápu zadavatelku, která píše, že jí koně prodala jatka, pokud dobře čtu, tudíž je to dosti zařážející.

Gitule vrtule

31.8.2015 09:54
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

helminka napsal(a):
Ano kupní smlouvu na klisnu samozřejmě mám... jenže její život je zřejmě jedna velká černota když pána který je v průkaze hledá i policie, prosím nevím proč mi nadáváte.. ale není to moje chyba.. dotyčný vůbec nedat na UEK že ji dává na jatka... neřete mě, já chci poznat někoho kdo zná mou kobylu, či jejího předbývalého majitele, děkuji za pochopení a za urážky!

Nikdo vám nenadává, to bych napsala úplně jiným slovníkem.Přečtěte si, co jste napsala a pak mojí reakci, která je adekvátní.Jatka vám nemají co prodávat koně, kterého někdo na ně dovezl a měl důvod se koně zbavit.Navíc je to vaše chyba, protože jste takovou koupi údajnou vůbec udělala.Pokud by smlouva a papíry byly v pořádku, ve Slatiňanech vám to přepíší ani nemrknete.Na UEK se nedává vědět, že někdo plánuje koně dát na jatka, ale s průkazem se tam jde, tam jatka potvrdí porážku zvířete a ten se následne pošle na UEK a ta jej vyjme z evidence koní.Takže pokud nemáte smlouvu, vaše blbost, jinak by jste už měla koně dááááávno na sebe přepsaného.

31.8.2015 11:44
helminka

XXX.XXX.209.227

Pokud klisnu neznáte, prosím nereagujte!

Gitule vrtule

31.8.2015 12:54
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

helminka napsal(a):

Já můžu reagovat na co chci a od toho koneckonců zdejší konverzace jsou.Je vidět, že si čím dál víc lidí pořizuje koně bez znalostí toho, co by měly mít za papíry, měly vyřídit a o tom, jak se někteří rádoby majitelé starají o své koně ani nemluvím.No jo, jsme v České republice, co jiného čekat.

Gitule vrtule

31.8.2015 12:55
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

helminka napsal(a):

Navíc nejde o koně, ale o vás a vaši neznalost.

31.8.2015 14:49
sisi58

XXX.XXX.218.3

Gitule vrtule napsal(a):
Navíc nejde o koně, ale o vás a vaši neznalost.

Pokoušela jsem se Vám napsat interní zprávu, bohužel Váš login neexistuje
Vloudila se chybička nebo je to úmysl?
Zuzka.

31.8.2015 14:57
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak kupní smlouvu máš napiš do slatinan a požádej o přepis i bez pána pokud nemáš průkaz vystaví ti duplikát.

Gitule vrtule

31.8.2015 17:50
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
Pokoušela jsem se Vám napsat interní zprávu, bohužel Váš login neexistuje
Vloudila se chybička nebo je to úmysl?
Zuzka.

Nejspíš chyba, páč já existuju.-).

31.8.2015 20:08
sisi58

XXX.XXX.218.3

Gitule vrtule napsal(a):
Nejspíš chyba, páč já existuju.-).

Jasně, že jste, ale na rozdíl od ostatních, máte login u příspěvků černý, ne zelený a nejde se podívat, kdo jste
Jste tajnosnubná

Gitule vrtule

1.9.2015 10:42
Gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
Jasně, že jste, ale na rozdíl od ostatních, máte login u příspěvků černý, ne zelený a nejde se podívat, kdo jste
Jste tajnosnubná

Pokud budu chtít, aby někdo věděl, kdo jsem, udělám to.Ale nemusí každej prd taky na netu vědět všechno smajlík Ráda si zachovávám intimitu sobě vlastní.Asi tak.

1.9.2015 10:53
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

sisi58 napsal(a):
Jste tajnosnubná

Tak už snad mi můžete napsat tu vaši interní zprávu, když jsem se zpřístupnila :-D

1.9.2015 20:55
sisi58

XXX.XXX.218.3

Myslím, že jsem po přečtení Vašeho předposledního příspěvku zapomněla, co jsem Vám vlasně chtěla.
Klidně se zase začerněte a zachovejte si svou intimitu ať Vám každý, zde na netu přítomný prd(nejspíš jsem k nim také počitaná), nemůže psát.
Přeji pěkný večer.

Přidejte reakci

Přidat smajlík