Před cca 2 lety jsem koupila koním gumové mísy z ušima. Měly by být odolné povětrnostním vlivům i případným ničícím zásahům koní. Bohužel poslední dobou mi dno připadá jakoby rozleptané, roztřepené, pouští to černou barvu, no vůbec se mi to nelíbí a připadá mi to i nebezpečné. Koně to způsobili jenom tím, že mísu důkladně vylizovali od všech zbytků krmení. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Já osobně to tedy vyhodím a bohužel budu muset hledat jinou vychytávku.
Gitule vrtule
XXX.XXX.148.31
makki
napsal(a):
Před cca 2 lety jsem koupila koním gumové mísy z ušima. Měly by být odolné povětrnostním vlivům i případným ničícím zásahům koní. Bohužel poslední dobou mi dno připadá jakoby rozleptané, roztřepené, pouští to černou barvu, no vůbec se mi to nelíbí a připadá mi to i nebezpečné. Koně to způsobili jenom tím, že mísu důkladně vylizovali od všech zbytků krmení. Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Já osobně to tedy vyhodím a bohužel budu muset hledat jinou vychytávku.
Já koupila obyč kýble pro koně na krmení a mám je přes tři roky.Spokojenost.On ten ohebnej plast je méně odolný, protože musí pružit i v mínus 20 a tak to není taková kvalita, jako se čekalo.Jsem pro klasiku, než tahat gumáky, radši normál kýbl černej plast.
Ono taky co se té měkké pryže týká je třeba si uvědomit že čím je to měkkčejší, ohebnější, poddajnější tím víc v té pryži bylo použito změkčovadel. Vůči působení různých chemikálií (třeba i slin koně) to asi může být daleko méně odolné než tvrdý plast nebo tvrdá guma. Je možné že koně tím sliněním naerodovali povrch té pryže. Jako neumím si představit že by to zrovna působením koňských slin mělo něco uvolňovat, ale můžou na to třeba působit i nějaké kyseliny nebo rozpouštědla uvolňující se někde v okolí nebo při kontaktu (nevím jakým způsobem a kde na tom to krmení podáváte). Nicméně jestli se to drolí určitě asi není dobré aby to kůň do sebe náhodou dostával (třeba tím vylizováním)...Já bych to asi taky vyhodila nebo tomu našla jinčí bezpečnější využití...
Taky jsem měla dříve černé kýble v pneumatice, ale i ty mi po nějakém čase připadaly jako oloupané. Tak jsem koupila ta mísy a z počátku to bylo super. Ale teď to pouští i černou barvu, takže do toho příští rok dám kytky. Koupila jsem místo toho měkké koše.
http://www.utc.cz/cs/kos-plastovy-39-x-30-cm/335828p/.
Dep
XXX.XXX.235.4
Zdravím,
já jsem měla klasické černé kbelíky, ale holky mi je pravidelně praskly. Hlavně babinka ta s tím dělá takové divy. Někdy do toho šlápne nebo kopne.. :) tak jsem si koupila kbelíky na krmení na tento způsob - akorát jsou nižší a širší. http://www.rajtak.cz/stajove-vybaveni/stajove-vedro.htm a fakt drží. Už je mám přes rok a nejsou naprasklá, neloupou se. Paní už je tam ale nemá, ale zkuste se zeptat. Je to takový pevný a tvrdý plast. A kbelík je opravdu silný.