klarinka
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda svým koníkům 24/7 nastýláte přístřešek? Letos budu mít poprvé ve svém a vidím, že kobyly do přístřešku skoro vůbec nechodí, spíš tam jen tak projdou a jdou do lesíka. Jak to máte vy?
Ten náš máme vystlaný slámou, ale teda mě osobně by zajímalo, kdy ten přístřešek naposledy kydali
Koně tam jsou jenom při velkých vedrech, a nebo když je opravdu hodně silné nečasí.
Já na zimu přístřešek vždy nastýlám...aby měla vždy kobyla možnost si lehnout a neležela na promrzlý zemi...mám to štěstí, že kobyla do přístřešku nikdy nebobkuje, vždy jen čůrá..takže to jen každý den vyberu a trochu přistelu čistou slámou...přes léto přístřešek moc nevyužívá, ale jak jí tam dám na zimu slámu, tak noc co noc je zalezlá vevnitř a chrní
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tiež na zimu nastielame-robíme hlbokú podstielku. Denne z nej vyberáme bobky, moč steká dolu cez slamu. Podľa potreby dostelieme raz-dvakrát do týždňa.
klarinka
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda svým koníkům 24/7 nastýláte přístřešek? Letos budu mít poprvé ve svém a vidím, že kobyly do přístřešku skoro vůbec nechodí, spíš tam jen tak projdou a jdou do lesíka. Jak to máte vy?
Já nastýlám přístřešek slámou cca 20-30cm vrstvou, mám ho na hlíně, na něm ty velký těžký černý gumy pro zvířata, sespádovaný trošku a na tom slámu.Když chodím krmit, seno dávám i do jeslí v přístřešku a kobyla má aspoň na hodinu, dvě, než to sežere nohy izolovaný od zmrzlé země.Sama tam moc nechodí, jen když byly extrémní vedra, deště, nebo vítr, ale nezdá se mi, že by tam chodila na záchod.Tak jeden bobek denně tam je, ten hned vyhodím a je klid.Navíc letos mám slámu z triticale, aby jí nesežrala :-D přes zimu mi stačí ten velký balík slámy do přístřešku i s kydáním případným.Jinak čůrá venku v pohodě.