Ahojky všem,
potřebovala bych poradit.Mám tarou 30letou plnokrevnou kobču.Co jsem jí koupila je dušná mám jí 12let ted jak byly ty ošklivý 40 stupnpvý horka kobča měla záchvat snad se z toho dostala ale dýchá hůře ještě než před tím záchvatem.Jak nemohla dýchat tak zhubla neudýchala to a nenažrala 14 dní ok.Žrala a pohoda říkala jsem si ona to dožene.Teď je to týden co dostala flegmonu do zadní levé nohy.Už je snad z nejhoršího venku.U obou vecí tu byla a jezdí vetka.Jinak má málo zubů ty jsou udělané je to měsíc broušené a zkus předních jakž takž ok ale zadní dost chybí.
Krmení seno ad libidum máčené jinak venku mokrý balík kropím hadicí.Tráva vodím jí na celý den na pastvu - málo trávy bylo sucho 1,5l vojtěškových granulí (suchý stav) - máčíme 1l granule pro seniory od Fixkraftu, tři rohlíky,5ks jablek vitamíny a doplňěk na klouby od gelaponu.Ted ještě kukuřici.To vše dvakrát denně.A Stále to není ono při té flegmoně ještě zhubla.Co pro ní ještě mužu udělat?
Mám objednané musli od St Hippolyt pro staré koně.
Pořád ne a ne se okulatit.Chrastí na ní kosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nové složky KD přidávat postupně, po malých dávkách, dávky zvyšovat též pomalu, zejména olej.
Vařené lněné semínko, konopné otruby, řepkový olej, máčené melasované řepné řízky, rozmočené travní granule od jamenské-ty by šlo cca neomezeně.
Krmit příkrm 5x denně místo 2x.
Na noc/ tady je 10st/ tenkou deku-cca pláštěnku.
Poslat kopro- sediment a EPG, dle výsledku se zařídit.
Dát si udělat KD od ing Moniky Mechové.
runda
napsal(a):
Ahojky všem,
potřebovala bych poradit.Mám tarou 30letou plnokrevnou kobču.Co jsem jí koupila je dušná mám jí 12let ted jak byly ty ošklivý 40 stupnpvý horka kobča měla záchvat snad se z toho dostala ale dýchá hůře ještě než před tím záchvatem.Jak nemohla dýchat tak zhubla neudýchala to a nenažrala 14 dní ok.Žrala a pohoda říkala jsem si ona to dožene.Teď je to týden co dostala flegmonu do zadní levé nohy.Už je snad z nejhoršího venku.U obou vecí tu byla a jezdí vetka.Jinak má málo zubů ty jsou udělané je to měsíc broušené a zkus předních jakž takž ok ale zadní dost chybí.
Krmení seno ad libidum máčené jinak venku mokrý balík kropím hadicí.Tráva vodím jí na celý den na pastvu - málo trávy bylo sucho 1,5l vojtěškových granulí (suchý stav) - máčíme 1l granule pro seniory od Fixkraftu, tři rohlíky,5ks jablek vitamíny a doplňěk na klouby od gelaponu.Ted ještě kukuřici.To vše dvakrát denně.A Stále to není ono při té flegmoně ještě zhubla.Co pro ní ještě mužu udělat?
Mám objednané musli od St Hippolyt pro staré koně.
Pořád ne a ne se okulatit.Chrastí na ní kosti.
Upřímně- ne každý starý kůň může vypadat dobře.Tak jako se už tolik nepohybují, nepracují svaly, těžko se nají, špatně se rozžvýkává strava a o dalších problémech ani nemluvě.Možná bych zkusila dát lehčí deku.Začíná podzim za chvíli a to, co nespálí zahříváním a ušetří díky dece, by mohlo pomoci aspoń, aby nevypadala jako pytel kostí-bez urážky.Na tu dušnost pomáhají bylinkové musli apod.a hlavně ustájení 24/7 pokud to jde, je to nejlepší volba.Držím palce