japalou
XXX.XXX.53.162
Bezpecnost by mela byt u koni vzdy lidi si casto zahravaji a kaslou na to co se muze stat
puste si video na 6minute a 17vterine
https://www.youtube.com/watch?v=YEnN0CZ9S1E.
Verte mi, že toto je len veľmi slabý odvar toho čo by ste na podobných akciách v tom okolí mohli vidieť.. tu aspoň ten človek neubližuje koňovi, je dospelý zodpovedá za seba sám. Keď však vidíte ako tam veselo westernujú na 2 ročných chlaďasoch s 30 cm pákami a ostrohami a tryskujú pred pretekmi v oráčine, stavajú tam kone na zadné tak že im rvú do huby a takmer sa s nimi prevrátia a ľudia im za to ešte aj tlieskajú (!) tak vtedy by sa vám až chcelo fakt vracať verte mi
japalou
napsal(a):
Bezpecnost by mela byt u koni vzdy lidi si casto zahravaji a kaslou na to co se muze stat
puste si video na 6minute a 17vterine
https://www.youtube.com/watch?v=YEnN0CZ9S1E.
Takových a jiných případů a videí je všude dost.Nekoukám na to zásadně nikdy, ani toto jsem neshlédla, jen dle komentářů usuzuji, že to není moc hezké na koukání.Lepší jsou videa, kde se koně učí, dělají pokroky a ukazují, jak skvěle jsou sehraní se svým majitelem, cvičitelem apod.Ne toto, zbytečná ztráta času pro mě.
mgtka
napsal(a):
V tomto ohledu jsem si vzpoměla na kurz E. Blechy, kde mockrát zopakoval, že bezpečnost na prvním místě...když to řeknu nadneseně...ať si ten kůň radši poláme nohy-nechte ho, vy máte zdraví jen jedno a to je to nejdůležitější.
To se mi na něm moc líbilo.
Oni koně jsou na sebe dosti opatrní a když se nedej bože něco pos... a kůň se zraní, je to spíš o jeho hlouposti, neodhadnutí.Ale je pravda, že zdraví má člověk jen jedno a ta vteřina se zpátky vzít nedá.
japalou
XXX.XXX.53.162
Mam hodne a spolehlive a vychovane kone, ale tohle bych nikdy neudelala neomotavala bych si ani kolem malicku natoz kolem ruky...verte ze i ten sebehodnejsi a vychovanejsi a trenovany kun se muze necekane leknout a pak... zazila jsem na parkurech vlaceni jezdce konem, nevyhodil mu bezpecnosni trmen...jezdec nastesti prezil ale nasledky zdravotni si nese po cely zivot
lidi se proste radi predvadeji a hresi na to ze se nic nestane protroze to uz delali 100x nebo i vickrat
Jééé takového blázínka znám taky.Znám pána kterej při každé vyjížďce připne dlouhé vodítko koni k uzdě nebo k ohlávce a zbytek si omotá přes rameno kolem hrudi (aby mu to nezavazelo někde na sedle nebo tak...) Je to mazec, vždycky těžce nechápu když to vidím.A to ten pán žádný pnh nedělá, spíš naopak má ty koně těžce nezvladatelné(nejdou zastavit, nacválají i natryskají si kdy chtějí, často kozlují)