Chtěla bych vás poprosit o rady ohledně čištění kompletního sedla.
Nedávno jsem se pustila do čištění sedla, začala jsem tím že jsem ho celé mokrým hadrem vyčistila a namazala. Pak jsem se chtěla pustit do odstranění chlupů z spodní strany sedla a pod bočnicí, kde taky byly chlupy. Mám světlého poníka, takže na černém sedle jdou ty chlupy opravdu vidět. Dělala jsem to technikou lepící pasky, nalepila jsem a odlepila, některé chlupy se sice odlepily, ale hodně jich tam pořád zůstalo... Nemáte nějaký tip jak chlupy rychle a nenáročně odstranit ?
Jako další jsem se pustila do odsrtranění rzi z třmenů. Použila jsem ocet, ale moc to nepomohlo. Jako další jsem zkusila pastu ze sody, ta zabrala trochu více, ale když jsem ji začala smývat, tak jako by se místy smyla i stříbrná barva třmenů. Nemáte na to taky nějaký účinný trik ?
Předem děkuji za odpovědi.
Kdysi jsem našla na poli prorezlou podkovu, bůhví jak stará byla. Můj plán byl jednoduchý, vložila jsem ji do gbelíku, nalila vařící vodu a přidala odstraňovač rzi, je to skoro 10 let zpátky nevím tedy jestl ise ještě někde vyskytuje, ale myslím, že to byl nějakej přípravek od značky BANG. Pak jsem vzala rejžák, tlusté gumové rukavice, abych se neopařila od horké vody a začala podkovu drbat. Po několika opakováních vypadala skoro jako nová, rozhodně nebyla celá oranžovo-černá od rzi.
I na chlupy bych zkusila gumovou rukavici. Dle popisu máte vlněné polštáře, Pomocí gumové rukavice odstraňuju chlupy z pohovky, možná by to zabalo i na sedlo... a nebo vysavač, i když nevím, zda by nějak nenarušil obsah polštářů, i když to je asi blbost.