Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dee1

20.9.2015 20:32
dee1

XXX.XXX.157.193

Chtěla bych se zeptat - jak nejlépe a účinně na to, aby se kůň podsadil a dal hlavu dolů? Mám mladou kobylu, leze po předku, hlavu cpe jak žirafa nahoru a při cvalu se mi hrozně věší do udidla, jako by mě chtěla stáhnout, takže je těžké udržet ji v tempu.. Myslíte že by pomohlo zkusit koně vyvázat, aby si trochu osvojil že s hlavou dole to půjde líp, nebo to bude k ničemu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.9.2015 20:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bude to k ničemu. Do té doby, dokud si nevezmete k sobě nějakého šikovného trenéra. Není to myšleno zle, ale pokud to, na co se ptáš, neumíš zvládnout sama, tak určitě nevyvazuj - těžko to bude správně použito a bude fungovat. Navíc na mladého koně optimálně žádná udělátka nepatří ;)
Zkus si jí nejdřív připravit na lonži - tam můžeš nejlépe vidět, zda už začíná pracovat zádí.
Až budeš v sedle, nečekej, že se bude podsazovat. Dokud nebude kobylka ve své rovnováze, srovnaná s váhou jezdce, těžko po ní můžeš chtít, aby chodila podsazená a "sbalená" (sbalená je, doufejme, myšleno "týl dopředu dolů")... u mladého koně je třeba se nejlépe soustředit hlavně na pravidelné tempo, srozumitelnost a důslednost v pobídkách. Pokud budeš jezdit správně, sám ti nabídne snížení týlu. A až nabídne toto, správně nasvalí a získá rovnováhu, bude možné po ní začít chtít podsazení. Ale do té doby uplyne moře času..
A alespoň na ty začátky je vážně nejlepší mít někoho zkušeného na zemi

Jaja007

21.9.2015 08:02
Jaja007

XXX.XXX.41.2

Kůň jde na přilnutí sám od sebe, NE NIKDY OTĚŽÍ ČI UDĚLÁTKY!

Kůň, který má rovnováhu, jde v tempu a je hlavně pořádně uvolnění nabídne přilnutí sám od sebe, pokud je na to dostatečným tréninkem a postupem schopen.

Sama říkáte, že je kůň mladý, proto mám hodně otázek.

Jste si jistá, že je kůň DOOPRAVDY uvolněný?

Má rovnováhu a umí se nosit sám i s jezdcem?

Je dostatečně silná a osvalená na takovou práci?

Kolik jí je?

Kůň, zvláště mladý (když se dělá vše jak má) nemá sebemenší potřebu jít proti jezdci a způsobovat si bolest. Takové jednání koně značí reakci na tvrdého jezdce a prací, na kterou kůň není dostatečně připraven.

Nikdo takto z dálky Vám neporadí, přizvěte si zkušenější osobu, která Vám vysvětlí, jak zacházet s mladým koněm. Tak trápíte akorát koně i sebe a nikam to nevede. Pokud Vy nebudete akceptovat takové jasné signály koně, že takto ne, tak si zaděláváte na nehezký průser.

21.9.2015 10:23
katkaa1

XXX.XXX.187.26

dee1 napsal(a):
Chtěla bych se zeptat - jak nejlépe a účinně na to, aby se kůň podsadil a dal hlavu dolů? Mám mladou kobylu, leze po předku, hlavu cpe jak žirafa nahoru a při cvalu se mi hrozně věší do udidla, jako by mě chtěla stáhnout, takže je těžké udržet ji v tempu.. Myslíte že by pomohlo zkusit koně vyvázat, aby si trochu osvojil že s hlavou dole to půjde líp, nebo to bude k ničemu?

Pokiaľ sa na toto pýtaš tak jediná rada je TRÉNER.
Určite koňa nevyväzuj keď ho nevieš jazdiť bez toho. Práca s mladým koňom je umenie a treba si ju zaslúžiť skúsenosťami.

21.9.2015 17:57
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Dámi prominou ale lepší výraz neznam. Kůň se jezdí prdelí a ne otěžema a nadej bože vyvázáním !

21.9.2015 20:42
Terven

XXX.XXX.110.147

tony-jcb napsal(a):
Dámi prominou ale lepší výraz neznam. Kůň se jezdí prdelí a ne otěžema a nadej bože vyvázáním !

V jednoduchosti je krása

Přidejte reakci

Přidat smajlík