Rozbor trusu na bakteriologii na veterině?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2015 07:42
klarinka

XXX.XXX.208.129

Dobrý den, kamarádka mi říkala, že přímo u nás na veterině dělají bakterologii. Je to možné? Vždy jsem to posílala do SVÚ.

24.9.2015 09:08
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Většina veterinářů bez problémů provede ve své laboratoři rozbor koprologie.Koblížek musí být čerstvý a v čisté skleničce od přesnídávky nebo tak.Nemusí být celý.Stačí část koblížku

24.9.2015 09:51
rencamo

XXX.XXX.11.23

gitule vrtule napsal(a):
Většina veterinářů bez problémů provede ve své laboratoři rozbor koprologie.Koblížek musí být čerstvý a v čisté skleničce od přesnídávky nebo tak.Nemusí být celý.Stačí část koblížku

No jo, ale je trochu (dost) rozdíl mezi bakteriologií a koprologií. Smysl této odpovědi mi uniká.

24.9.2015 10:25
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

rencamo napsal(a):
No jo, ale je trochu (dost) rozdíl mezi bakteriologií a koprologií. Smysl této odpovědi mi uniká.

OUuuuu mi to nějak uniklo... já vím, že bakteriologie se většinou dělá z kožních stěrů a výtěrů...ten bobík mi unikl jaksi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2015 11:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

klarinka napsal(a):
Dobrý den, kamarádka mi říkala, že přímo u nás na veterině dělají bakterologii. Je to možné? Vždy jsem to posílala do SVÚ.

Teoreticky to možné je, ale k takové kultivaci je potřeba laboratoř, vybavení, laborantky, mikrobiolog. Čas. Nedá se to dělat jen tak někde v zázemí a pochybuju, že jedna veterina by vlastní laboratoř uživila. Jo, na některé věci, třeba na moč, se dělají takové rychlo kultivační sety, tak to se dá udělat i na veterině. Ale jinak...proto existuje SVÚ nebo Sevaron a tak, protože přímo na veterině se bakteriologie nestihne a nezvládne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík