Jakou kameru/foťák pořídit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2015 23:02
keira

XXX.XXX.106.7

Chtěla bych si pořídit nějaké záznamové zařízení na natáčení a focení při tréninkách. Sice máme v rodině zrcadlovku a 2 kompakty, které si mohu půjčovat, ale nic z toho není čistě mé a tak jsou věčně v jiném městě, vybité, bez příslušenství... atd.. Ale nevím, co vzít přesně, zdali kameru, která umí fotit, nebo foťák, který umí natáček? A když foťák, tak kompakt nebo zrcadlovku? Video je asi lepší na analýzu chyb, ale hezčí fotky na památku zase udělá spíš foťák.

Určitě je potřeba, aby to jaksi umělo zaznamenávat rychle se pohybující objekt, mělo stabilizaci obrazu, nějaký zoom... ale jinak nevím. Optimálně abych se vešla do 10tis.. Máte s něčím dobrou zkušenost?

28.9.2015 08:13
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak to musíš slevit z nároků buď pořádnou zrcadlovku a k tomu objektiv (30 to nespraví) nebo mizerný fotky.Za těch 10 neni ani tělo

28.9.2015 08:47
lenacia

XXX.XXX.205.245

keira napsal(a):
Chtěla bych si pořídit nějaké záznamové zařízení na natáčení a focení při tréninkách. Sice máme v rodině zrcadlovku a 2 kompakty, které si mohu půjčovat, ale nic z toho není čistě mé a tak jsou věčně v jiném městě, vybité, bez příslušenství... atd.. Ale nevím, co vzít přesně, zdali kameru, která umí fotit, nebo foťák, který umí natáček? A když foťák, tak kompakt nebo zrcadlovku? Video je asi lepší na analýzu chyb, ale hezčí fotky na památku zase udělá spíš foťák.

Určitě je potřeba, aby to jaksi umělo zaznamenávat rychle se pohybující objekt, mělo stabilizaci obrazu, nějaký zoom... ale jinak nevím. Optimálně abych se vešla do 10tis.. Máte s něčím dobrou zkušenost?

Http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=379687
chybí očnice, ale ta se dá koupit za pár fufňíků http://www.dx.com/cs/p/ef-eye-cup-for-canon-1100d-650d-600d-550d-500d-450d-black-158222?tc=CZK&gclid=CLmmh5eOmcgCFevnwgodJkQFWA#.VgjfaJfVAfQ

Dál je to pouze tělo, budeš potřebovat objektivy, pokud děláte tréninky někde ve venkovní jízdárně, nebudeš ptořebovat nic extra, tenhle objektiv je základní objektiv, nic extra a zabírá hodně široké záběry, ale pro začátečníka nanejvýš dostačující.
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=191950

bohužel tady sranda končí. do 10 tisíc jsi se doteď vešla, ale ke koním ptořebuješ spíše větší zoom. Zkus se podívat po bazarech, ale pochybuju, že ho najdeš, docela ho lidi chtějí.
http://www.xdigital.cz/canon-ef-s-55-250mm-f4-5-6-is-stm-doprava-zdarma-p3787?gclid=CIii4r-PmcgCFQYewwody7cBRA
Já s ním fotila několik let a byly z toho dobré snímky.

Ještě by bylo fajn zkusit sehnat jeden pevný objewktiv s dobrou světelností Canon EF 50mm f/1.8 se pohybuje kolem 2500 tisíc

Toť vše k zrcadlovkám, EOS 550D má tu výhodu, že umí i natáčet videa (počítej s tím, že si musíš koupit SD kartu=>> "Class 10,32gb" protože jinak ti to natáčení bude sekat, vypínat a přerušovat)

A dále je otázka vaší seberealizace a nároků. Dnes má dobrej kvalitní foťák i kdejaký mobil v ceně okolo těch 10 tisíc.
Chcete fakt jen nějaké památkové snímky? Ultrazoomy od cenové kategorie 6000 a výš jsou velmi kvalitní, nějaké běžné snímky z jízdárny a video zvládnou levou zadní, a není třeba utrácet za zrcadlovku a objektivy.

28.9.2015 09:26
belgicanda

XXX.XXX.52.22

Za mě kameru která dobře fotí ;) Přece jen budeš asi častěji točit abys věděla co a jak děláš špatně a občas nějaká ta fotka ;) Mám kameru a hodně často točím ale občas udělám nějakou tu fotku a super ;) je ostrá i když zrovna s koněm tryskám kolem. http://www.aaron.cz/produkty/sony-dcr-sr290e
Bohužel už se neprodává ale na trhu je spoustu novějších a lepších.

28.9.2015 09:26
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak já myslel něco na focení bez omezení jako nikon 5500 a víš

28.9.2015 09:59
lenacia

XXX.XXX.205.245

tony-jcb napsal(a):
Tak já myslel něco na focení bez omezení jako nikon 5500 a víš

Já mám doma Canon 600D a rozhodně si na omezhení stěžovat nemůžu... možná tak maximálně na rychlost závěrky a občas ostření, ale to jsou naprosto minimální banality.

28.9.2015 10:08
keira

XXX.XXX.106.7

Tak na focení koní a kytiček asi nepotřebuju profi zrcadlovku. Sice mám sklon být maximalista, ale to by mi taky na to mohly padnout všechny úspory a pořídit výbavu za několikanásobek ceny koně je asi trošku nonsens ;-)

Pokud bych dospěla k závěru, že skutečně nejlépe mi bude vyhovovat zrcadlovka, koukla bych se po nějakých bazarových. Ale nevím, jestli chci něco tak velikého. Ještě stojí možná za zvážení kategorie bezzrcadlovky. Zdá se mi, že tyhle věci stojí něco málo nad 10 a fotí slušně:
https://www.alza.cz/digitalni-foto/kompakty-s-vymennym-objektivem/18852432.htm#f&cst=0&pg=1&pn=1&sc=777

Ultrazoomy fotí dost soudkovitě a mají horší světelnost, takže to spíš ne, přeci jen mě většinou při focení limituje světlo (kůň je rozmazaný, tátova zrcadlovka Olympus E 420 za šera dokonce odmítá fotit uplně).

28.9.2015 10:20
lenacia

XXX.XXX.205.245

keira napsal(a):
Tak na focení koní a kytiček asi nepotřebuju profi zrcadlovku. Sice mám sklon být maximalista, ale to by mi taky na to mohly padnout všechny úspory a pořídit výbavu za několikanásobek ceny koně je asi trošku nonsens ;-)

Pokud bych dospěla k závěru, že skutečně nejlépe mi bude vyhovovat zrcadlovka, koukla bych se po nějakých bazarových. Ale nevím, jestli chci něco tak velikého. Ještě stojí možná za zvážení kategorie bezzrcadlovky. Zdá se mi, že tyhle věci stojí něco málo nad 10 a fotí slušně:
https://www.alza.cz/digitalni-foto/kompakty-s-vymennym-objektivem/18852432.htm#f&cst=0&pg=1&pn=1&sc=777

Ultrazoomy fotí dost soudkovitě a mají horší světelnost, takže to spíš ne, přeci jen mě většinou při focení limituje světlo (kůň je rozmazaný, tátova zrcadlovka Olympus E 420 za šera dokonce odmítá fotit uplně).

Omylplus E-420, no tak ten vůbec... s tím jsem se trápila čtyři roky a nakonec jsem si pořídila canon eos 600D.
Ultrazoomy se musí dobře vybrat, třeba tenhle má naše známá a je s ním spokojená
https://www.fotoskoda.cz/panasonic-lumix-dmc-fz72/

odkud ste? Já osobně bych doporučovala nvštívit obchod Fotoškoda v Praze. Ceny tam sice mají docela nadsazené nad jiné prodejny, ale i když nic nekoupíte, tak je tam vždy někdo odborně vyškolený, který vám moc dobře poradí a nabídne alternativy, navíc si lze fotoaparáty i vyzkoušet.

28.9.2015 10:37
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

lenacia napsal(a):
Já mám doma Canon 600D a rozhodně si na omezhení stěžovat nemůžu... možná tak maximálně na rychlost závěrky a občas ostření, ale to jsou naprosto minimální banality.

Tak já na nikona taky ne za špatných světelných podmínek 9 ostrých za vteřinu a ojektiv mam 55-105 na takový ty kravinky. takhle to fotí za šera bez přípravy

28.9.2015 10:39
kapička

XXX.XXX.5.211

Zrcadlovky jsou pro lidi, co rozumí co dělá clona, co čas, iso atd. S kamarádkou obě fotím, ona sice amatérky, ale víceméně na zakázku, umístila na stupních vítězů v několika soutěžích, mimo jiné hodnocených i Sárou Saudkovou, já fotím jen pro zábavu, krajinky, koně. Kupodivu obě máme x let starý základní model od Canonu... Obě máme stejnou zkušenost, když někomu vrazíme náš foťák do ruky, nastavený, stačí jen "cvakat", nikdy z toho nelezou tak pěkné fotky jako od nás. Ono už jenom zamířit ostřící bod na správné místo je věda
Teď jsem měla příležitost vidět fotky ze staršího Canon PowerShot S5 IS a dělal pěkné fotky i videa. Takže pro normálního trochu náročnějšího smrtelníka, který nechce studovat všechny technické souvislosti s fotografováním, tahat sebou objektivy, jsou tyhle kompakty s cenou kolem 10 tis. dobrou alternativou.
Ne každý potřebuje Ferrari, aby si užil pocit za volantem...

28.9.2015 10:47
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak samozřejmá věc je že každý má jiné představy co je dostačující základ pro mne je abych mohl fotit když cválam na koni kolem spolujedoucí to opravdu základní kompakt nedá zkoušel jsem to

28.9.2015 13:16
kapička

XXX.XXX.239.110

Tak to už je extrém... Na natáčení přímo z koně je dobrý GoPro, dá se připevnit na tělo nebo helmu a nepřekáží. A videa jsou z něj velmi pěkná. A je to jediná věc, kterou bych já osobně u sebe na koni akceptovala, buď jezdím a nebo fotim, dohromady to není ono.

28.9.2015 15:25
keira

XXX.XXX.106.7

tony-jcb napsal(a):
Tak samozřejmá věc je že každý má jiné představy co je dostačující základ pro mne je abych mohl fotit když cválam na koni kolem spolujedoucí to opravdu základní kompakt nedá zkoušel jsem to

A jaké fotky vám za stejných podmínek dělá zrcadlovka?

Já si o foceni ze sedla koně čímkoli jiným než mobilem či kompaktem můžu nechat tak leda zdát. Kobyla je plašan, stačí chvilka nepozornosti a plných rukou a pošle mě dolu i s foťákem

28.9.2015 19:39
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak pro srovnání první foto kompakt do 10 při dobrym světle druhý zrcadlovka. jasně že ve cvalu občas někoho uříznu ale co se dá dělat

28.9.2015 19:50
keira

XXX.XXX.106.7

tony-jcb napsal(a):
Tak pro srovnání první foto kompakt do 10 při dobrym světle druhý zrcadlovka. jasně že ve cvalu občas někoho uříznu ale co se dá dělat

A jakou zrcadlovku by jsi doporučoval? Já kdysi chtěla Nikon D90, tehdy jsem měla čas v tom ležet hodiny a tenhle se mi líbil nejvíc... ale teď ani nemám čas to dlouho vybírat a tak nevím, jestli sahnout v bazaru po něm nebo je v téhle úrovni nějaká lepší volba...

28.9.2015 22:43
klawdie

XXX.XXX.10.21

S takovým finančním omezení se do deseti vejdeš ideálně na kvalitní kompakt, mohu vřele doporučit řadu od panasoniku Lumix
http://www.megapixel.cz/panasonic-lumix-dmc-fz200
velmi vymakaný kompakt, nafotila jsem toho s ním hodně.
Modely se rok od roku lepší, ten můj stále fotí a je mu již 6 let, jen jsem jej věnovala členovi rodiny, jelikož jsem si pořídila zrcadlo, velký rozdíl je v tom, že se zrcadlovkou musíte umět ostřit i v případě že nastavíte automat, z čehož si myslím, že je dost uživatelů překvapených jaktože jejich "lepší" foták nefotí lépe. zatímco kompakt ostřil vše a fotil i za tmy...
Každopádně pokud by jsi chtěla zrcadlovku tak se dá koupit když lehce přitlačíš například model od nikonu 3200 ale pak je nutné i přikoupit větší objektiv, tu například v sadě. http://www.megapixel.cz/nikon-d3200-18-55-mm-vr-cerny-tamron-70-300-mm-macro.

29.9.2015 18:39
keira

XXX.XXX.106.7

Pokud se poohlédnu po zrcadlovce z 2.ruky tak mě finance tolik neomezují. Často se foťák, který stál před pár lety 30 tisíc, dá dnes koupit za 10.

Spíš mě od zrcadlovky trošku odrazuje to, že nevím, jak to video vlastně ostří, když mají obecně menší hloubku ostrosti než kompakty. Aby to pak u natáčení cválajícího koně neustále nepřeostřovalo.

29.9.2015 18:59
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak s nějakym 18-55 objektivem ve VR to řešit nemusíš přepneš na plný automat přeostření zachytíš jenom na větší objektiv když zumuješ

29.9.2015 19:24
keira

XXX.XXX.106.7

Nemám zkušenosti, ale líbil se mi objektiv 18-105, přeci jen u koní se nějaký ten zoom hodí.

29.9.2015 21:10
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak na ten fotim u koní nejradši

29.9.2015 22:21
keira

XXX.XXX.106.7

tony-jcb napsal(a):
Tak na ten fotim u koní nejradši

NJ, fotíš, ale já mám pochybnosti o točení videa. Teď koukám na bezzrcadlovky Panasonic... GH4 je doslova luxusní, slint... ale už by zase byla dražší než kůň :D.

29.9.2015 22:27
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Videa v poho akorát na 105 nesmíš rychle zumovat.

1.10.2015 20:57
keira

XXX.XXX.106.7

Foto ze zrcadlovky Olympus E-420, foceno na automat. Světlo nebylo nijak skvělé, ale bylo to mezi 15-16 hodinou teď o víkendu, takže tma taky nebyla. Objektiv setový 14-42 (3,5-5,6). No nic moc, vážení.

1.10.2015 21:17
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

To chce foták a ne hračku

1.10.2015 21:21
kapička

XXX.XXX.5.211

keira napsal(a):
Foto ze zrcadlovky Olympus E-420, foceno na automat. Světlo nebylo nijak skvělé, ale bylo to mezi 15-16 hodinou teď o víkendu, takže tma taky nebyla. Objektiv setový 14-42 (3,5-5,6). No nic moc, vážení.

Foťák si v automatu nastavil delší čas než by bylo nutné, normálka. Já koně fotím v prioritě času, už vím jakým časem přibližně dosáhnu toho, čeho chci a foťáku to vnutím. On si sám k tomu dopočítá clonu a když ječí, že je to podexponované o víc jak 1 EV, tak buď změním chtěný úmysl a zkrátím čas a nebo zvýším ISO.
Tohle je ukázka ze 7 let starého Canon Eos 1000D
První fotka za špatných světelných podmínek, ISO na 800, kdyby nepršelo tak je už hodně vidět šum, čas 1/320 s, to beru jako minimum na "zmražené" fotky, clona 6,3, tady už byla na hraně to ISO, ale pořád to jde... Druhá fotka je za výborných světelných podmínek, foceno na 1/30 s ISO 200, už to bylo docela na hraně s clonou, muselo být zacloněno hodně.

Denk

2.10.2015 16:42
Denk

XXX.XXX.211.194

Ja jsem si tedy oblíbila Canon Eos 40D a myslím že je i cenově velmi dobře dostupný :).

21.10.2015 19:16
keira

XXX.XXX.106.7

Co byste říkali na toto? Vím, kompakt, snímač jen 1/1,7... ale vysoká světelnost, slušnej zoom, spokojení majitelé... a mně by se líbila jeho skladnost, šel by i vozit na vyjížďky.

http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/olympus-stylus-1/recenze/#section.

Přidejte reakci

Přidat smajlík