Špatné přelínávání

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2015 15:28
sisinka21

XXX.XXX.126.66

Zdravím! Kobylce narostla zimní srst, ale odmítá pustit letní chlupy. Přelínávání je u ní vždy problémové. Máte nějaké typy jak vylínání podpořit v tomto případě? Přidáváme lněné semínko a olej, ale kůži má suchou a vydrbává se. Popřípadě máte někdo zkušenost s trimováním koní? Dá se to?

1.10.2015 16:02
rebeks

XXX.XXX.208.14

A s veterinářem jste se o tom bavili? Uděláte testy a vyloučíte nebo potvrdíte určité možnosti. On to je často "vnitřní" problém celého organismu.

1.10.2015 16:40
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Trimování koně rozhodně ne, leda stříhání. Rozhodíte koni naprosto termoregulaci, co potom bude dělat kůň v zimě? Nedejbůh kdyby přišly mrazy? Je prostor a místo místo mít choulostivého koně + péče navíc? Poradila bych se s veterinářem, někde musí být chyba.

2.10.2015 09:15
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Niektoré kone letnú srsť zhadzujú veľmi pozvoľna, u mojej kobyly si takmer nevšímam že púšťa chlpy, druhá ktorú máme zas pĺzne poriadne. Vôbec by som to neriešila. To že sa vydrbáva s tým podľa mňa nesúvisí, tu by som hľadala príčinu v niečom inom - alergia na nejakú zložku kŕmenia alebo na nejakú kozmetiku (prášok na pranie podsedlovky či deky), alebo nejaká kožná choroba ale to by mal riešiť veterinár. Na začiatok by som ho skúsila zavolať nech zoberie stery z miest kde srsť vypadáva a podľa výsledkov by som postupovala ďalej.

6.10.2015 19:03
-šumák-

XXX.XXX.166.7

Všechny testy jsme dělali několikrát a už je zdravá.
nic na ní nepatláme krom mastičky, která jí jako jediná pomohla a rány se začaly léčit, podsedlovky má prané ve vodě s nastrouhaným mýdlem
je to malý pony celkem bez práce tudíž je jen na seně+ dostane nějaké to jablko nebo kousek pečiva.
Vzhledem k tomu, že mám koně doma tak mi nedělá problém zkusit ji tyto místa oholit - lepší jí případně zadekovat než zas do jara léčit do krve vydrbaná místa- ty samá místa, která chceme vyholit...
Veterináři už neví co s ní, injekce proti svědění nepomáhají...
Jaro jsme přežili ve zdraví bez vydrbání ale ve chvíli kdy začali línat zvýšila jsem jí dávku lněného semínka, nyní na podzim jsem tuto dobu prošvihla...
a olej dostává ostropestřecový :)

jen jí dávám extrudované lněné semínko- je to stejné, nebo je lepší kupovat celé a nějak ho upravit?

6.10.2015 23:53
mgtka

XXX.XXX.22.113

Tak celé semínko jsme vždycky mleli a spařovali vodou z varné konvice, po chvíli vše zeslizovatí.
Ale když jsme očekávali hříbka dávala jsem i extrudovaný, myslím si, že v tom až tak zásadní rozdíl nebude.

7.10.2015 08:36
kallisto

XXX.XXX.157.94

Semínko bych podávala celé:
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/5673/pravdy-a-myty-o-lnenem-seminku/

Slizu se využívá pro trávení, vařením se ničí mastné kyseliny které jsou prospěšné pro kůži a srst.

7.10.2015 08:55
katkaa1

XXX.XXX.187.26

-šumák- napsal(a):
nic na ní nepatláme krom mastičky, která jí jako jediná pomohla a rány se začaly léčit, podsedlovky má prané ve vodě s nastrouhaným mýdlem
je to malý pony celkem bez práce tudíž je jen na seně+ dostane nějaké to jablko nebo kousek pečiva.
Vzhledem k tomu, že mám koně doma tak mi nedělá problém zkusit ji tyto místa oholit - lepší jí případně zadekovat než zas do jara léčit do krve vydrbaná místa- ty samá místa, která chceme vyholit...
Jaro jsme přežili ve zdraví bez vydrbání ale ve chvíli kdy začali línat zvýšila jsem jí dávku lněného semínka, nyní na podzim jsem tuto dobu prošvihla...

jen jí dávám extrudované lněné semínko- je to stejné, nebo je lepší kupovat celé a nějak ho upravit?

V tom prípade by som ju naozaj skúsila vyholiť, minimálne za pokus to stojí a ak ju máte doma zrejme pre vás nebude ani taký problém s dekovaním v zime.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2015 10:16

Ja bysom možno využila nejaký slnečný deň a kobylu okúpala aspoň v betadinovom mydle, prípadne v nejakom v nejakom šampóne na citlivú kožu- pokojne by som siahla po ľudskom, alebo psom. Pri tom kúpaní by sa mohoi nejaké tie chlpy odstrániť. Prípadne ešte skúste furmintátor a tie chlpy vyčesať, je to síce pre psov, ale ja s tým v jarnom období vyčesávam aj kone.

7.10.2015 11:56
sisinka21

XXX.XXX.132.72

Furminátor jsme zkoušeli a nedostali jsme z ní ani jeden chlup.

7.10.2015 14:03

-šumák- napsal(a):

Jaké testy přesně jste dělali?Zajímala by mě játra, ledviny, cukr a endokrinologie.
Co jí bylo /už je zdravá/, jak se jmenují ty "injekce proti svědění" a ta mast? Kolik je jí let?
Minerálku nějakou dostává? Čím a kdy jste letos odčervovali?
Aby mělo smysl něco radit. Fotka by nebyla?

Problém kůže obvykle není jen na kůži.

8.10.2015 21:11
-šumák-

XXX.XXX.166.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké testy přesně jste dělali?Zajímala by mě játra, ledviny, cukr a endokrinologie.
Co jí bylo /už je zdravá/, jak se jmenují ty "injekce proti svědění" a ta mast? Kolik je jí let?
Minerálku nějakou dostává? Čím a kdy jste letos odčervovali?
Aby mělo smysl něco radit. Fotka by nebyla?

Problém kůže obvykle není jen na kůži.

Když jsem jí koupila měla na sobě plíseň-prý už delší dobu.
Další rok jsme zjistili zákožky.
názvy injekcí si bohužel nepamatuji... ani si nevybavuji zda mi to vet vůbec říkal..

opakovali jsme testy na plísně a parazity, z krve vet také na nic nepřišel, testy na alergii jsem chtěla ale jsou prý k ničemu..

je to 14letá malá pony kříženka
odčervovala jsem je v půli srpna noromectinem
k dispozici mají bílý a červený liz, dostává ještě Nutri Horse Standard

mažu jí tímhle http://www.sedlarstvi-libich.cz/product-detail/049-bio-olej-leovet
mušanda sice je ale velice slabá- stačí repelent a navíc hmyzu tu máme málo, přes léto žádné problémy nemá...

Současnou fotku nemám, dodám ji zítra...

Přidejte reakci

Přidat smajlík