Sedlo pro atypického koně

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ve-ja

4.10.2015 15:25
Ve-ja

XXX.XXX.51.35

Ahojte,

potřebovala bych poradit. Sháním sedlo pro kobylku, na které jezdím. Problém je v tom, že je to kříženka A1/1 a QH a je atypicky stavěná. Prsa a plece má úzké, záda a zadek má macatý po QH. Teď na ní máme Wintec, ale přestává jí sedět a sjíždí jí při jízdě z kopce na krk, navíc i páteřní kanál je jí úzký. Nemáte typ na sedlo, které by jí mohlo být? Je to koník na rekreaci, tak je jedno, co za typ sedla to bude. Už přemýšlím i nad bezkostrovým sedlem, ale nevím, zda by to problém řešilo.

xoxo

4.10.2015 15:58
xoxo

XXX.XXX.34.244

A co tahle našetřit na sedlo šité na míru? Poptat se na opravdu kvalitního sedláře ve vaší cenové relaci :).

4.10.2015 17:48
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ve-ja napsal(a):
Ahojte,

potřebovala bych poradit. Sháním sedlo pro kobylku, na které jezdím. Problém je v tom, že je to kříženka A1/1 a QH a je atypicky stavěná. Prsa a plece má úzké, záda a zadek má macatý po QH. Teď na ní máme Wintec, ale přestává jí sedět a sjíždí jí při jízdě z kopce na krk, navíc i páteřní kanál je jí úzký. Nemáte typ na sedlo, které by jí mohlo být? Je to koník na rekreaci, tak je jedno, co za typ sedla to bude. Už přemýšlím i nad bezkostrovým sedlem, ale nevím, zda by to problém řešilo.

V případě, že si to můžete dovolit, bych byla pro, nechat udělat sedlo u sedláře přímo na míru koníkovi, protože tím vyjdete jeho zádům vstříc a bude pohodlné pro vás i koně a nebude s ním mít problém koník-samozřejmě, že je třeba nechat udělat u pořádného sedláře.Například u K.C nedoporučuji, ač s ním nemám zkušenost, ale z okolí vím, že je to na dlouhé lokte a většinou dobře nesedí sedla apod problémy s nímy.Nebo jak jste psala, zkusit bezkostrové, které koni nebude nikde vadit, spíš se přizpůsobí atypické stavbě koně, ale rozhodně nemůžete teda čekat komfort, ani koník.Lepší první varianta, ale je to v dnešní době dosti těžké, např.dát 30.000Kč za sedlo.Je to na vás, jak to vidíte s koníkem do budoucna, zda vám stojí za investici.Já si koupila jetý western, který neseděl, pak jsem koupila další za sice jen 12.000Kč, ale ten sedí i když kobča je přes zimu koule, nikde netlačí apod.Ale to nemluvím o atypickém sedle.Držím palce, aby jste se rozhodla co nejlépe.

Ve-ja

4.10.2015 17:55
Ve-ja

XXX.XXX.244.35

A znáte někdo schopného sedláře z Moravy? Já bohužel o nikom nevím. Kobyla není moje, jen jí jezdím a starám se o ni. Zkusím vyzkoušet co bude v okolí možné a pak, pokud nebude zbytí, by se muselo nechat ušít. Ale z toho mám strach, hodně lidí říká, že v ČR nemáme schopné a zkušené sedláře, co by si dokázali ušít sedlo tak, aby opravdu sedělo a co teprve atypické... Takže otázkou je, do kterých rukou to svěřit...

4.10.2015 18:00
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ve-ja napsal(a):
A znáte někdo schopného sedláře z Moravy? Já bohužel o nikom nevím. Kobyla není moje, jen jí jezdím a starám se o ni. Zkusím vyzkoušet co bude v okolí možné a pak, pokud nebude zbytí, by se muselo nechat ušít. Ale z toho mám strach, hodně lidí říká, že v ČR nemáme schopné a zkušené sedláře, co by si dokázali ušít sedlo tak, aby opravdu sedělo a co teprve atypické... Takže otázkou je, do kterých rukou to svěřit...

Upřímně-majitel kobyly nemá sedlo na koně?Divné-budiž.Sedlářů pár v čr je, samozřejmě není jediný, který by se zavděčil všem lidem, lidé rádi hledají chyby a vymýšlí nesmysle, ale je jen na tobě, zda své prostředky investuješ do kobyly, protože v případě, že jí nebudeš jezdit dál, ti doma zůstane sedlo, kterého se prostě nezbavíš.Zkus si na netu najít sedláři a uvidíš, zkus se zeptat v okolí, zda někdo má sedlo a od koho, jak je s ním spokojený, aby ti ukázal práci sedláře názorně, nech si sedlo předvést apod.Nebo ti pak zbývá jediné-bez sedla jezdit smajlík

Ve-ja

4.10.2015 18:07
Ve-ja

XXX.XXX.244.35

gitule vrtule napsal(a):
Upřímně-majitel kobyly nemá sedlo na koně?Divné-budiž.Sedlářů pár v čr je, samozřejmě není jediný, který by se zavděčil všem lidem, lidé rádi hledají chyby a vymýšlí nesmysle, ale je jen na tobě, zda své prostředky investuješ do kobyly, protože v případě, že jí nebudeš jezdit dál, ti doma zůstane sedlo, kterého se prostě nezbavíš.Zkus si na netu najít sedláři a uvidíš, zkus se zeptat v okolí, zda někdo má sedlo a od koho, jak je s ním spokojený, aby ti ukázal práci sedláře názorně, nech si sedlo předvést apod.Nebo ti pak zbývá jediné-bez sedla jezdit smajlík

Ale vždyť já nepíšu, že nemá sedlo a že to nové budu platit já :D V úvodním příspěvku píšu, že teď má Wintec a přestává jí sedět. Proto hledám jinou alternativu (samozřejmě ve spolupráci s majitelkou - která však problematice sedle vůbec nerozumí).

4.10.2015 19:49
keira

XXX.XXX.106.7

Vložíte foto? Docela by mě zajímalo, jak takový koník vypadá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2015 20:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud už máte slušnou rovnováhu a nepotřebujete třmeny jako první a poslední záchranu, šla bych do kvalitního bezkostráku. Na kobylce časem nebudete jezdit, bezkostráč ale i tak pravděpodobně budete moci použít na dalšího koně, nutná bude možná jen výměna komory.

4.10.2015 20:23
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Tak pokud jsou peníze není problém dobrý sedlář je a kvalitní sedlo bude když jsem ho chtěl pro manželku tak sem to taky řešil a naprostá spokojenost. Udělal ho koni na záda a manželce na zadek

Ve-ja

5.10.2015 07:11
Ve-ja

XXX.XXX.244.35

Ono to z boku nejde moc poznat, spíš když na ní sedím a dívám se z hora. Její tělo má tvar trojúhelníku.

5.10.2015 10:04
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Ve-ja napsal(a):
Ale vždyť já nepíšu, že nemá sedlo a že to nové budu platit já :D V úvodním příspěvku píšu, že teď má Wintec a přestává jí sedět. Proto hledám jinou alternativu (samozřejmě ve spolupráci s majitelkou - která však problematice sedle vůbec nerozumí).

A jo, mě to nedocvaklo smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík