Ahojte,
jak na tom jste se svými koníky vy?
Já už mám otevřenou jen poslední ohradu, ve které jsou zbytky trávy, ale jinak už dávám omezené množství sena do sítěk na stromy. Zanedlouho zavřu i ten poslední výběh a budeme v zimním hliněném.
Přijde mi, že je to letos nějak brzy, bohužel žádná tráva po tomto létě už není a jsem zvědavá zda se pastviny přes zimu vzpamatují.
mgtka
napsal(a):
Ahojte,
jak na tom jste se svými koníky vy?
Já už mám otevřenou jen poslední ohradu, ve které jsou zbytky trávy, ale jinak už dávám omezené množství sena do sítěk na stromy. Zanedlouho zavřu i ten poslední výběh a budeme v zimním hliněném.
Přijde mi, že je to letos nějak brzy, bohužel žádná tráva po tomto létě už není a jsem zvědavá zda se pastviny přes zimu vzpamatují.
Já tedy přikrmuju celoročně senem, ale je fakt, že teda pastvina se mi probírá po týdenním dešti tady na horách a tak holky maj zas co škubat, sice anglický trávník, ale naškubou si ještě dosti.Jsem zvědavá na letošní zimu, podle holek to vypadá, že za měsíc je tu 15čísel sněhu.
cudinkax

XXX.XXX.84.15
My jsme na Jizni morave a pres ty horka byli na sene a shovavali se v domecku, ted zase pasem plus celorocne krapet sena, ale jsem tez zvedava, konici nasrstuji, snad nebude moc kruta zima.
Zimní režim ještě nemám, i když dalo by se říct, že mám 1 stádo v zimovišti (2 ha)a druhé ve větším výběhu s kravami (12 ha). Jakmile krávy zazimujeme v kravíně, stáhnu z druhého stáda plemenného hřebce a kobyly přidám k těm v "zimovišti".
Jinak seno mají koně k dispozici celoročně, jen v době pastvy ho (skoro) neberou... a na druhé straně se celoročně pasou, i pod sněhem si cosi vyhrabávají...
Take jsem zvědavá na letošní zimu. Koně vypadají jak medvědi, ale též mají ještě co ukousnout, ale také se chystám první vybeh uzavřít již brzy a pak uvidím jak zvladnou na tom větším zimu. :) Ale ty deště teď des, koně jak prasátka a kopyta celá v bahně, když nejsou na pastve tak mají hliněný vybeh a to je něco. :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kobylka taky pilně nasrsťuje. Už se objevil stejný problém jako loni. Statická elektřina při čištění gumovým hřbílkem. Při čištění to párkrát zasrší, lupne. Většinou to řeším jen já a po pár pokusech jsem s gumovým hřbílkem v zimě skončila. Beztak jsem potřebovala hlavně to kravské kovové spirálové. Přes jaro a léto jsem na tenhle problémek pozapomněla a dneska Linda odskočila, protože dostala pecku na spodku hrudníku. No, pořídila jsem si i plastové hřbílko, snad se to tím vyřeší. Máte případně nějaký jiný tip? U nás se s tím nikdo další nesetkal. Zkusila jsem i další gumové, nic se nezměnilo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

helas
napsal(a):
Šutříku, to je tím suchem
Mysli na to a "vybij se" zavčas o něco kovového (futra, kovové tyčky boxu, klika... prostě něco poblíž). Nebo měj boty, co to odvedou (kůže, mokré boty).
Dostávám takhle šlehy od dveří auta, nebo když češu našeho kocoura... fuj, žádnej med!
Děkuju za radu, vyzkouším. Jen mám pocit, že se nabíjím právě v průběhu čištění, abych nemusela odbíhat k futrům co dva tahy hřbílkem. U jiného koně se zimní srstí se mi to nestává. Kdyžtak ještě polaboruju s hřbílky. A určitě nekroužit, to je horší.