Zebra - dá se na ní jezdit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 10:06
kerrynekk

XXX.XXX.179.90

Včera jsme se s dětma dívali na Rychlého Stripse a tak by mě zajímalo jestli je to možné, jezdit na zebře? Přece jen je to spíše divoké zvíře oproti naším koním.

13.10.2015 10:21
lizbeth

XXX.XXX.213.21

kerrynekk napsal(a):
Včera jsme se s dětma dívali na Rychlého Stripse a tak by mě zajímalo jestli je to možné, jezdit na zebře? Přece jen je to spíše divoké zvíře oproti naším koním.

Není to možné, nemají záda jako kůň co vím.

13.10.2015 10:27
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

To nemá ani velbloud a taky se na něm jezdí. Co já vím, tak zebry se na ježdění nepoužívají hlavně proto, že jsou těžko zkrotitelné, ale v minulosti se podařilo několik málo zeber obsednout. Jsou to však spíše výjimky. Rychlý Stripes je však přebarvený kůň..

13.10.2015 10:50
kerrynekk

XXX.XXX.179.90

To jsem si právě taky říkala. A uvažovala jsem nad tím jestli v tom filmu hraje vážně zebra nebo přebarvený kůň.

13.10.2015 12:41
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Já jsem ten film neviděla, ale podle ukázek bych tipla, že na některé scény používali skutečnou zebru, na mluvící scény to byla počítačová animace a na jezdecké záběry to byl kůň.

13.10.2015 18:43
jennifer

XXX.XXX.217.71

Stripese hrály zebry - ne jedna, ale několik - každá byla schopná se naučit jen něco. Více zde ( "O filmu"): http://www.sms.cz/film/rychly-stripes.

13.10.2015 19:02
kerrynekk

XXX.XXX.52.22

jennifer napsal(a):
Stripese hrály zebry - ne jedna, ale několik - každá byla schopná se naučit jen něco. Více zde ( "O filmu"): http://www.sms.cz/film/rychly-stripes.

Wow, tak to jsem si myslela že to byl přebarvený kůň.

13.10.2015 21:09
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Taky se nestačim divit, že donutili zebru běžet dostih s jezdcem na zádech. Opravdu jsem byla přesvědčená, že dostihové scény běží kůň a že ten zebří ocas udělali dost šikovně :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2015 00:20

Na některých zebrách se dá jezdit, ale je to dost individuální kus od kusu. Viz:
https://www.youtube.com/watch?v=hhlOkEpvFgQ

Většina zeber se ale k ježdění nehodí - jsou o dost agresivnější než koně a často se chovají nevypočitatelně, přitom zároveň jsou dost malé s nevhodně tvarovaným slabým hřbetem. Stejní lidé, kteří zvládli kdysi domestikovat osly (také ne zcela ochotně spolupracující zvířata) se na zebru přes její krásné proužky vykašlali a asi věděli proč.

14.10.2015 11:36

Mno, ono když se podíváte na to video, tak si s tím oslíkem vlastně nezadá... určitě klobouk dolů, že tuto zebru naučili chodit pod sedlem (navíc při její drobnosti ten kolmák z klusu je docela výkon), ale že by se jí nějak extra chtělo, to nevypadá. Navíc to musí mít děsně nepříjemné chody - je vidět, jak je drobivá.. tedy je to prostě rarita a řekla bych, že asi stejně vhodná k ježdění jako kráva, jak už tu taky bylo xkrát poptáváno...
PS: Co třeba zkusit osedlat okapi? (vtip samozřejmě).

14.10.2015 12:12
EquisvetCz

XXX.XXX.41.14

Tak jsem mrkla na hlavní scény filmu a je to fakt zebra. Popravdě nechápu, že jim za to stálo složitě trénovat zebry a budovat obří falešné závodiště. Museli do toho dát ohromné úsilí a výsledkem je průměrný film pro děti..

Přidejte reakci

Přidat smajlík