bublina104

XXX.XXX.112.7
Ahoj všichni, vlastním mladou kobylku kladrubáka , je obsedla, jezdime s ni na vyjizdky, vse v poradku, jen ji chceme ted naucit jizdarenskou práci a posléze s ní udělat vykonostní zkoušky. Bohžel nemáme moc dobré podmínky jako je kruhovka, pořádná jizdárna atd. Chtěla bych s ní teda začít pracovat na tom přiježďování, od čeho začít? :) Poraďte mi prosím a ještě chceme naučit skoky, tak bych byla ráda za rady a tipy.
Začněte od toho, že si najdete trenéra, který na vás dohlédne. Pokud sami nevíte, jak postupovat ve výcviku, je to pro vás nejrychlejší a nejlepší cesta. Dále si pak najděte v okolí jízdárnu, kam budete dojíždět a tam trénovat pod dohledem toho trénéra. Pokud nemůžete na jízdárnu dojíždět, tak si tam koně na nezbytnou dobu budete muset ustájit. Můžete taky kobylku dát k někomu na výcvik. Cena bude podobná jako ustájení + placení trenéra. Pokud na to nemáte peníze, tak bych se na zkoušky vykašlala a jezdila dál pro radost po lese.
bublina104

XXX.XXX.112.7
Zkusenosti s jízdarenskou práci mám, jen jsem nikdy nepracovala s čerstvě obsedlou kobylou, proto prosím o rady jak postupovat. V tahu umí.