Je spolehlivé vyšetření na březost z moči?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2015 16:10
canka

XXX.XXX.33.9

Dneska jsme se známou řešili téma: vyšetření na březost z moči klisny. Jsem už domluvená s veterinářkou, že v pondělí nebo úterý ji zavezu vzorek moči mojí klisny(teda pokud se mi povede něco odchytit ) a ona ho odešle na vyšetření. Myslela jsem totiž původně, že vzorek moči stačí odnést na nejbližší KVS, ale to byl omyl, hned mi řekli, že musím mít žádanku od veta...ale teď k té otázce...známá má kobylu, a už třikrát ji dala hříbka...říkala mi právě, že sono nikdy nechat nedělala, že vždycky nechala po 120 dni udělat test z moči a vždy to vyšlo..ale prý její kamarádce přišel výsledek testu pozitivní, ale hříbě žádné nebylo...proto se ptám, jak moc myslíte, že je výsledek testu z moči spolehlivý? Pokud mi přijde pozitivní výsledek, je lepší nechat následně udělat ještě sono? Máte někdo zkušenost s tím, že by třeba výsledek byl negativní, ale přesto byla kobyla březí a porodila?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2015 16:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten test měří hormon, který se uvolňuje z koňské placenty. Když není placenta, nemůže být pozitivní. Ale klisna může být březí a test je negativní, pokud se udělá moc brzo. To ještě placenta buď není, nebo ještě nevyprodukovala dost měřené látky.

Test může být také pozitivní a hříbě z toho být nemusí. Ovšem jak jsem řekla - test měří látku z placenty. Bez placenty nemůže být pozitivní! Důvod falešné pozitivity je tedy jednoduchý - jedná se o případy časné odúmrti plodu. I po spontánním potratu hladina měřené substance dost dlouho v klisně přetrvává.

5.11.2015 20:23
canka

XXX.XXX.33.9

Děkuji moc za informace, teď už aspoň vím, jak to je...děkuju moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík