Posílení břišních svalů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2015 20:20
kuna a

XXX.XXX.214.22

Zdravým vsechny, chtela bych se zeptat na nejaky typy jak aktivovat u kone břišní svaly. Dik

19.11.2015 20:27
kallisto

XXX.XXX.135.38

Práce v kmihu, kavalety, malá skoková gymnastika.

20.11.2015 06:56
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Stejně jako při napracování zad - pokud jde kůň zády, automaticky vtáhne břišní svaly a pracuje s nimi

20.11.2015 10:54
kuna a

XXX.XXX.206.126

No to vím, to je jasné ale říká se že aby kůň správně pracoval zády potřebuje dobré břišáky :D.

20.11.2015 12:14
polárka.15

XXX.XXX.41.2

kuna a napsal(a):
No to vím, to je jasné ale říká se že aby kůň správně pracoval zády potřebuje dobré břišáky :D.

Kůň musí být především uvolněný, v rovnováze a kmihu - to jsou bezpodmínečné body k tomu, aby pracoval tak jak má a tedy zády se vztaženým břichem

20.11.2015 12:39
kuna a

XXX.XXX.206.126

No ten kmih je trošku problém je to lenoch, mám broblémy ho v kroku vůbec ultačit a problémy s aktivací zádě .

20.11.2015 12:56
polárka.15

XXX.XXX.41.2

kuna a napsal(a):
No ten kmih je trošku problém je to lenoch, mám broblémy ho v kroku vůbec ultačit a problémy s aktivací zádě .

Bez toho to ale bohužel nepůjde smajlík

Na dlouhé otěži, dopředu a dolů dát důraz na pravidelnost, uvolněnost a takt - je jedno zda na jízdárně či venku v terénu (nejlépe střídat obojí), zařadit do toho správnou práci na lonži.

20.11.2015 13:29
kallisto

XXX.XXX.157.94

Pracuj krátce, lépe v terénu pokud je to možné. Pracovala bych spíše v přechodech, než klusat x jízdáren dokola. Uvolnit třeba na lonži a pak pod sedlem popracovat na reakci na holeň. Střídat krok a klus, na jízdárně být kreativní, zařadit kavaletky... Pomoci si tušírkou v začátcích. Vždy s pauzou a pochvalou, pozitivně motivovat. Jsou koně, kteří potřebují více/dříve ocválat, pak se zahřejí a pracují lépe než po samotném oklusání. Dát si pozor na ruku, aby nebrala koně zpět...

Zkontrolovat zdravotní stav, sedlo (pokud někde tlačí, kůň může odmítat pohyb vpřed), krmení, zda je dostatečně energetické, někteří koně prostě potřebují víc.

Jak je kůň starý, jaký má management (žere sám nebo s ostatními, nechají ho sežrat celou jeho dávku?) a jak je využíván? Reaguje stejně i pod jiným (zkušeným) jezdcem? V terénu i na jízdárně? Není to jen v období přelínávání?

20.11.2015 13:42
polárka.15

XXX.XXX.41.2

Já to spíše vidím na takový ten typ koně - honit se nebudu, když nemusím.. smajlík

Kůň se nejvíce posílí pravidelným kulatým cvalem pod holení a častými přechody po pár metrech. Teď klus, teď zastavit. To koně prostě donutí aktivovat ty správné svaly, zvýší pozornost. Je větší umění a potřebnější koně zaměstnat v hlavě než v nohách.

20.11.2015 15:15
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

kuna a napsal(a):

Vidím to na sklapovačky, čili leh sedy

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2015 07:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsme takový nejezdec-sedec, ale mám starší kobuši s dlouhým hřbetem, tak mě její břicho a záda samozřejmě taky zajímaji.
Krom jezdecky třeba ještě takto:
http://www.equichannel.cz/pilates-pro-kone-3-nekolik-konkretnich-cviku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík