Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2015 19:50
Kristýna123

XXX.XXX.155.253

Dobrý večer, prosím potřebuju poradit. Jak má být správně zapnutá uzdečka. Nepamatuji si na kolik prstů a pěstí děkuji

28.11.2015 20:43
kallisto

XXX.XXX.135.38

A zadnou literaturu doma nemas?

Nanosnik na 2 prsty pod jarmovou kost, podbradni reminek na 2 prsty na stojato, podhrdelnik na pest, udidlo na 1 az 2 vrásky v koutku huby.

28.11.2015 21:28
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Nejlepsi je ridit se rozumem, ne dogmatem smajlík

29.11.2015 08:11
sisi58

XXX.XXX.218.3

I když dogma, určitě to funguje. A pro začínající jezdce je to velmi prospěšné vědět.
Jen nevím, čím se řídí jezdci závodících koní.
Někdy to vypadá, že nic nečetli a rozum nemají, žádný.

29.11.2015 09:11
polárka.15

XXX.XXX.171.253

sisi58 napsal(a):
I když dogma, určitě to funguje. A pro začínající jezdce je to velmi prospěšné vědět.
Jen nevím, čím se řídí jezdci závodících koní.
Někdy to vypadá, že nic nečetli a rozum nemají, žádný.

Upřímně řečeno, dělat to na dva prsty, dlaň, pěst apod...tak tomu koni to plandá, nehledě na to, že to je univerzální poučka na anglický násnosník, ale ne na hannoverský, mexický...

Lepší je to odkoukat od lidí co vidím a nechat si to zkonrolovat někým zkušeným ve stáji, člověk chytne grif rychle jak na to smajlík

29.11.2015 09:54
sisi58

XXX.XXX.218.3

Neodkouká, bohužel.
Není od koho.
Těch, kteří ví a znají, je po čertech málo.
A tak nějak se nám dnešní nováčci nezajímají o to co je správné, spíš, co je in.
Pokud napíšete, že se má majitel řídit rozumem, jak byste napsala, tak to nějak dotáhněte.
Pro mne je z koňských dogmat přínos v tom, že je vůbec něco, co by mohli majitelé dodržovat ku prospěchu koní.
Chtěla bych být optimistkou, ale realita je jiná, bohužel.

29.11.2015 14:54
polárka.15

XXX.XXX.171.253

sisi58 napsal(a):
Neodkouká, bohužel.
Není od koho.
Těch, kteří ví a znají, je po čertech málo.
A tak nějak se nám dnešní nováčci nezajímají o to co je správné, spíš, co je in.
Pokud napíšete, že se má majitel řídit rozumem, jak byste napsala, tak to nějak dotáhněte.
Pro mne je z koňských dogmat přínos v tom, že je vůbec něco, co by mohli majitelé dodržovat ku prospěchu koní.
Chtěla bych být optimistkou, ale realita je jiná, bohužel.

Tak já pevně doufám, že člověk, který se učí má někoho nad sebou... :

29.11.2015 15:51
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Polárko nevědomost je krásná tvé iluze ti přeji jenom to co mi dokáže přijít z jezdeckých škol do stáje bych ti nepřál vidět. A Ty trenéry kteří mají potřebné vzdělání naší slavné ČJF bych zase s chutí dostal do ruky a beze svědků

29.11.2015 18:27
sisi58

XXX.XXX.218.3

polárka.15 napsal(a):
Tak já pevně doufám, že člověk, který se učí má někoho nad sebou... :

Bylo by to krásné, kdyby to byla pravda.
Ovšem obávám se, že nejenže nad sebou nový majitel koně nikoho nemá, ale ani není ochoten se učit.
Neuvěřitelné dotazy, pokládané zde na diskuzi, majitelkami koní (a to jsou ty, které se alespoň něco chtějí dozvědět) mě utvrzují v tom, že si většina koně napřed koupí, a pak, v tom lepším případě, se zeptá, co s ním.
Ty sebevědomější se neptají, přece ví všechno a zas to nemůže být takový problém, že?
Koně žerou trávu, seno a oves a vystajlované postrojení a oblečení je to, o čem to všechno je, nebo ne?

29.11.2015 18:34
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Tak v našem klubu se děti díkybohu učí takové základy jako automatickou věc, kolikrát nás překvapí, jak si dají jedna a jedna dohromady a přemýšlí u toho - kor ty prťata kolem 8 let smajlík

Právě z této diskuze jsem dost kolikrát vyvedená z míry a nechce se mi věřit, co tu čtu Lidi, ať jsou lidi ale proč to odnáší zvířata. Nevědomost u zvířat není bohužel trestná.

Na druhou stranu oceňuji snahu se přiučit, dozvědět se věci od lidí, kteří neví, ti mi tak nevadí, ale pak ty hvězdy, které mají dotaz, ale pak se chovají ironicky, to už pak člověk neví, zda je to myšleno vážně nebo jako provokace.

Ono bohužel peníze jsou mocné, místo toho, aby člověk investoval do výživářů, veterinářů, fyzioterapeutů, trenérů atd., tak raději čekají na zázraky zadarmo tady, to je dost smutné...

29.11.2015 18:35
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Samozřejmě to teď neberu na zadavatelku, ale obecné povzdechnutí...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2015 20:23

Abych zas nedoatala vynadano, ze neco pisu a neodpovidam na otazku, tak nejdriv odpoved zadavatelce:
Rika se, anglicky nanosnik zapnout na dva prsty (bacha, at je ale spravne umisteny - mrkni nekam do knizky, at neni moc nizko nebo vysoko - pak by poucka nefungovala). Podhrdelník na postavenou pest mezi zuchvami. Ale uz tu padlo, ze ikdyz pouzijes tuto poucku, nemusi to tak byt optimalni nebo konkretnimu koni vyhovujici..
Jinak k tematu uceni se, trenerum, cvicencum, pokore... To tema se tu probira snad v kazdem vlakne. Me treba zarazi, ze kdyz mi prijde novy klient, trva casto nekolik lekci, nez odbourame debatovani a vymlouvani se na to, jak spatne je to takhle naucila predchozi trenerka. Na to jsem fakt alergicka. Ctim pravidlo, ze v hodine mluvi jen cvicitel (ne vyhradne, ale vicemene a nediskutuju o tom, co po kom chci). Vse, co ucim, se snazim vysvetlovat v souvislosti s anatomii cloveka nebo kone, resp. dvojici jako celku, aby to davalo smysl a neucim to jen proto, ze jsem to nekde takhle videla... To jen k zadavatelce - ze je dobre taky vedet, co se proc neco dela, jak se dela...ne ze to nekdo takhle rikal

29.11.2015 21:13
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Abych zas nedoatala vynadano, ze neco pisu a neodpovidam na otazku, tak nejdriv odpoved zadavatelce:
Rika se, anglicky nanosnik zapnout na dva prsty (bacha, at je ale spravne umisteny - mrkni nekam do knizky, at neni moc nizko nebo vysoko - pak by poucka nefungovala). Podhrdelník na postavenou pest mezi zuchvami. Ale uz tu padlo, ze ikdyz pouzijes tuto poucku, nemusi to tak byt optimalni nebo konkretnimu koni vyhovujici..
Jinak k tematu uceni se, trenerum, cvicencum, pokore... To tema se tu probira snad v kazdem vlakne. Me treba zarazi, ze kdyz mi prijde novy klient, trva casto nekolik lekci, nez odbourame debatovani a vymlouvani se na to, jak spatne je to takhle naucila predchozi trenerka. Na to jsem fakt alergicka. Ctim pravidlo, ze v hodine mluvi jen cvicitel (ne vyhradne, ale vicemene a nediskutuju o tom, co po kom chci). Vse, co ucim, se snazim vysvetlovat v souvislosti s anatomii cloveka nebo kone, resp. dvojici jako celku, aby to davalo smysl a neucim to jen proto, ze jsem to nekde takhle videla... To jen k zadavatelce - ze je dobre taky vedet, co se proc neco dela, jak se dela...ne ze to nekdo takhle rikal

To jo, taky jsem měla takový "remcající" jezdce, ale většinou rychle pochopí, teď spíše děti, které se učí jezdit, jakože fakt jezdit, nevozit se u nás a jsou velice šikovné, učenlivé a fakt berou naše slova v potaz, tak je to i příjemná práce, ale když to vidím, tak máme sakra SAKRA SAKRA štěstí - samozřejmě, výjimka se najde, ale je to pořád ten menší počet.

29.11.2015 21:19

Jj. Mě už toho teď rukama tolik neprojde - mám jen ty svý šmudly koňský, žádnej oddíl nebo jezdecká stáj.. takže většinou VŠ nebo mladé pracující bez rodin, co už dlouho nejezdily nebo se někde plácaly po lesích a chtějí se něco naučit. Ale vlastně mají tolik zažitých chyb, že je těžké "začínat znova". Ale kdo ty začátky překoná a přizná si, že je třeba zamakat, a vydrží, pak už je to super :) A člověk nemůže čekat, že mu budou chodit jen samé jezdecké hvězdy - to bych musela mít asi hodně jiné zázemí než mám a můžu tady pořídit
Mám tu "práci" ráda a když teď není prostor pro vlastní pořádné ježdění, je prima to alespoň předávat dál a snažit se nabídnout informace alespoň těm, co o to stojí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík