Práce s koněm v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vendelinule

7.12.2015 11:15
vendelinule

XXX.XXX.41.2

Zdravím, mám dotaz - dilema.

Mám 8mi-letého valacha, zdravého. Celkem dobře se osrstil na zimu (není to žádná chlupatá koule, ale řekla bych tak akorát). Nechci jej holit, ale mám dilema, jestli mu na zimu mám dávat deky.

Pracuji s ním cca 4-5x do týdne, v týdnu spíše na lonži, o víkendu jízdárna případně vyjížďka ven. Problém vidím hlavně v situaci, kdy bude koník mokrý od sněhu, případně aktuálně od deště (v případě, že bych jej nedekovala). Bohužel nemám možnost jej zavírat během dne dříve než dorazím, aby oschl. A přijde mi blbost pracovat s promočeným koněm od sněhu, příp. deště například na lonži. Koník se může spotit a já se bojím, aby pak v kombinaci potu a mokré srsti neprochladl..

Stejně tak ale mám dilema dekovat, když koník srst má a je zdravý. Termoregulace, atd.

S koníkem bych však ráda přes zimu aspoň částečně pracovala, nechci jej nechat stát.
Jinak ještě dodám, že na noc je koník zavírán do boxu. Seno dostává na příděl 2x denně.

Děkuji za rady.

7.12.2015 11:27
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Pri lonžovaní by som to vôbec neriešila, dôležité je dopotiť koňa po práci keď sa spotí. Pod sedlo to je trocha horšie, lebo sedlať mokrého koňa je blbosť. Ja to robím tak, že keď je kôň mokrý dám na neho fleecovú odpocku, zavriem ho na hodinu do boxu aby vyschol a zatiaľ vyhádžem boxy, alebo robím niečo užitočné :).

20.12.2015 20:21
Martina 777

XXX.XXX.146.69

Já jsem před nějakým časem řešila něco podobného.
U mně stačilo poprosit ošetřovatele aby dekoval když předpovídají déšť či sníh.
Bohužel se dnes nemůžeš moc spolehnout na předpovědi .Proto doporučuji dávat lehčí deku bez podšívky nebo s fleesem.Pod ní se koník nezpotí a ani nebude mokrý od deště

Přidejte reakci

Přidat smajlík