Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2015 10:37
Eliška0011

XXX.XXX.130.151

Dobrý den, mám dotaz ohledně nožiček. Byli jsme se podívat na roční kobylku o kterou máme velký zájem, bohužel se oběvil problém. Kobylku prý před 10 dny někdo něčím postříkal a má nateklé zadní nožky, a jednu přední má popraskanou se strupem. Když jsem stroupek odloupla měla už pod ním čistou kůžy, nic hnisavého vypadá to že se to hojí rychle. Zadní nohy má trochu oteklé, u příkrmiště mají dost bahna takže myslím že to brání pořádnému hojení. Dávají jí na to jen zábali z olivového oleje takže žádné léky nebere. U nás by byla ve stáji a v suchu než by se jí to zahojilo. Jde mi o váš názor jestli by jste si jí koupili nebo ne. Kobylka je čistokrevná s pp po víborných rodičích s dokonalou povahou. Kobylka je trochu ochablá na svalech, mohlo by to být s těch nohou? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2015 11:52

Ca nenapadlo Vas, ze je to trochu zvlastni argument a ze tim mohou kamuflovat nejaky vrozeny zdravotni problem, ktery ma a o kterem vedi?
Ja bych urcite rocka, ktery neni v top forme, nekupovala. Jak tu porad opakujeme dokola - koni je vsude mraky, staci se jen rozhlednout...navic pokud neni clovek opravdu profik, u takhle mladeho kone ani nepozna, zda je zvire nejak nestandartne stavene a behem tech let, nez se s nim zacne pracovat pod sedlem, se z nej muze vylihnout neco uplne jineho, nez by si kupujici pral a puvodne predstavoval... (To je zaroven odpoved na otazku ohledne souvislosti ochablych svalu a nemocnych nohou - vazne nemate kolem sebe nejakeho trenera nebo chovatele, kdo by se s Vami, byt za nejaky peniz, zajel na hribe podivat?).

13.12.2015 11:56

Nebrať, určite nie. Neviete, čo mu vlastne je, či to nie je nejaký podrazený koník, ktorého len chce majiteľ speňažiť. Porozprávať vám može hocičo, ale pravda môže byť úplne iná a vy budete mať doma ročného invalida.
A ďalšie kone už radśej choďte pozerať s niekým skúseným a možno by bol aj vhodnejšie nepozerať sa po žriebätách.

13.12.2015 12:31
Eliška0011

XXX.XXX.136.152

Byla se mnou moje kamarádka a zároveň trenérka a říkala že nebýt těch nohou hned by ji brala. A máme chvilku počkat jak se to budehojit. Ty strupy jsou jen povrchové. A na inzerátu vypadá skvěle má tam vydět nožky a nic tam nemá, a ano je to ona na tom inzerátu, a majitelka nemá problém slevit kuli nožkám.

13.12.2015 12:33
Eliška0011

XXX.XXX.136.152

Měla tam ještě 2 koně které byli taky postříkané takže to nemůže být vrozená vada.

13.12.2015 17:02

Podľa toho, čo píšete, ste už rozhodnutá, že sa vám žriebä páči a chcete ho...
Zvážte to ešte, počkajte aspoň týždeň-dva, choďte sa pozrieť znovu. Rozmyslite si to s rozumom, nie srdcom, nepozerajte sa iba na povahu- základom sú nohy. A tie momentálne žriebä v poriadku nemá. Jediné aktuálne plus je jeho pôvod a tipujem cena.

13.12.2015 17:26
Eliška0011

XXX.XXX.136.152

Dobře, pojedu se na ni podívat zase o víkendu a asi sebou vemu i mého veta aby jsem si byla 100% jistá co kupuji. Jde mi jen o to že majitelka je úspěšná chovatelka, proto jsem se na to ptala. Děkuji za vaši radu a pečlivě vše zvážím.

13.12.2015 18:52
koně

XXX.XXX.205.252

To bude fakt mimořádná chovatelka, když jí někdo jen tak mimochodem něčím postříká koně.Ona nevím kdo a čím, nechá koně nadále stát v bahně a přes záhadně poraněné nohy plácá olivový olej.Ročka je oteklá, ochablá, ale majitelka vám dá slevu.
Už jen podle tohoto vašeho popisu bych koně od této prodejkyně rozhodně nikdy nekoupila.

14.12.2015 11:23
katkaa1

XXX.XXX.187.26

Eliška0011 napsal(a):
Dobře, pojedu se na ni podívat zase o víkendu a asi sebou vemu i mého veta aby jsem si byla 100% jistá co kupuji. Jde mi jen o to že majitelka je úspěšná chovatelka, proto jsem se na to ptala. Děkuji za vaši radu a pečlivě vše zvážím.

Ja ak by som bola na vašom mieste a naozaj fakt veľmi by sa mi ten kôň páčil a doma mám také podmienky, že by som ho mohla doliečiť skôr a lepšie, tak by som sa skúsila s majteľkou dohodnúť, že jej dáte zálohu a kobylu doliečite u vás (záloha by mohla byť neskôr aj zľava z ceny ktorú budete platiť za lieky a veterinára). A keď bude po doliečení kôň OK tak si ho necháte. A všetko treba spísať do zmluvy, aby neskôr nedošlo k nejakému nedorozumeniu (napríklad, že za zlé doliečenie môžete vy). A ak sa toho bojíte tak sa proste skúste s majiteľkou dohodnúť, že kobylku vezmete až keď bude doliečená, osobne si myslím, že ak je to férová chovateľka tak na to pristúpi a zatiaľ ju nebude ponúkať nikomu inému.

Fakt by ma inak zaujímalo kto a čím mohol koňom tie nohy postriekať či to nie je len nejaký výmysel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík