Výška koně vs. výška postavy človíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

zezulinka

7.1.2008 13:51
zezulinka

Nevíte někdo, jen ze zvědavosti,
jaká výška koně k postavě člověka?
Existují nějaké regule

7.1.2008 13:52

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

No nás učily že kůň pro tebe by měl mít kohoutek ve víšce očí , ale newím no .

zezulinka

7.1.2008 13:54
zezulinka

memmory napsal(a):
No nás učily že kůň pro tebe by měl mít kohoutek ve víšce očí , ale newím no .

dík

7.1.2008 13:55

zezulinka napsal(a):

dík

My zase ve výšce ramen, ale každý má jiný názor...

7.1.2008 13:55

zezulinka napsal(a):

dík

hm to bych musela mít koně nejmíň 175cm v KHVMám 185cm ale bohatě si vystačim s hucílek,haflingem:)i když je pravda že na vyšším koni vypadám líp

7.1.2008 13:57

sonik napsal(a):
hm to bych musela mít koně nejmíň 175cm v KHVMám 185cm ale bohatě si vystačim s hucílek,haflingem:)i když je pravda že na vyšším koni vypadám líp

Njn já má taky špuntíka . To není o tom jak to má být , ale jak to kdo chce

7.1.2008 14:57

memmory napsal(a):
Njn já má taky špuntíka . To není o tom jak to má být , ale jak to kdo chce

jo jo, tak nějak to bude. Já měřím jen 157cm, takže bych podle výše uvedených regulí mohla mít hafloška a nebo nějakého menšího koníka, ale radši mám trochu vyšší koně. Je pravdou, že čím jsem starší, tak se mi hůř na koně nasedá, takže možná ty regule mají něco do sebe a jsou dělány z praktických důvodů. Líbí se mi i obrovští koně, ale na ně už bych asi nenasedla. Musela bych mít pořádnou nasedací rampu.

7.1.2008 15:22

monikafris napsal(a):
jo jo, tak nějak to bude. Já měřím jen 157cm, takže bych podle výše uvedených regulí mohla mít hafloška a nebo nějakého menšího koníka, ale radši mám trochu vyšší koně. Je pravdou, že čím jsem starší, tak se mi hůř na koně nasedá, takže možná ty regule mají něco do sebe a jsou dělány z praktických důvodů. Líbí se mi i obrovští koně, ale na ně už bych asi nenasedla. Musela bych mít pořádnou nasedací rampu.

Nikod neřík, že si musíte koupit 190 cm obra nebo naopak, ale aby člověk vypadal přirozeně... Taky jezdím na hafloších a moje kamarádka, co má asi 180 taky.... Ale když si člověk zvykne, tak jde všechno.

7.1.2008 16:55

ladys napsal(a):
Nikod neřík, že si musíte koupit 190 cm obra nebo naopak, ale aby člověk vypadal přirozeně... Taky jezdím na hafloších a moje kamarádka, co má asi 180 taky.... Ale když si člověk zvykne, tak jde všechno.

hmmm aj ja mám malinkatú haflošku (138kvh, ja 172cm) a vadí to jedine môjmu okoliu, niektorí ľudia sú fakt sprostí. ale mne to tak vyhovuje, nehovoriac o tom že tam moju postihnutú sestru ľahko dvihneme=o)))

7.1.2008 17:39

katjuschka napsal(a):
hmmm aj ja mám malinkatú haflošku (138kvh, ja 172cm) a vadí to jedine môjmu okoliu, niektorí ľudia sú fakt sprostí. ale mne to tak vyhovuje, nehovoriac o tom že tam moju postihnutú sestru ľahko dvihneme=o)))

jak tak koukám jsem huste v mínusu já 165cm a lavina 180 docelu fuška na ni vylizt,ale balík sena je dobrý pomcník

7.1.2008 17:52

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

Tak to já mám taky zakrslíka..já 182 a askíto 155..no třeba ještě něco málo poroste doufám..a to na něm budu jezdit i taťka se 2m a něco..takže to bude vypadat jak na oslovy.. prostě mazec

Ale když jsem jezdila na jednom koni co měl 190kvh a druhý taky nějak tak..no připadala jsem si lépe..prostě mi to víc vyhovuje..ale nečekala jsem když říkali že askíto bude mít tak 170-175 že bude mít necelých 160..v celku smůla

7.1.2008 19:11

kovbojka napsal(a):
Tak to já mám taky zakrslíka..já 182 a askíto 155..no třeba ještě něco málo poroste doufám..a to na něm budu jezdit i taťka se 2m a něco..takže to bude vypadat jak na oslovy.. prostě mazec

Ale když jsem jezdila na jednom koni co měl 190kvh a druhý taky nějak tak..no připadala jsem si lépe..prostě mi to víc vyhovuje..ale nečekala jsem když říkali že askíto bude mít tak 170-175 že bude mít necelých 160..v celku smůla

Ahojky Ve výšce očí či ramen? tak jak jsem na to já je sice pravda že kobušku škrabu, ale je to veliká potvůrka..

7.1.2008 19:59

eowyn napsal(a):
Ahojky Ve výšce očí či ramen? tak jak jsem na to já je sice pravda že kobušku škrabu, ale je to veliká potvůrka..

ježiš, nechtěla bych, aby se takhle velký kůň se mnou rozběhl kamsi....já mám teda plnokrevníka, který má kolem 165cm a já mám 171cm

7.1.2008 20:03

michaela z napsal(a):
ježiš, nechtěla bych, aby se takhle velký kůň se mnou rozběhl kamsi....já mám teda plnokrevníka, který má kolem 165cm a já mám 171cm

Já mám 180cm, koník, na kterém jezdím má do 180cm hodně blízko, tipuju min. 178cm.... no, špatně by se pro něj hledal jezdec, kterej by mu viděl přes kohoutek

7.1.2008 20:12

cheyenne napsal(a):
Já mám 180cm, koník, na kterém jezdím má do 180cm hodně blízko, tipuju min. 178cm.... no, špatně by se pro něj hledal jezdec, kterej by mu viděl přes kohoutek

upřimě lituji lidi co jzdí shiry co maji kolem 195kvh

7.1.2008 21:31

woldemortik napsal(a):
upřimě lituji lidi co jzdí shiry co maji kolem 195kvh

Myšáčku: semnou se nemůže rozběhnout, je teprve 2,5 letá

7.1.2008 21:45

eowyn napsal(a):

pridavam se k prvni odpovedi...Kohoutek ve vysce oci. Kdyz je konik prilis velky, mate prilis kratke holene k tomu, aby jste obsahli jeho telo-tj nemuzete spravne pusobit a pobizet tam kde je to treba. Poku je prilis maly, budete mit holene bud pod nim-to toho s nimi asi moc nenadelate, nebo si zkratite trmeny-sice budete mit holene na koni, ale kratke trmeny vam posunou zadek o neco dozadu, nebudete sedet v nejhlubsim miste, navic s pokrcenou nohou se hur manipuluje. Takze- ve sportu to udela hodne /navic i divny dojem/ pro zabavu a vyjizdky- myslim, ze je to fuk, hlavne kdyz se vam prochazka obema libi

7.1.2008 21:46

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

tak to jsem sakra v plusu 172cm na 130 cm

7.1.2008 21:48

eowyn napsal(a):

No jeden můj známý má koníka něco jako ČT a měří přesně 208cm, dovezl ho někde z ameriky, prý měl oba rodiče okolo 190ti. Jako 8 letého ho nechal posoudit nějakým známým vetem a ten mu řekl že se mu prostě splašil vývoj a nějak přerostl, prý se to stává i u lidí. Koník je to ovšem zlatý ikdyž občas trochu vyčůraný, skáče docela vysoko a byl kdesi na parkurech v zahraničí a vyhrál (se docela divím kde tu co natrénovali). Párkrát jsem na něm jela a poprvé to byl můj nejhorší i nejlepší zážitek. Vylézt bez pomoci bylo nemožné(měřím 176cm), když už jsem tam byla nabila jsem si pi... o hrušku (poprvé ve west. sedle - a naposled), ale jakmile se dal do pohybu... klus se mi zdálo že vysedávám jednou za 10min a cval byl jak by se celý vznášel.Škoda že nemám žádnou fotku jak já jedu na svém ponym a vedle známý na svém hovádku, to bylo jak blecha a slon.Jednou jsme byli v hale a měl postavený parkur, cca 150, no ale byl tam žolík 180cm jen stojany a horní břevno a já tam na poníkovi koukala jak skáčou a zvedala břevna. No a pak jsem se vsadila se známým že se svým poníkem přejedu žolíka bez zhození chudák to nepochopil tak přijal sázku a já frajerka jsem si poníčka naklusala, šup cval mírně se sehla a už jsme byli za žolíkemsamo spodem. Známý se mi smál že z toho mám opičí dráhu.

7.1.2008 22:05

tadik napsal(a):
tak to jsem sakra v plusu 172cm na 130 cm

a co teprv já 157.-9.??? pony 120 já sem ostuda..

7.1.2008 22:07

eowyn napsal(a):

tý prdele si nevšímejte...

7.1.2008 22:09

eowyn napsal(a):

Já 165 cm a Luis 130KHV no taky dobrý
(stará fotka ) ještě na anglu

7.1.2008 22:11

memmory napsal(a):
Já 165 cm a Luis 130KHV no taky dobrý
(stará fotka ) ještě na anglu

mooooc vám to sluší podle mě taková normální dvojka, ani ne malá ani ne velká.. ne jako já..

7.1.2008 22:14

eowyn napsal(a):
mooooc vám to sluší podle mě taková normální dvojka, ani ne malá ani ne velká.. ne jako já..

Tady už na "normálním" sedle

7.1.2008 22:21

memmory napsal(a):
Tady už na "normálním" sedle

No, já mám 162 a kobylka cca 14O (Daisy tady ještě trochu obézní ale už je to dobrý)

7.1.2008 22:50

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

já 176cm, moje mimi 175KVH

8.1.2008 05:33

gudur napsal(a):
já 176cm, moje mimi 175KVH

Peto: myslíš tu Daisy,co je ve Vanišově?

8.1.2008 09:48

eowyn napsal(a):
Peto: myslíš tu Daisy,co je ve Vanišově?

Ahoj Peťo, přesně tu

8.1.2008 10:33

eowyn napsal(a):

eowyn:tak to teda potěž pán bůh...to pro ni budete mít spešl stáj ne?se zvednutým stropem....

8.1.2008 12:07

ash napsal(a):
Ahoj Peťo, přesně tu

jéé tak ona patří už tobě? já jí naposledy viděla když ještě patřila Dominice,ale tlustá opravdu je...

8.1.2008 12:30

eowyn napsal(a):
jéé tak ona patří už tobě? já jí naposledy viděla když ještě patřila Dominice,ale tlustá opravdu je...

Nééé, Domči je furt, já se o ní jenom starám jj, v září to byl špekáček na nožičkách, ale teď už zas vypadá jako kúň, relativně

8.1.2008 13:26

ash napsal(a):
Nééé, Domči je furt, já se o ní jenom starám jj, v září to byl špekáček na nožičkách, ale teď už zas vypadá jako kúň, relativně

Já 178cm- Jerry cca 138cm

8.1.2008 13:27

rocky napsal(a):
Já 178cm- Jerry cca 138cm

No a já s Rockym, tady je jasně vidět kdo je větší

8.1.2008 19:40

rocky napsal(a):
No a já s Rockym, tady je jasně vidět kdo je větší

Haha a Jerrymu shazuješ překážky patama, co? A pak, že za shození může kůň, hi... Já mám valacha 158 a já 170, takže taková normální dvojka...

8.1.2008 20:21

eowyn napsal(a):

Proč ostuda,já bych neřekla. Tady v okolí z lidí co znám maj skoro všeci koně zhruba stejně velké(malé) jako já,navíc se do zdejšího prostředí menší koně taky mnohem vícehodí,jsou obratnější,a většinou i pevnější a odolnější,než třeba nějaký Holštýn... Já mám 170 něco a koník 148kvh,a ještě trochu roste. Jsou mu už 3,5roku tak mě neodsuzujte že už ne něm jezdím,obsedala sem ho ve 2,5a šla jsem na něj pěkně pomalu.A jedni lidé co bydlí kousek od nás obsedali kobylku ČT v jednomrokuNo tak posudte sami jersli se k sobě hodíme,i výškově.

Tady na té fotce sme na vyjížďce

8.1.2008 20:44

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

No, tak já bych asi měla svojí kobylu začít obsedat, co? Má nějakých 156 cm v roce a půl a já mám 163 cm. Nikdo nepřepokládal, že bude tak vysoká... ale co se dá dělat, myslím, že za to budu jen ráda.. hlavně ať má tech 161 cm, aby prošla svodem :-) Je to CS...

8.1.2008 23:34

zezulinka napsal(a):

Existují nějaké regule

Já 170 a kobča cc 140KVH, připadám si ideálně a ani kobča nemá jediný problém.

9.1.2008 07:43

microfon napsal(a):
Já 170 a kobča cc 140KVH, připadám si ideálně a ani kobča nemá jediný problém.

Tak já nevím kolik budu mít koníka. Teď má nějakých 155cm a já mám 170. Ale teprve v únoru mu budou 3, tak by ještě nějakej ten cm mohl dát. (zaek mám vy kousek nad výškou očí...Snad ho doroste) Můj problém je spíš váha, ale kvůli koni cokoli, že jo

9.1.2008 08:03

ladys napsal(a):
Haha a Jerrymu shazuješ překážky patama, co? A pak, že za shození může kůň, hi... Já mám valacha 158 a já 170, takže taková normální dvojka...

hehe to víííš, že, nááhodou úspěšně krčím nohy

9.1.2008 10:43

skippka napsal(a):
Tak já nevím kolik budu mít koníka. Teď má nějakých 155cm a já mám 170. Ale teprve v únoru mu budou 3, tak by ještě nějakej ten cm mohl dát. (zaek mám vy kousek nad výškou očí...Snad ho doroste) Můj problém je spíš váha, ale kvůli koni cokoli, že jo

4skippka: Co máš za plemeno? Podle toho se odvíjí váha... třeba tkaový poník, si to vezmi, je odolnější než teplas i když, ten tvůj už dávno poníčka přerostl

9.1.2008 11:41

cizluc napsal(a):
4skippka: Co máš za plemeno? Podle toho se odvíjí váha... třeba tkaový poník, si to vezmi, je odolnější než teplas i když, ten tvůj už dávno poníčka přerostl

To asi záleží na tom, co kdo preferuje. Já se třeba na menších koních cítím hrozně divně, takže když jsem pořizovala koně, tak jsem hledala "něco velkýho". Nevím, jak moc je velkej, KVH změřenou nemám, ale tipuju tak 170 cm. Já mám 175 a přes kohoutek mu nevidím..... Je to jen můj osobní pocit, vadí mi, že "tahám nohy po zemi". Přítel má nad 180 a jeho kobča má tak 155 cm. Je to A1/1 x QH. Na fotce jsem já s mým "vyhrabaným Sahibem" po příjezdu ze závodů Stojím o kousek výš, takže vypadá menší....

9.1.2008 11:45

janulka napsal(a):
To asi záleží na tom, co kdo preferuje. Já se třeba na menších koních cítím hrozně divně, takže když jsem pořizovala koně, tak jsem hledala "něco velkýho". Nevím, jak moc je velkej, KVH změřenou nemám, ale tipuju tak 170 cm. Já mám 175 a přes kohoutek mu nevidím..... Je to jen můj osobní pocit, vadí mi, že "tahám nohy po zemi". Přítel má nad 180 a jeho kobča má tak 155 cm. Je to A1/1 x QH. Na fotce jsem já s mým "vyhrabaným Sahibem" po příjezdu ze závodů Stojím o kousek výš, takže vypadá menší....

A ještě jednou na něm....

9.1.2008 11:48

janulka napsal(a):
A ještě jednou na něm....

Ale jsou fotky, kde vypadá větší

9.1.2008 12:40

janulka napsal(a):
Ale jsou fotky, kde vypadá větší

dobre tema, ja mam krizence matka hucoloarabka, otec QH, kazdy mesic jeste o neco poroste, tak uvidim, kam az se vysplha
ted ma 145 asi, ja asi 172
je to ten vlevo

9.1.2008 12:45

jessyn napsal(a):
dobre tema, ja mam krizence matka hucoloarabka, otec QH, kazdy mesic jeste o neco poroste, tak uvidim, kam az se vysplha
ted ma 145 asi, ja asi 172
je to ten vlevo

Nemáš jinou fotku ???
Po jakém QH je ???

9.1.2008 13:20

memmory napsal(a):
Nemáš jinou fotku ???
Po jakém QH je ???

no zatim ne, cd sem pujcila kamaradce, tak cekam na vratku.
tak jen jedna z leta, je po Kathys a je mu 2 a pul.

9.1.2008 13:30

jessyn napsal(a):

Po Kathys Royal Jess ???

9.1.2008 17:25

memmory napsal(a):
Po Kathys Royal Jess ???

Peta: tak to jo aspon nebude tlustá když na ní jezdíš...na hubertu vám to sluší

9.1.2008 17:54

eowyn napsal(a):
Peta: tak to jo aspon nebude tlustá když na ní jezdíš...na hubertu vám to sluší

Jéééé, děkujem už je to fakt lepší, ale s Domčou jsme jí měřili a obvod hrudníku má 186 takže ještě máme co dělat? Můžu se zeptat, ty jsi ta Peťa, co má Čitu?

9.1.2008 18:27

cibi napsal(a):
pridavam se k prvni odpovedi...Kohoutek ve vysce oci. Kdyz je konik prilis velky, mate prilis kratke holene k tomu, aby jste obsahli jeho telo-tj nemuzete spravne pusobit a pobizet tam kde je to treba. Poku je prilis maly, budete mit holene bud pod nim-to toho s nimi asi moc nenadelate, nebo si zkratite trmeny-sice budete mit holene na koni, ale kratke trmeny vam posunou zadek o neco dozadu, nebudete sedet v nejhlubsim miste, navic s pokrcenou nohou se hur manipuluje. Takze- ve sportu to udela hodne /navic i divny dojem/ pro zabavu a vyjizdky- myslim, ze je to fuk, hlavne kdyz se vam prochazka obema libi

Ja mam konika neco kolem 160 cm v kohoutku(muze mit tak 158)a ja sama mam 163cm.Kohoutek ve vysce oci to by v nasem prippade odpovidalo.A presto mam pocit ze jsem na nej moc velka.Jak tu bylo psano s tema holenema a tak.Nohy mi z nej visi,kdyz zkratim trmeny,kydam v sedle moc dozadu..Musim se porad na ty holene hrozne soustredit,protoze mi furt nekam ujizdeji,hlavne dopredu..to me pak casto muj ořík tukne vlastni nohou do boty:DKazdopadne nejsme na sport,jen rekre,takze si s tim nejak poradime..ale jednou bych rada neco s nim delala,tak nevim..asi se budu muset zmensit.:)

9.1.2008 18:34

ukulemba napsal(a):
Ja mam konika neco kolem 160 cm v kohoutku(muze mit tak 158)a ja sama mam 163cm.Kohoutek ve vysce oci to by v nasem prippade odpovidalo.A presto mam pocit ze jsem na nej moc velka.Jak tu bylo psano s tema holenema a tak.Nohy mi z nej visi,kdyz zkratim trmeny,kydam v sedle moc dozadu..Musim se porad na ty holene hrozne soustredit,protoze mi furt nekam ujizdeji,hlavne dopredu..to me pak casto muj ořík tukne vlastni nohou do boty:DKazdopadne nejsme na sport,jen rekre,takze si s tim nejak poradime..ale jednou bych rada neco s nim delala,tak nevim..asi se budu muset zmensit.:)

jeste dodam,ze je to plnasek a je drobny..to bude asi ten problem...ja sice nejsem zadnej tlustoch,ale myslim,ze kdyby byl mohutnejsi,asi by to bylo lepsi

9.1.2008 18:37

ash napsal(a):
Jéééé, děkujem už je to fakt lepší, ale s Domčou jsme jí měřili a obvod hrudníku má 186 takže ještě máme co dělat? Můžu se zeptat, ty jsi ta Peťa, co má Čitu?

Výška nám celkem vyhovuje..,Majk necelích 160 cm , já 155-158 cccca ...

9.1.2008 21:59

skippka napsal(a):

Skippy je anglická plnokrevník s ČT. Maminka (ČT) byla mohutnější a tatínek mě uvezl tak snad.

9.1.2008 22:11

skippka napsal(a):
Skippy je anglická plnokrevník s ČT. Maminka (ČT) byla mohutnější a tatínek mě uvezl tak snad.

Tak já měřim 163 a můj koník 185 KVH, no a i přes to nám to spolu vše ,,klape" jak má. Vlastně jsem ho dostala od manžela, který měří 199, takže možná je postraní úmysl že si ho bude chtít půjčovat....:-)))))) jinakje to Lukas, bohužel já s nim ještě nejsem vyfocená, protože mě nemá kdo vyfotit...

10.1.2008 16:09

brodska napsal(a):
Tak já měřim 163 a můj koník 185 KVH, no a i přes to nám to spolu vše ,,klape" jak má. Vlastně jsem ho dostala od manžela, který měří 199, takže možná je postraní úmysl že si ho bude chtít půjčovat....:-)))))) jinakje to Lukas, bohužel já s nim ještě nejsem vyfocená, protože mě nemá kdo vyfotit...

já mam 168 cm a kobylka 148 KVH

10.1.2008 16:15

dakotka napsal(a):

a já sestřičko 170 a 145

10.1.2008 16:17

dakotka napsal(a):

No ja sem si taky obcas sjela na poničce tak cca 115 - 120 a ja skoro 170

10.1.2008 16:17

kubeska napsal(a):
No ja sem si taky obcas sjela na poničce tak cca 115 - 120 a ja skoro 170

10.1.2008 17:39

kubeska napsal(a):

Mamča a Melody 175KHV a 168 mamča
Myslím , že jsou si akorát

10.1.2008 22:05

jessyn napsal(a):

JJ po Kathym

10.1.2008 22:50

memmory napsal(a):
Mamča a Melody 175KHV a 168 mamča
Myslím , že jsou si akorát

A nebo jeste ja na velkym konikovi ani nevim kolik ma ale je hoodne velkej

13.1.2008 19:37

kubeska napsal(a):
A nebo jeste ja na velkym konikovi ani nevim kolik ma ale je hoodne velkej

for Peta: jj to jsem já.. tak to ještě jde kdybych ted asi změřila ZUzíčce tak by měla 200

13.1.2008 20:32

eowyn napsal(a):
for Peta: jj to jsem já.. tak to ještě jde kdybych ted asi změřila ZUzíčce tak by měla 200

pro Peťu: Čitu ti musím pochválit, je to krásná kobyla....

AnnaaFreya

8.4.2019 21:19
AnnaaFreya

XXX.XXX.73.7

Ahoj, chci se zeptat mam 175 a konik v dospelosti bude mit tak 155 - 160 cm? Myslite ze to je ok??

8.4.2019 23:38
Dotaz

XXX.XXX.235.225

AnnaaFreya napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat mam 175 a konik v dospelosti bude mit tak 155 - 160 cm? Myslite ze to je ok??

Já myslím, že v pohodě. Vždyť se jezdí i na 140 cm cobech, haflingové taky nejsou největší. Řešila bych spíš váš vzájemný váhový poměr, někde na Equichannelu k tomu byl článek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík