Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.12.2015 14:43
shadow1

XXX.XXX.114.26

Zdravím, mám dotaz :)
Nemáte někdo takovýhle typ príštřešku? Chtěla bych totiž něco s takhle protaženou střechou, tak bych chtěla poprosit o případné reference a tipy :)
Právě mě u většiny přístřešků štve pro mě nedostatečný přesah střechy. Tak musím vymyslet něco jiného a ideálně i vzadu bych to malinko protáhla a daly by se tam pak dát nějaké věci taky pod střechu. Vpředu se pak dají případně dělat korektury i když prší a tak podobně :D
Foto: http://www.stolarstvi-prochazka.cz/masiv-pristresky-pro-kone.htm.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.12.2015 18:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme jeden prístrešok riešený podobne, akurát teda predná časť má dva vchody, nie je takto otovrená a strecha nám v prednej časti toľko nepresahuje(nemáme tam strechu tak dlhú, aby bola potrbná podpera stĺpom). Kone majú priístrešok prístupný z prednej a bočnej časti, tú bočnú časť máme zhruba s podobným presahom, ako na obrázku- vojde pod to pokojne celý kôň a neprší mu na zadok. Presah strechy máme aj vzadu- tam kone prístup nemajú, sú tam balíky sena na ležato, presah je robený tak, aby na ne nepršalo. aj druhý bok máme s presahom, tam máme krmivo a ďalšie balíky sena. Podstatné sú odkvapy a odvodnenie. bez odkvapov budete mať bordel v celom prístrechu a dosť pravdepodobne by vám zatielko aj to seno. my sme tento rok podložili tie konské miesta rohožami, je to paráda, dá sa to kydať, aj prejsť s fúrikom, to predným nešlo takmer vôbec. Ale je fakt, že aj bez rohoží sme v prístrešku, zrejme vďaka tomu presahu strechy, nemávali blato.

27.12.2015 14:56
shadow1

XXX.XXX.114.26

Díky za reakci.
S okapy tak nějak počítám, protože se bojím, že jinak bude kolem marast, zvlášť v podzimním a zimním období. Dál jsou v plánu zpevněné podlahy, buď rohože, nebo třeba zatravňováky, ale to se ještě musí pořádně vymyslet. Pomalu už začínám plánovat, času je sice dost, ale chci právě nasbírat i další zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík