Ahoj :) Na podzim jsem začala dvěma kobylkám krmit novaequi - jedné plus, to se mi zatím vždy líbilo a vonělo, druhé jsem začala taky plusem, ale pak jsem přešla na herbu, teď classic (podle složení stejné, jen s/bez bylinek). Pytel herby byl pěkný, ale bylinkama mi vážně nevoněl. První pytel classicu voněl, ale bylo tam hrozně moc prachové složky - když jsem si to nabrala do ruky, viděla jsem všude kolem prstů prach. Přidávám k tomu trochu namočených řízků, takže neřeším, že by se zakuckali, ale nelíbí se mi to.
Mám jenom blbý pytel, nebo se mám bát otevření dalšího? Vážně mi pěkně voní všechny, ale vůně toho tolik nezmůže.
Vidím to běžně u ostatních - při krmení pava se mi ani u spodu pytle nestane, že by v granulích byl bordel, spillers a premin musli možná trochu při spodu, třeba pegasus granule mě taky přišly trochu odrolené... Ale nikde až tam, že bych sáhla do pytle a vybrala třetinu nadrcené směsi čehosi, co se nedá identifikovat.
Mám úplně stejnou zkušenost a kvůli tomu jsem v podstatě přestala Nova Equi kupovat. Classic čím dál prašnější a Herba nevonělo po bylinkách- měla jsem dva pytle, jeden krásně voněl po eukalyptu, druhý ani ťuk.
Zdá se mi, že během cca 1 roku, kdy jsem tuto značku krmila, kvalita postupně šla dolů.
Zdravím...já koupila poprvé cca před půl měsícem pytel NovaEqui Classic na zkoušku, protože známá brala celou paletu pro koňáky tady z okolí s tím, že je to opravdu kvalitní krmení, že vidíte, čím přesně krmíte...po přečtení složení jsem byla nadšená, a musím říct, že já takový problém nemám...schválně jsem to teď šla znovu omrknout po přečtení Vašeho příspěvku a když naberu krmení do ruky, prachová složka mi na ruce nezůstala...nevím, jak to vypadá u ostatních, co krmení brali, nebo jsme třeba jen měli štěstí na dávku, ale já tam nic špatného nevidím...ale nemůžu porovnávat, je to první pytel, co jsem vzala...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tyjo, tak to jste me nalomily zrovna jsem pred objednavkou tohohle zbozi. Lakalo me. Mam mladici wpbr v praci a potrebuji trochu podporit tvorbu svalove hmoty, at ma z ceho delat a narustat. Davam zradla spis symbolicky, ale i tak radsi kvalitnejsi nez nejaky sragory
Asi nejsem s horší zkušeností jediná...
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/1329114.
Já Novaequi krmím tak rok, nejdřív plusko, teď cca třetí pytel clasiků - a ještě se mi nestalo, že by byl pytel špatný. Ale o tom že se to občas stane jsem už slyšela i z okolí, možná taky záleží na dodavateli/skladování? nebo konkrétní šarže?
tyhle musli mi přijdou opravdu dobré, nerada bych je měnila, pevně doufám že se mi to nestane..
No jak říkám, připadá mi to jako velmi kolísavá kvalita, ale nevím, jestli se s prašností někde dovolám... Plusko se mi líbí, ale zatím jsem měla jen dva pytle, dávám jen symbolicky, kamarádka brala taky a je taky spokojená, herba prašná nebyla, ale nevoněla, a classic prach, prach, prach... Muscle jsem ještě neviděla žádné no :D A do toho mi je zdražili, ale zase se mi nechce krmit něco jiného - měnit to tak rychle. :(
Kdybych si mohla vybírat, tak to tak neřeším, ale nejsem od Prahy či podobně a jezdit pro krmení koním přes padesát kilometrů nebudu (už pro to pavo a tohle novaequi jedu 30, ale to většinou můžu s něčím skloubit).
Já už bych vážně chtěla krmit jen jeden typ a být spokojená :(.
SanGei
napsal(a):
Krmím NovaEqui Plus již přes rok a nemůžu říct, že bych za tu dobu měla nějaký špatný pytel (spotřeba cca 2 pytle/měsíc). Nyní mám poprvé pytel Herby a vše je také v pořádku, voní po eukalyptu, žádný prach, složení jako na obrázku v eshopech.
Jj, Herba má vonět po eukalyptu, ale můj první pytel prostě nevoněl ničím. Protože i na EQCH někdo popisoval stejnou zkušenost, napsala jsem mail do firmy - bylo mi potvrzeno, že pytel musí být vadný a mohu jej vyměnit.
Když jsem koupila další, pochopila jsem, že s prvním muselo být něco špatně., neboť jsem inhalovala eukalyptus i cestou v autě ze zavřeného pytle v kufru
Tak snad teď bude už Herba v pořádku, jen kvůli této příhodě bych značku neměnila. K pytlům Herby jsem se dostala víceméně náhodou, běžně jsem krmila Classic a ten se mi opravdu zdál čím dál prašnější.
Ludmilk

XXX.XXX.78.82
Já krmím jen NovaEqui Classic a jsem spokojená. Nemůžu říct, že by byla prašná...Třeba nějaká špatná šarže, ale já nemůžu říct nic proti.Oproti Beste Jahre od St.Hippolyt, kde jsem našla hřebík.Samozřejmě obalený v müsli...
barevnalentilka
napsal(a):
Já jsem také krmila NovaEqui, Classic i Muscle a vždy voněly a vypadaly dobře. Kobyla je také ochotně žrala. Ale odradily mě konzervanty, které obsahují, např. ty co jsou pro lidskou spotřebu zakázané. Nevím, třeba to moc hrotím
Konzervanty? o čem to mluvíte? nikde ve složení nejsou, naopak třeba na stránkách anima píšou, že jsou bez konzervantů..
tamtam
napsal(a):
Konzervanty? o čem to mluvíte? nikde ve složení nejsou, naopak třeba na stránkách anima píšou, že jsou bez konzervantů..
No na stránkách novaequi napsány nejsou, ale na mém pytli ve složení byly. Myslím, že tam bylo minimálně e320 a e321, ale úplně jistá si těmi čísly nejsem.
Nejlépe kdyby někdo mrkl, kdo má k dispozici ten pytel, ať Vás tady nemystifikuji.
barevnalentilka
napsal(a):
No na stránkách novaequi napsány nejsou, ale na mém pytli ve složení byly. Myslím, že tam bylo minimálně e320 a e321, ale úplně jistá si těmi čísly nejsem.
Nejlépe kdyby někdo mrkl, kdo má k dispozici ten pytel, ať Vás tady nemystifikuji.
Pytel doma mám a nic takového na něm není..
barevnalentilka
napsal(a):
Mám Novaequi Classic a v doplňkových látkách je opravdu uvedené to co píšete.
shadow1
napsal(a):
Mám Novaequi Classic a v doplňkových látkách je opravdu uvedené to co píšete.
Podobné složení bylo i na mém pytli.
Cituji:
E 324
"V rámci studií na zvířatech (zejména psech) bylo dokázáno poškození jejich vnitřních orgánů - objevily se dysfunce jater, ledvin, štítné žlázy, reprodukční problémy, vrozené vady u mláďat, alergie"
Zdroj: http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E324.
Já krmim už rok a půl energy, a clasic, zatím jsem spokojena, je pravda že čas od času na dne nějaký prach najdu, ale není to nic hrozného, koník krmeni macim, takže jsem to nikdy nak netěšila, ale nikdy se mi nestalo, že bych to nabrala a bylo tam něco rozděleného na prach. Konikum chutná

Kupuji NE classic, za mě dobrý.....
Ja chvili krmila NE Herba, musli po otevreni krasne vonelo, ve staji to rikali i ostatni, na dne byla prachova slozka, ale myslim ze na dne to je docela logicke ze ruznou manipulaci s pytlem se tam ty granule rozbijou atd. Akorat mi prislo ze to memu koni nic nedavalo, tak jsem toto krmit prestala.
Takže přikládám slíbené foto včetně štítku se složením..po otevření pytel krásně voněl, neviděla jsem nic špatného, kvalita výborná..po přesypání do popelnice bylo akorát na dně pytle trochu prachu, ale to je vždycky u každého musli, co jsem zatím kupovala..za mě prostě spokojenost
dela

XXX.XXX.89.193
Zdravím všechny
chci se zeptat...co přidáváte do denní krmné dávky? Krmíte jen müsli nebo přidáváte něco dalšího?
Díky za tipy.
dela
napsal(a):
Zdravím všechny
chci se zeptat...co přidáváte do denní krmné dávky? Krmíte jen müsli nebo přidáváte něco dalšího?
Díky za tipy.
Samozřejmě, že tu každá/ý dáváme do KD různé komponenty. A víte proč? Protože máme různé koně, kteří dělají různě náročnou práci,nejsou stejně staří, mají jiné ustájení a 100 dalších důvodů, proč by se neměli stejně krmit ani dva koně.

Rekre hoby kobyla, 6 let, ježděná vv terénu nebo na jízdárně nebo lonžovaná nebo volnost skoky-nepravidelně někdy 2x jindy 3-4x, jsem pracující a s rodinou.
- Nova Equi clasik- litr, pul litru mačkaného ovsa(to je opravdu trošek) hrnek lněných výlisků(v zimě dva) teď od listopadu litr suchých řepných řízků(namočím a rozdělím na večer a ráno-výše uvedené do toho zamíchám) Teď mám sušený šípek, tak sypu hrstku a chystám se koupit extrudovaný ostropestřec....taktéž od listopadu cca 2 kg mrkve /den....