Zdravim, chci se zeptat kdy lze povazovat nize popsany pripad za tyrani ci zanedbani pece.
Nejsem zadne male dite kteremu nedochazi jak se o kone starat sama mam ctyri a tohle uz mi prijde opravdu moc.
Každý den rano jezdim kolem ohrady kde se pasou dva kone. jsou tam uz několik let takze budou zrejmne starsi to ale nemeni nic na tom ze jsou vyhubli na kost.Minuly tyden jsem tam zastavila a sla sem se podivat jestli se mi to opravdu nezda... když jsem je videla zhrozila jsem se ještě vic nez před tim. Kone jsou opravdu hubeni, nikde tam nemaji vodu ani zadne seno. pokazde když jedu okolo coz je nekdy i 5 krat denne jinak 100procentne každý den 2X stavim tam a koukam zda tam někdo nehodil alespoň kopicku sena. a kde nic tu nic... kone stoji a jen hrabou co najdou pod sněhem... mají tam pristresek ale ten je ted vic plny snehu nez vybeh takze tam se ani neschovají... pokusim se prilozit fotografie které zítra vyfotim snad me majitele neukamenuji ale je to opravdu zle...nechci neudavat ale tech zvirat je mi uprimne lito a nedovedu si představit ze by mi ve staji místo kulicek a medvidku staly tyhle vyhubly chudinky...
Pokud se opravdu má věc takto, na nic nečekejte a hlavně vše nafoťte. Musíte mít důkazy. Nafoťte koně, jejich stav, žebra, kopyta, přístřešek(pokud je v havarijním stavu, lezou z něj hřebíky apod., vše zdokumentovat), prostranství, kde tráví čas...aby byla vidět nepřítomnost vody, sena, nemožnost se kamkoliv schovat...a i s fotkami nahlásit na KVS. Hlavně na nic nečekejte, pokud s tím totiž nic neuděláte Vy, tak někdo jiný z okolí těžko, pokud se tam stále nic neděje, i když mají koně takovéto podmínky. A co se týče Vašeho strachu z ukamenování od majitelů...nad něčím takovým vůbec nepřemýšlejte, záleží Vám snad na blahu těch zvířat a ne na deb.lních majitelích, kteří se o ně evidentně tedy nestarají.
ggg

XXX.XXX.106.7
canka
napsal(a):
Pokud se opravdu má věc takto, na nic nečekejte a hlavně vše nafoťte. Musíte mít důkazy. Nafoťte koně, jejich stav, žebra, kopyta, přístřešek(pokud je v havarijním stavu, lezou z něj hřebíky apod., vše zdokumentovat), prostranství, kde tráví čas...aby byla vidět nepřítomnost vody, sena, nemožnost se kamkoliv schovat...a i s fotkami nahlásit na KVS. Hlavně na nic nečekejte, pokud s tím totiž nic neuděláte Vy, tak někdo jiný z okolí těžko, pokud se tam stále nic neděje, i když mají koně takovéto podmínky. A co se týče Vašeho strachu z ukamenování od majitelů...nad něčím takovým vůbec nepřemýšlejte, záleží Vám snad na blahu těch zvířat a ne na deb.lních majitelích, kteří se o ně evidentně tedy nestarají.
Lehko se řekne, nepřemýšlejte o strachu, že se vám za to majitel bude chtít pomstít.
Vím o případu, kdy majitelka už mnoho let nezvládá péči o své koně, jsou zanedbaní, bohužel následkem toho i umírají. Veterina tam byla mnohokrát a bohužel s tím nic nezmůže kvůli českým zákonům. A lidé z okolí se bojí nějak jednat, protože je strašně pomstychtivá, bojí se o vlastní zvířata, ví bůh, čeho by byla schopná.