Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adinos

24.1.2016 18:14
adinos

XXX.XXX.32.174

Ahoj, když mám pouze jednoho koně, a chci mu koupit parťáka tak v případě že by to byl kůň, nevím jestli by jsem ho zvládala časově a možná i finančně. Jaké zvíře je časově nenáročné, hodí se ke koni a "nežere peníze"? (Může to být klidně malý poník, koza...má nevím).

24.1.2016 18:16
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Odpověděla jste si sama - poník.

24.1.2016 19:47
Píduška

XXX.XXX.28.201

No u kozy byste měla třeba i mlíčko Ale poník se ke koni odí nejlépe

24.1.2016 19:55
keira

XXX.XXX.106.7

Doporučuji vybrat poníka, který bude podobně krmitelný jako kůň. Třeba mít pohromadě špatně krmitelné A1/1 (který potřebuje seno adlibitně) se ze vzduchu tloustnoucím poníkem, se kterým není čas pracovat, přináší starosti.

adinos

24.1.2016 20:06
adinos

XXX.XXX.32.174

Který malý poník? Shetland?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2016 20:59

Keira: to je velmi dobrá poznámka!
Jakýkoli poník. Ale každé zvíře něco stojí - i čas i peníze. I poník uvítá, když se mu bude někdo věnovat, než že bude jen pro ozdobu.. navíc pokud nemáte dostatečně velký výběh, poník vám bude jen tloustnout a budete se děsit schvácení :( tedy, pokud nemáte možnost brát malého navolno s sebou na vyjížďky třeba.
Píduško- že by byla zrovna koza nenáročná na péči, to fakt není. Navíc pokud chcete mít mléko, tak je nejlépe, když se dojí 2x denně v pravidelných časech..to mi fakt nepřipadá dobrý tip vyhovující zadání ;).

24.1.2016 22:43

Až na kozu holandskou ☺ ale ta me pripada ke koni moc mala..

24.1.2016 23:04

Jakákoli koza potřebuje dobré zázemí, kam netáhne a je tam sucho. Navíc se potřebuje zabavit a postavit kvalitní ohradu, jinak bude utíkat. To je třeba problém spolužití koně a malého zvířete - protože musíte stavět daleko důmyslnější ohrady. Většinat malých - už koz nebo ovcí, když nemají opravdu hodně žrádla a různorodých terénů ve výběhu - prostě utíká. Kort pokud nemají rovnocenného parťáka (kterým pro ně kůň není).
Za mě nejlíp ke koni poník.
Vím, o čem mluvím - sama mám smíšené stádo

24.1.2016 23:38
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

adinos napsal(a):
Ahoj, když mám pouze jednoho koně, a chci mu koupit parťáka tak v případě že by to byl kůň, nevím jestli by jsem ho zvládala časově a možná i finančně. Jaké zvíře je časově nenáročné, hodí se ke koni a "nežere peníze"? (Může to být klidně malý poník, koza...má nevím).

Taky jsem to řešila a mám ponici a čt.Spokojený koně-mají parťáka a já taky-neřeším krmení, jen dávku, jedna víc, druhá míň.Poníci nejsou nároční, přibírají ze vzduchu, jak říkám já a kobyla je spokojená, má parťačku stejného druhu, i když prcka.Nemůžu si vynachválit psychickou spokojenost obou.Poník nejlepší řešení za mě tedy-hlavně je to stejný druh

Sophii

25.1.2016 03:17
Sophii

XXX.XXX.113.98

Taky přemýšlím o tom že bych si šla do svého. Dva hektary rodinné půdy bych měla. Mám starou plachtovou garáž, která přežila i nejednu vychřici takže myslím, že by to zvládli.
Žádné problémy s lidmi...
Uvažovala jsem, že bych pastvinu nabídla jako bezplatný důchod pro nějakého staršího ale jinak zdravého koníka...

25.1.2016 07:07
keira

XXX.XXX.106.7

Sophii napsal(a):
Taky přemýšlím o tom že bych si šla do svého. Dva hektary rodinné půdy bych měla. Mám starou plachtovou garáž, která přežila i nejednu vychřici takže myslím, že by to zvládli.
Žádné problémy s lidmi...
Uvažovala jsem, že bych pastvinu nabídla jako bezplatný důchod pro nějakého staršího ale jinak zdravého koníka...

To bych viděla jako nejoptimálnější. Nulové vstupní náklady a dobrý skutek v jednom.
Co se týká dalších nákladů- záleželo by na domluvě s majitelem a popravdě i náhodě. Slyšela jsem před lety o "šťastlivkyni", která si jako společníka pro koně pořídila poníka. No, ale zprvu zdravý poncl začal trpět na koliky a během pár let do něj vrazila desítky tisíc za operace. Neměla to srdce ho nechat pojít jen proto, že je to společník s minimální hodnotou a bez jiného užitku.
Holt u koní nikdy nevíš.

25.1.2016 12:22
marketka

XXX.XXX.179.3

Doporučuji poníka a k němu případně vozík-sulku.
My dětem koupili poníka.Bylo mu 10 let, suprově přiježděný, dětem bylo 5 let.Poníka vozíme s dětma na tréninky, máme ho už 10 let.Ted je mu 20 let, holky už mu odrostly.Pořídili jsme vozík a poníček tahá, chodíme na procházky, občas ho vylonžujeme, proženeme.Za 10 let byl jen 1x nemocný, kdy měl kašel (měli jsme ho na ustájko u známého v době dovči, asi tam něco chytil), jinak je to držák.Jsem pro poníka.Nenáročný..Lepší, než nemocný koník, dušný koník s handicapem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík