Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2016 10:15
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Dobý den,
mám neobvyklý dotaz. K nám do stáje přišla holčina s koníkem a přivezla s sebou i dva pytle granulí. Granule jsou však neobvykle žluté, plus vypadají jako jed na krysy. Foto bohužel nemám.
Jde mi o to jestli někdo nevíte co by mohli být zač? Bohužel u nich není ani popisek co obsahují.
A slečna si složení nepamatuje.

Děkuji všem za odpovědi!
Moc mi pomůžete.

27.1.2016 14:03
polárka.15

XXX.XXX.59.25

Schaumann?

28.1.2016 09:01
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Těžko říct, nikdy jsem je nekrmila. Ale přijdou mi nevídaně žluté.

Sophii

28.1.2016 12:55
Sophii

XXX.XXX.205.245

Terka 7 napsal(a):
Těžko říct, nikdy jsem je nekrmila. Ale přijdou mi nevídaně žluté.

Možná by pomohlo kdybyste se dovolila zda můžete granule vyfotit...
ačkjoliv teda musím zmínit, že jestli slečna krmí granulema jejichž složení nezná... tak je to trošku podivný přístup.

29.1.2016 09:22
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Slečna je celkově podivný případ :D.

29.1.2016 12:18
liva

XXX.XXX.100.5

Terka 7 napsal(a):
Slečna je celkově podivný případ :D.

Myslím, že každému může být jedno, čím slečna krmí...

1.2.2016 09:30
Terka 7

XXX.XXX.34.110

Jelikož chce, aby její kůň nějak vypadal, tak by asi nebylo rozumné cpát mu do žrádla kde co.. Mě samotnou složení krmiva vždy zajímá. Je to pro mě lepší a ráda mám v tomto přehled.

1.2.2016 09:40
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Terka 7 napsal(a):
Jelikož chce, aby její kůň nějak vypadal, tak by asi nebylo rozumné cpát mu do žrádla kde co.. Mě samotnou složení krmiva vždy zajímá. Je to pro mě lepší a ráda mám v tomto přehled.

Žlté bývajú granule s vyšším obsahom kukurice. Jedna slečna u nás si dáva granule robiť z vlastných surovín a v zime tam pridáva kukuricu, granule sú potom do žlta.
Ak ste ustajňovateľ a majiteľka si praje kŕmiť tým čo si priviezla tak by som to naozaj neriešila, nie je to vaša starosť. A jed na krysy to asi nebude keďže kôň ešte žije :).

1.2.2016 10:30
keira

XXX.XXX.106.7

Vzhled může klamat. Viděla jsem teď granule, které bych podle vzhledu hodila spíš psovi než koni... a přitom se jedná o poměrně sofistikovanou koňskou záležitost 15kg za téměř 600kč.

Vzhledově podobné jako:
http://www.wiltontack.com/product_info.php/ker-pacemaker-extruded-horse-feed-20kg-p-29038

Znám stáje, kde kdybych si tím začala přikrmovat tak se taky zbytem stáje nese šuškanda, že jsem divná a krmím psí granule koni :D.

1.2.2016 10:55
polárka.15

XXX.XXX.171.253

keira napsal(a):
Vzhled může klamat. Viděla jsem teď granule, které bych podle vzhledu hodila spíš psovi než koni... a přitom se jedná o poměrně sofistikovanou koňskou záležitost 15kg za téměř 600kč.

Vzhledově podobné jako:
http://www.wiltontack.com/product_info.php/ker-pacemaker-extruded-horse-feed-20kg-p-29038

Znám stáje, kde kdybych si tím začala přikrmovat tak se taky zbytem stáje nese šuškanda, že jsem divná a krmím psí granule koni :D.

Ano, to jsou tyto granule

http://www.nutrin-professional.com/

Tak ty mně bohužel také neoslovily

1.2.2016 11:25
keira

XXX.XXX.106.7

polárka.15 napsal(a):
Ano, to jsou tyto granule

http://www.nutrin-professional.com/

Tak ty mně bohužel také neoslovily

Nemám s nimi osobní zkušenost, takže nemůžu soudit. Známá, která jimi krmí, si je vychvaluje.

Osobně bych je asi viděla jako vhodné pro sportovní koně, kteří potřebují extra energii. Extruze zvyšuje glykemický index, takže asi nic pro horké hlavy a tlusťochy. A taky likviduje teplotně méně stabilní vitamíny., které tam pak výrobce sice zpravidla dostříká zpátky, ale již v syntetické formě.

Takže i psa většinou krmím za studena lisovanými graulemi.

1.2.2016 11:43
polárka.15

XXX.XXX.171.253

keira napsal(a):
Nemám s nimi osobní zkušenost, takže nemůžu soudit. Známá, která jimi krmí, si je vychvaluje.

Osobně bych je asi viděla jako vhodné pro sportovní koně, kteří potřebují extra energii. Extruze zvyšuje glykemický index, takže asi nic pro horké hlavy a tlusťochy. A taky likviduje teplotně méně stabilní vitamíny., které tam pak výrobce sice zpravidla dostříká zpátky, ale již v syntetické formě.

Takže i psa většinou krmím za studena lisovanými graulemi.

Jezdí s tím kamarádka, byla na návštěvě, povykládat, kobyla sní skoro vše - což o to, ale u vzorku jsem skončila. Vyprávění znělo hezky, ale ta cena a forma už bohužel ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík