Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terea

3.2.2016 22:58
Terea

XXX.XXX.17.238

Potřebovala bych poradit jestli sedlo sedí. Zdá se mi že koník má nad kohoutkem moc volného místa, že by ho mohly sedlové polštáře tlačit. zatím bylo zkoušené bez dotažení.

4.2.2016 00:06
keira

XXX.XXX.106.7

Dáváte strašně málo informací, pokud chcete sedlo posoudit, musí to být nafoceno výrazně lépe. A nejen na dotaženém koni, ale i s jezdcem. Tohle fakt vypadá, že je uzké, ale sedla mají různou flexibilitu. Zrovna tento týden jsem zkoušela jedno již dost letité, kde po nasedlání bylo mezi sedlem a kohoutkem určitě 10cm, ale po nasednutí se to smrsklo na těsné 2 prsty.

4.2.2016 07:09
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Sedlo rozhodně nesedí

1) váha sedla je vzadu, tudíž po dosednutí bude tlačit sedlovými polštáři koně do zad
2) nevhodně vytvarovaná přední rozsocha - moc vysoká - po dosednutí jen bude tlačit do kohoutku
3) přijde mi i ta komora o trochu širší, než by mohla být¨
4) možná je to jen můj dojem - ale sedlo brání lopatce

Pokud chcete víc informací, tak si buď zavolejte odborníka nebo dejte více fotek a BEZ DEČKY.

Jarmiluska

4.2.2016 07:29
Jarmiluska

XXX.XXX.41.2

Jak bylo řečeno výše, z těchto fotek se toho nedá moc poznat. Zavolejte si odborníka, co Vám to posoudí, popř. přidejte alespoň více fotek. Ale ani více fotek Vám nezaručí, že sedlo 100% sedí, co člověk, to názor - fotky strašně zkreslují.

4.2.2016 09:01
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Wow obdivujem že z týchto dvoch fotiek si niekto vôbec trúfne niečo posúdiť. Musíte to nafotiť bez dečky, s dotiahnutým podbrušníkom a aj z väčšej vzialenosti kde ho bude vidno aj zboku na celom koni. Po dotiahnutí to môže vyzerať celkom inak.

terea

4.2.2016 09:22
terea

XXX.XXX.17.238

Tak ja jsem to videla i z boku a na koni jsem to mela i bez deky... jen mam tyto 2 fotky a az vecer me napadlo, ze to hodim sem.. bylo narychlo... jak jsem psala, dnes to i dopnu..

4.2.2016 09:32
polárka.15

XXX.XXX.171.253

katkaa1 napsal(a):
Wow obdivujem že z týchto dvoch fotiek si niekto vôbec trúfne niečo posúdiť. Musíte to nafotiť bez dečky, s dotiahnutým podbrušníkom a aj z väčšej vzialenosti kde ho bude vidno aj zboku na celom koni. Po dotiahnutí to môže vyzerať celkom inak.

Některé věci jdou vidět i na první pohled

ff12345

4.2.2016 09:51
ff12345

XXX.XXX.53.176

Pokud predni rozsocha stoupa prilis vysoko a zadni se preklapi dozadu, sedlo je uzke.

4.2.2016 09:53
polárka.15

XXX.XXX.171.253

ff12345 napsal(a):
Pokud predni rozsocha stoupa prilis vysoko a zadni se preklapi dozadu, sedlo je uzke.

Může i nemusí, stačí "špatně tvarované".

Hrozná alchymie s těmi sedly

terea

4.2.2016 09:58
terea

XXX.XXX.57.36

Dnes nafotim vice fotek, ale jsem si spis jista, ze nesedi. :( uz jsme vyzkouseli takovejch sedel a nic nam nesedi :(.

4.2.2016 10:15
polárka.15

XXX.XXX.171.253

terea napsal(a):
Dnes nafotim vice fotek, ale jsem si spis jista, ze nesedi. :( uz jsme vyzkouseli takovejch sedel a nic nam nesedi :(.

A jak je koník starý?

terea

4.2.2016 10:21
terea

XXX.XXX.57.36

Konikovi je 17...

4.2.2016 10:36
kallisto

XXX.XXX.157.94

polárka.15 napsal(a):
Může i nemusí, stačí "špatně tvarované".

Hrozná alchymie s těmi sedly

Stačí blbě nasedlané. Podle fotky to bude nějaký starší Stübben takže sedlo kvalitní. Na fotce se zdá přední rozsocha výše než zadní. To může být jak úzkou komorou tak nasedláním blízko za kohoutkem. Posuňte sedlo aspoň na dva prsty až za lopatku. Pokud bude i nadále nevyvážené, bude úzké nebo všeobecně špatně tvarované na daného koně.

4.2.2016 11:03
katkaa1

XXX.XXX.43.146

polárka.15 napsal(a):
Některé věci jdou vidět i na první pohled

Tak vy máte asi aj jasnovidecké schopnosti pretože stačí, že to sedlo je nasedlané príliš vpredu (čo z tých dvoch fotiek dobre nevidno, ale zdá sa mi, že je moc vpredu) a bude sedieť úplne inak ak sa posunie dozadšie.

4.2.2016 12:07
polárka.15

XXX.XXX.171.253

katkaa1 napsal(a):
Tak vy máte asi aj jasnovidecké schopnosti pretože stačí, že to sedlo je nasedlané príliš vpredu (čo z tých dvoch fotiek dobre nevidno, ale zdá sa mi, že je moc vpredu) a bude sedieť úplne inak ak sa posunie dozadšie.

Nee nemám, jen mám hodně čerstvou zkušenost s pasováním přepasováním, zkoušením sedel. A Stübbeny moc dobře znám. Ale samozřejmě, mohu se mýlit. Pouze píši svoji domněnku z prvního dojmu.

Inula

4.2.2016 18:05
Inula

XXX.XXX.180.53

terea napsal(a):

A co bezkostrový?

terea

4.2.2016 22:08
terea

XXX.XXX.17.238

Nahravam to z mobilu... ale to je fotka z dneska.. jeste vložím 2.. hrozne se mi hybal, nechtel vubec postat.

4.2.2016 22:44
keira

XXX.XXX.106.7

A on vám ho nikdo podržet nemohl? Nebo vyfotit v boxe? Tam se i náš kůň zastaví a to je co říct :D.

4.2.2016 22:45
keira

XXX.XXX.106.7

Btw. byla by docela slušnost tu fotku alespoň otočit ;-).

Sophii

5.2.2016 03:23
Sophii

XXX.XXX.205.245

Postavit k senu a fotit, a aspoň otočit fotku, ale dle mého nesedí, přední komora je strašlivě vysoko, to neslehne ani při nasedlání.

5.2.2016 06:49
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Dle fotky si stojím za tím, co jsem psala výše. Komoru posoudit nelze z takové fotky a nasedlané máte příliš vepředu, ale stejně tím se problém nevyřeší a zůstane to stejné, jen takový postřeh.

terea

5.2.2016 07:58
terea

XXX.XXX.17.238

Ale venku bylo lepsi svetlo.. a uz mi bylo, jasne kdyz jse nasedlala, ze sedlo nesedi... komora je vysoko. A omlouvam se, ze jsem fotku neotocila, jak jsem psala pridavala jsem ji z mobilu... a ano, nemel mi ho kdo podrzet, kdyz jsem tam dnes byla sama.

terea

5.2.2016 08:02
terea

XXX.XXX.17.238

A sedlo neni nasedlane prilis vepředu asi fotka zkresluje.. ma to centimetr za lopatkou.. dle pohmatu.. ale zas nadruhou stranu, kdyz jsem nasedla komora se zmensila a misto tam bylo na vysku na 2 prsty..

Jarmiluska

5.2.2016 08:22
Jarmiluska

XXX.XXX.41.2

Starší sedla tohle právě často dělají, že jsou flexibilnější a po nasednutí se místo mezi komorou a kohoutkem smrští.

5.2.2016 10:27
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Jarmiluska napsal(a):
Starší sedla tohle právě často dělají, že jsou flexibilnější a po nasednutí se místo mezi komorou a kohoutkem smrští.

Ty Stübbny právě, že moc ne, jsou to tvrdá a pevná sedla.

Jarmiluska

5.2.2016 11:55
Jarmiluska

XXX.XXX.41.2

polárka.15 napsal(a):
Ty Stübbny právě, že moc ne, jsou to tvrdá a pevná sedla.

Co my měli na naše koně, tak starší Siegfried a Colombo nám tohle dělal taky, pak jsme měli ještě Tristan, ten takový markantní rozdíl nedělal.

Nevim, osobně jsem názoru, že kupované sedlo sedí na 100% jen výjimečně. Spíš bych hledala nejschůdnější cestu pro oba (koně, jezdce - v tomto pořadí) a případně se to snažila v rámci možností doladit korekčními dečkami. Sama mám atypickou kobylu, u které jsem vyzkoušela již snad 30 sedel a nic jí nesedí tak, jak bych si představovala. Proto raději šetříme na sedlo na míru.

5.2.2016 14:37
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Jarmiluska napsal(a):
Co my měli na naše koně, tak starší Siegfried a Colombo nám tohle dělal taky, pak jsme měli ještě Tristan, ten takový markantní rozdíl nedělal.

Nevim, osobně jsem názoru, že kupované sedlo sedí na 100% jen výjimečně. Spíš bych hledala nejschůdnější cestu pro oba (koně, jezdce - v tomto pořadí) a případně se to snažila v rámci možností doladit korekčními dečkami. Sama mám atypickou kobylu, u které jsem vyzkoušela již snad 30 sedel a nic jí nesedí tak, jak bych si představovala. Proto raději šetříme na sedlo na míru.

Neříkám, že to nedělají, ale měla jsem Stübbena na zkoušku - taky staršího - skočku, tak jen říkám, jak se to chová :)

Proto jsem takové "pokusy" zahodila a mám sedlo na míru a jsme spokojení oba dva, ale chápu, že ne každý má hned teď peníze na nové sedlo na míru.

5.2.2016 14:47
sisi58

XXX.XXX.218.3

Terea napsal(a):
Potřebovala bych poradit jestli sedlo sedí. Zdá se mi že koník má nad kohoutkem moc volného místa, že by ho mohly sedlové polštáře tlačit. zatím bylo zkoušené bez dotažení.

Posunout dozadu, nesedláte velblouda, ale koně
Vyfotit bez dečky, s dotaženým podbřišníkem, třmeny dolů.
Kůň musí stát na rovné ploše, všechny čtyři nohy kolmo k zemi.
Fotit kolmo na koně, ve výšce sedla.
Zepředu přes kohoutek (koníkovi dejte něco dobrého na zem, ať skloní hlavu).
Zezadu přesně přes kořen ocasu.

Jinak nemá význam, se tu o něčem bavit.
Jsem schopná Vám vyfotit perfektně sedící sedlo tak, že mě udáte na KVS pro týrání koně mizerným sedlem.

Na přiložené fotce je František Ventura, jeden z našich nejlepších meziválečných jezdců. Podívejte se, co skáče a kde má sedlo.
Něco málo o tomto jezdci:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Ventura.

Přidejte reakci

Přidat smajlík