Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pjshfabzyjka

7.2.2016 21:30
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Dobrý den, do teď jsem měla valacha ve výběhu s jedním koněm, ale mohl tam být pouze půl dne(takže nic moc.

pjshfabzyjka

7.2.2016 21:41
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Má možnost jít do stáda, ale bojím se, že se mu něco stane... Co by jste dělali vy?(neodeslalo se mi to celé).

7.2.2016 22:02
keira

XXX.XXX.106.7

Záleží, jak je stádo velké a jak mají veliký a bezpečný prostor (např.bez zúžených míst, slepých uliček, nebezpečných předmětů atd.), jaký je váš kůň bitkař... je to různé. Můj předchozí kůň měl za 4 roky z výběhu jediný větší úraz a to nejspíš ne od jiného koně, současný měl za 2 roky už 3 kopance, které ho na min. měsíc vyřadily z práce.

Jiná kobylka zas měla minimálně 1x měsíčně oteklou nohu z kopnutí, protože se v malém stádě bitkařily o poslední a předposlední příčku.

Osobně mám ráda koně přes den co nejdéle na výběhu, takže bych sledovala stádo, jestli z něj koně nechodí pobití, a pokud ne, dala bych ho tam (opatrně, nejdříve nechat odděleného páskou, aby se bezpečně seznámili). Riziko úrazu vždycky bohužel je, ale bytí na pastvině ve stádě je pro koně ta nejpřirozenější věc a je podle mě správné mu poskytnout možnost být koněm.

pjshfabzyjka

8.2.2016 06:47
pjshfabzyjka

XXX.XXX.167.152

Valach je nedominantní, stádo může mít kolem 15-20koní.

8.2.2016 06:50
kapička

XXX.XXX.5.211

Ve stáji mají stádo poníci a velcí koně dohromady, někteří dokonce okutí na všechny 4, asi 2 roky jsou 24/7 venku, sem tam se tam nějaký kůň vymění. Mají dostatečně velké výběhy a až na nějaké lehké šrámy jsem neviděla žádné zranění.

8.2.2016 09:03
kallisto

XXX.XXX.157.94

Důležité je postupné začleňování do stáda, ne ho pustit najednou mezi 20 cizích koní. Za úvahu taky stojí jak je to stádo stabilní, jak často se koně v něm střídají, jak velký výběh je, aby v případě šarvátek měl kam utéct, zda se ve výběhu také krmí, kolik je místa ke krmení, jak velké jsou případně přístřešky atd...

Pokud je stádo stabilní nejsou ani podkovy překážkou. Máme stádo 14ti koní, okovaní jsou všichni na všechny 4 a zranění z nějakého pokopání jsou za x let opravdu velmi velmi vyjímečná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík