Starší klisna 25 let vojtěškové granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2016 13:37
jupa111

XXX.XXX.142.18

Klisna 25 let, před pár týdny přestala žrát seno, teda né že by ho nežrala vůbec, ale sežere sotva půlku dávky, klidně za celý den, většinou mín..pár dní nežrala ani jádro-šrotované, Začala dostávat, jemné zelené seno, ale řekla bych, žádná změna.Udělali se zuby, chybí jí pouze jeden zub, měla ostré hrany, to se zbrousilo, zkoušel se zkus, zdálo se vše v pořádku, pouze jeden pant na jednu stranu, je špatně hybný.Jádro-šrot, jsem začala trochu máčet, ale to jí moc nejede, pokud smíchám k tomu nastrouhané jablka a mrkev, příjíma to hezky, vodu pije z napáječky.Budu dávat vojtěškové granule, kolik jich můžu dávat a jak máčet-na kaši nebo jen aby se rozpadly? můžu dávat i jádro?Má šrotovaný oves na půl s ječmenem.Zkoušla jsem dávat do šrotu i malasu, ale to nechce žrát, asi jí nechutnásmajlík druhá, mladší klisna se může po melase utlouct smajlík děkuji za rady..
Klidnu mám od jejich 7 let a je to prostě člen rodiny, byla vždycky prakticky zdravá, hodně živá, vitální kobylka.Přes den chodí do větší ohrady, večer do maštale.Venku někdy řádí-vyhazuje, jindy je klidná..Na foto je to ta světlejší ryzka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2016 14:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli můžu doporučit, udělat RTG. Takhle mi přestával žrát, udělaly se RTG a zjistil se zánět zubu. A jinak ideálně kašičkovat, aby se jí lépe pozřívalo, pokud přijímá málo sena, nahradit nebo přikrmovat taky granulovanou formou (např. od firmy Bocus). Holt už je to babička, tak to nebude co bývalo :) Nás tyhle problémy se zubama potkaly v jeho 20 letech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík