Kobyle začali vylínavat místa na hrudi z výběhové deky... na dece jsem nic neobjevila co by ji mohlo vadit(zavazet)... poradí někdo co s tím aby se to nešoupalo dál?
Pořiďte vestu pod deku, akorát to není na to, když má kůň deku nonstop.
http://www.equiservis.cz/VYBAVENI-PRO-KONE/DEKY-NA-KONE-A-PSY/VESTY-NA-KONE/Vesta-pro-kone-elasticka.html
Já to měla jednu dobu pod venkovní deku a večer do boxu se sundavala i deka i vesta.
L.A.S.

XXX.XXX.202.0
Mám doma nevyužitou vestu pod deku, v případě zájmu mě kontaktujte na emailu l.smehlikova@seznam.cz.
Podle mě je širší v prsou, posune se me straně a na jedné straně dře.
Tenhle názor se asi líbit nebude, ale dekovací období se blíží ke konci a i takhle ošoupaný kůň by v této dece vydržel.
Takhle odřených koní je spousta, žádný z nich není odřený do krve, spousta majitelů to neřeší a koně žádný diskomfort neprojevují.
A příští rok pořídit deku podle aktuálních mír daného koně.
kllarka95
napsal(a):
Taky jsem si koupila koně s tímto problémem, vyměnila jsem deku a začíná se mi zdát, že už mu zase chlupy začínají růst. Když jdu jezdit, nebo dělám práci na ruce, namažu mu to něčím mastným třeba konopkou ta je super a vypadá, že už to snad bude ok.
Už by mohlo být léto
Díky, vyzkoušíme.. a s tím dekováním koně jsou 24/7 jen v největších mrazech jsou v boxe takže deku kromě ježdění mají neustále přes zimu... ted je ještě počasí tak na nachlazení s tím deštěm teda aspon tady u nas takže deku ještě nějakou dobu nosit bude no...
Jessa106
napsal(a):
Kobyle začali vylínavat místa na hrudi z výběhové deky... na dece jsem nic neobjevila co by ji mohlo vadit(zavazet)... poradí někdo co s tím aby se to nešoupalo dál?
Existují vesty, ale znám kobylu, co ji vesta otlačila na kohoutku, a to vážně ošklivě, tak se toho osobně bojím. Mám podobný problém, kobyla je úzká v plecích a deky (Kentaur, HKM) jsou, jak jsem zjistila, střiženy spíše na širší koně. Bucas Freedom byl o něco lepší, nakonec jsem to vyřešila letos zakoupením deky Bucas Smartex, která je nabíraná na krku a konečně se zdá, že to je ten správný střih - chlupy zarůstají a dál se nešoupou. Akorát mi trochu krvácela peněženka, protože ty vyšší řady Bucasek už jsou docela drahý.
Jsem majitelem Bucas Power turn out all in one.
Tato deka je naprosto bez konkurence. Koupila jsem ji na zimní vandry, kdy dojedu na tábořiště a potřebuji zadekovat zpoceného koně.
Deka ceny je strašná , ale co je ještě horší, je posezónní vysávání chlupů z té flísové podšívky. V tento okamžik tu Bucasku doslova nenávidím...
http://evik1976.rajce.idnes.cz/Woodcraft_7.-8.2.2015/#DSCN0369.jpg.
Dobrý den,
a v jakém je to rozsahu? Já co jsem si koupila toho valáška a měl odřený kohoutek od deky tak vlastně už to má také zahojené, jen tam nemá chlup, vet nám při očkování říkal, že v pořádku, jen jsem tedy z vlastní vůle (ikdyž máme dobře padnoucí sedlo), tak jsem dala pod sedlo ještě o trochu silnějšího beránka, abych trochu zabránila aby se zase odřel a nemáme žádný problém místečko je furt stejné. Po ježdění vetšinou mažu konopkou, nebo něčím mastným.
Je fakt, že teda jezdím díky vytíženosti v práci tak 2x až 3x týdně a v tomto počasí jen lehké vyjížďky.
No začalo to asi 2,5cm odřeninou špatně padnoucí deka je svinstvo, ale začalo to pak mokvat a slezla ji srst na nějakých 5-6cm ale teď už je rána zahojená pouze má vylisané místo no..uvidím, vyzkouším jak to půjde díky. jinak ta místa která uvádím na foto už začali krásně zarůstat chlupama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
taiza222
napsal(a):
Já bych poradila deku sundat a nedávat. Stoprocentně to zabrání tomu vašemu ošoupání.
Tuhle radu jistě oholený, nebo nenasrstěný kůň ocení